Mam pripojeny dva usb adaptery s atmel chipsetem k pc,
linux s kernelem 2.4.20, zkompilocval jsem driver pro ne at76c503a, fsechno slape v pohode, pokud je pripojeny jeden. Pokud pripojim druhy, tak prvni sice bezi a komunikuje, ale ten druhej se jenom zaregistruje jako wlan, loadne se do nej firmware, da se s nim komunikovat ale nikdy se neasociuje.
Muze to byt tim ze to usbcko proste uz neda dostatechej proud pro tu wifi cast?? Setkal jste se s tim nekdo???
Predem dik.
Kdyz jsem ja narazil na podobne chovani - kazda ze dvou karet fungovala OK, dohromady ani tuk - bylo to tim, ze jedna byla Master, druha Managed a ona se ta managed nezavisle na antenach vzdycky radsi priasociovala k tomu lokalnimu vysilaci (druha karta v rezimu Master) nez aby lovila nejakej vzdalenej signal ...
Bylo treba ji to zarazit, napr. nastavenim rozdilnych ESSID
Mas je oba dva v managed? Nebo nejak jinak.
Zjiastil jsem ze pokud je jeden v managed a druhej v adhoc, tak vse funguje. Ale pokud chci dat druhej do managed tak se neasociuje na zadny ap. Kazdopadne kdyz jsem tam nechal essid any a bezet pres noc, tak to vyhodilo ze se to chtelo asociovat a potom tx timeout. Tak nevim.
Ovladace tam mam 0.10 posledni stabilni, oba dva jsou v managed modu iwconfigem sem nastavil i kanal(3 a 9) a essid, pravdou je ze na tom jednom je o neco horsi signal a dele mu trva nez se chytne ale nakonec se vzdycky chyt a i kdyz vypadne to ap tak to nakonec rozchodi, desku mam s via chipsetem a zaveden UHCI ovladac protoze s usb-uhci sem mel problemy, jedno apcko ke kterymu se pripojuje je hardwarove a druhe softwarove 626-kove.
Ja jsem tam mel taky 0.10 a s tou to bylo uplne stejny.
Myslim ze to je mozna v dylce tech kabelu. Ja tam mam usbcore a usb-uhci a funguje bezproblemu(mam tam intel chipset).
Jeden je pripojenej skrz 3m A-B kabelu druhej originalnim + 5m prodluzovacka. Distribuce je Mandrake 9.0 ale v tom by snad problem byt nemel, jakmile bude cas zkusim to s tim usb-uhci a casem tam chci dat usb 2.0 radic tak to odzkousim kdyztak s nim ale to je tak v horizontu tydnu.
Známej mel problem s tiskarnou na USB 2.0 radici kdyz ji mel na kabelu delsim nez asi 3m takze by v tom problem byt moh. Taky jsem zkousel jednu wlan usb na 2*5m prodluzovacka plus kabel co byl pridelanej do toho usb coz bylo asi 1m a na jedne desce mi to fungovalo a na druhe ne pricemz jedno byl soltek s VIA kt266 nebo 333 to uz nevim adruhe Asus s nakou viou pro P3 a na asusu to slo takze asi zalezi zrejme i na desce. Mozna by stalo za to zkusit tam na tu delsi vetev dat usb hub.