no mi by se WISP mozna libil ... kdyby mi fungoval :(
zkouseli jste WISP nekdo nakonfigurovat tak, aby wifi karta dostala IP pres DHCP? pokud to udelam, tak po rebootu dostanu
configuring fixed wireless interface (vypisou se jeste nejake parm jako interrrupt, spurious)
chvili ceka - potom zkolabuje, jako kdyby nedostal IP od serveru, pritom ve win mi karta signal chytne a IP adresu pres dhcp dostane - je treba nakonfigurovat jeste neco? zkousel jsem zadat kanal na kterem signal je ... porad stejne chovani
pokud tam dam nejakou IP adresu natvrdo, tak to probehne - ale samozrejme ping nejede, asi si tezko muzu vymyslet IP adresu, kdyz ji mam dostat od DHCP ..
dalsi rebus mam se sitovkou:
jaky je rozdli mezi tim, ze pridam lrp na FAT part. a edituji syslinux.cfg
a tim, za pridam *.o soubor do /lib/modules a edituju /etc/modeles?
nebo musim udelat oboji? (coz jsem zkousel a stejne to nepomohlo)
jdou nekde zjistit zavislosti jednotlivych *.o modulu? pridam-li 3c509.o, tak mi karta porad nejede, kdyz zkusim prikaz
insmod /lib/module/3c509.o
(coz zrejme dela wisp)
tak dostanu spoustu chybovych hlasek - je jich tolik, ze mi prebehnout vice nez jednu obrazovku, takze nevim, ktera je prvni
Me vcelku WISP funguje, ikdyz nez jsem ho nakonfiguroval... Ted pouzivam jeho posledni betu.
Nekolik tipu:
-je treba editovat etc/modules, kam se pridaji dulezite moduly pro cinnost (u mne hostapd a 8390+ne2k-pci), pak ulozit konfiguraci, aby to pri bootu nacetl
-co se tyka dhcp, tak jsem do IP adress karty napsal dhcp a default gateway&dns nastasvil natvrdo (jsete jsem neprisel na to, jak to udelat automaticky z dhcp)
-u wireless configu jsem nastavil akorad mod (infrastructure - jedu jako klient) a ESS, aby se chytil toho spravneho AP
Nezapomenout ulozit kofiguraci!
Jeste jsem neprisel na to, jak udelat, aby mi spustil po reboot dhcp server - rucne to umim, ale automatika...
Tak jsem prez vikend na WISPu udelal paterni APcko. Jsou v nem tri WiFi XI-626, jedna ad-hoc paterni spoj k dalsimu APcku, jedna Managed jako klient APcka od ktereho se sosa Inet.Posledni je Master jako pripojny bod pro klienty. Vsechno funguje,jak se zda dobre, ale hada se mi preruseni jedny WiFiny s ISA sitovkou. To dneska prestavim a uvidim.
Ahoj,stale se v czfree hromadi dotazy v ruznych forech na instalaci mini distribuci pro czfree,proto jsem zridil tohle suple...
Prosim tedy nekoho,kdo jiz odzkousel tuhle mini dostribuci,aby napsal jednoduchy a prehledny navod,ktery by se zverejnil a byl tak napomocny pro neznalky.
Diky moc djdodo
Tuhle distribuci provozuji uz asi dva mesice. Momentalne mi to bezi 36 dnu bez restartu. Jedinej duvod proc jsem ji pouzil je, ze instalace opravdu zabere asi 10 minut pokud vite co delate.
1) silne doporuciji si udelat bootovaci disketu s dosem 6.2. Pokud mate z WinXX tak to nemusi vzdy slapat, protoze si zamika MBR a syslinux nasledne nezapise nic do MBR. Na tuhle disketu jeste nahrajte syslinux.com soubor z nejake distribuce syslinuxu. Doporocuju jednu z poslednich.
2) nabutujte do dosu a zformatujte disk. Staci udelat 22MB partion. Muze by i mensi, ale pak se muzou vyskytnout problemy. Ja mam 25 MB. Tahle partition musi byt activni.
3) prebutujte pocitac. Zkuste lock c: a pak syslinux c:
4) prekopirujte vsechny soubory z distribuce na disk
5) pokud vam po nabutovani nejsou rozpoznany vsechny sitovky, pak vyzkocte do command line a napiste ae /etc/modules. Tady muzete zakomentovat moduly co nebudete potrebovat a odkomentovat, popripade dopsat moduly co budete potrebovat.