taxem si vyzved ty deovy sitovky fiber na 100mbit od bazanta, a zkusil na ne pripojit moje RXko s TIA. No vypada to ze to pojede, nejaky pakety prolezly, ale i podle toho co jsme videli na osciloskopu je problem zrejme s modulaci laseru, zrejme je tam long-tail. Takze lepsi driver laseru. nebo to muze delat nmejaka kapacita na prijimaci, kde mam BPW43. Ale to se mi nezda.
kazdopadne podarilos emi aspon 1/4 paketu procpat, ale jen tech nejlkratsich pingu, jinak to desne chybovalo.
Stačí mi pouze časový odhad v řádů měsíců. Tato informace bude určitě zajímat i jiné zájemce o tuto technologii....
Clocku, klid - vzdyt vcera teprve psal, ze to zkousi osazovat. Sam furt pises, ze nemas cas se venovat vyvoji a zlepsovani dokumentace a vyrobitelnosti, tak na ostatni taky netlac.
To je právě ten prototyp na kterým by se to mnělo vyskoušet, doladit, případně udělat další vylepšený prototyp, kde se vyřeší problémy který tento prototyp mněl,....
Blbý je že se to prostě musí dělat na plošňáky, který jsou drahý na výrobu a osazování sežere nějakej čas...
Co vim tak lada zatim ne příliš úspěšně testoval laserovku připojenou na optickou sí?ovku na místo toho ir vysílače,...
Bez biasu.
Takže to fungovalo velice shitově,... ta laserovka přecházela z nuly přes treshold a zpět... Divim se, že vůbec nějaký packety prolezly,...
Každopádně to potvrdilo, že přijímač je schopen přijímat.
A že laserovka je dostatečně rychlá aby tim prolezlo 66MHz.
Takže jsem ladovi už osvětlil jak se moduluje laserová dioda a říkal něco o direverech max3263. Ikdyž ten driver pro použití jedný laserovky neni nutnej, protože ML6652 má už zdroj proudu, tak pro použití více laserovek, který chce lada použít to nutný bude.
Nevim sice jak moc dobře může fungovat nezávisá modulace několika laserovek který míří stejným směrem,... myslim že tam bude fázovej šum díky nestejný rychlosti laserovek a modulátorů,.... ale to je věc, která se musí vyskoušet....
Zatím jde spíše o to, rozběhat spolehlivě ten ML6652 na 100Mb.
Aha, takze jestli to dobre chapu, Lada nema skoro vubec nic. Prototyp mu jeste nikdy poradne nefungoval a ani neni znam dosah ani se nevi jak bude vypadat mechanika.
Predpokladam ze radova kalkulace ceny taky neexistuje, a pokud existuje, tak neni nicim podlozena a je silne podhodnocena.
Fascinuje me zejmena, jak vzdycky na vyreseni nejakeho trivialniho problemu musite sahnout po nejakym vysoce integrovanym obvodu. To moc levny to zarizeni pak nebude. Proc to vlastne vubec delate kdyz halda firem uz komercni pojitka vyrabi, a celkem schopny?
Vzdycky se pobavim kdyz se me nekdo zepta jestli spolupracuju s Ladou. Tak mi nejak vzdycky neni jasny proc bych mel spolupracovat zadarmo na vyvoji nejakyho komercniho pojitka.