Nedalo mi to a koupil jsem taky DWL-700, spíš na otestování než s vážným úmyslem na aplikaci. Při zkouškách vyplynulo v podstatě vše co tu bylo napsáno. Ale při zkoumání vnitřku jsem našel konektor který vedl na brouka tedy převodník RS232. Během chvilky jsem zbastlil propojovací konektor do PC a spustil terminál. DWL ko se ozvalo až na rychlosti 115 200 a komunikovalo ! Zadal jsem příkaz help a světe div se vypsalo mi to spoustu příkazů které umí např. apclg vypíše hodnotu kvality linky atd je toho spousta. Zapojení konektoru je směrem od napájecího konektoru následující: GND - TXD - DCD - DSR - RXD - CTS. Já zapojil jenom RX a TX a samozřejmě GND.
Tady je schéma DWL-700 "http://www.modulnet.cz/dwl700.pdf". Zkoušel jsem celou řadu příkazů a vypadá to že fungují. Možnost pomocí terminálu ovlivnit celou řadu parametrů a vyčíst řadu informací spolu se schématem dělá z tohoto cenově zajímavého AP docela bombu. Je třeba si uvědomit, že se dá i přes terminál zničit !!!!!!!!!!!
05.01.2004 v 09:58
jaba
Newbie
Chodí někomu korektně více klientů se switchem za 700AP?
Prosím ty, kteří se pokusili rozchodit client_mode s více klinety za 700AP na obyčejném ethernetu, aby se podělili o výsledky. Já se zatím snažím marně, djdodo, který mi ten xxxxx prodal, tvrdí, že mu to běžně v tomto režimu chodí.
05.01.2004 v 10:42
JirkaF
Newbie
Re: Chodí někomu korektně více klientů se switchem za 700AP?
wow, ono to umí poe, ale nesmí se do toho pustit víc jak 5V....
Pokud ten procesor umí říct po seriovém kanálu, spoustu informací, mohlo by to znamenat, že to umí i po ethernetu SNMP protokolem, nebo web rozhraním ?
U toho PA by to možná taky dokázalo regulovat výkon kdyby chtělo,...
hmmm ....
Fandah, tobě patří pochvala,..
05.01.2004 v 11:32
JirkaF
Newbie
Re: Re: Re: Chodí někomu korektně více klientů se switchem za 700AP?
No když jsem koukal na to schéma tak se dá napájet i větším napětím než 5V, celá elektronika je napájena přes stabilizátory. Velikost vstupního napětí je limitována max. teplotou stabilizátorů (nemaj chladič - teplo odvádí pouze pl. spoj). Chce to udělat měření.
05.01.2004 v 11:47
jaba
Newbie
Re: Re: Re: Re: Chodí někomu korektně více klientů se switchem za 700AP?