Panove, seznamte mě potom s výsledky. Na ty jsem fakt zvědavý. Na amatérskou výrobu rozbočovače na 2,4 GHz bych si fakt netroufal.
Lepší řešení je podle mě fakt všesměrová anténa nebo dvě karty dvě antény.
A proc by to nemelo jit udelat?
Original je na Duroidu (diel. konstanta 2,3, zkracovaci cinitel pro mikropasek asi 0,8), na cuprextitu vyjde zkracovaci cinitel mozna 0,65.
Zmensil bych puvodni rozmery na 80%, dvojstranny cuprextit tl. 1,5 mm, SMD odpory 1206 nebo 0805 100 a 270 Ohmu. Dodrzet naletovani konektoru na tistak podle obrazku. Delka mikropasku mezi odporem 270 ohmu a vystupnimi konektory neni dulezita. V nejhorsim bude utlum o 0,5 az 1 dB horsi nez original.
At se dari!
V každým případě sem pak namelte výsledky a nějaký obrázky jak to dopadlo.
A jak už už jsem nejednou poznamenal: amatér nezatížený konvencí dokáže divy!
Netvrdím, že by to nemohlo jít. Jen bych si na to netroufal. Pro mě je 2,4 GHz tak neskutečný kmitočet, že si nedovedu představit, že bych něco udělal bez podrobného návodu a nebyly by to už před tím vyzkoušené a proměřené věci. Taky nevím, kde bych sehnal materiál vhodný pro 2,4 GHz. Holt nejsem nezatížený konvencí. Naopak. Když já jsem chodil do školy, tak 2,4 GHZ bylo něco jako lety mimo sluneční soustavu s lidskou posádkou. Budu jen rád když se do toho pustíte a budete mít dobré výsledky. Třeba se mi to pak bude i hodit. Držím palce.
To je všecko v pohodě ale, podle mých chabých znalostí, bude problém s konečným sfázováním. Protože, jestli tomu dobře rozumím, hlavně ty zářiče těch antény musí být ve správném místě v prostoru, aby nedocházelo k odečítání amplitudy signálu (pak by se snižoval zisk). Nebo se mýlím? A? se k tomu vyjádří někdo kdo tomu víc rozumí.
Domnívám se, že bez toho aby to někdo řádně změřil, a pak dodal podrobný návod na stavbu to sice bude fungovat ale nikdo nebude vědět jak. Už to výše konstatoval xbob.
To vypadá dobře, díky. I když nechápu kdo by si dal toto a dvě antény, které by mu měly zářit stejným směrem.
A další věcí je to problematické sfázování. To si myslím, že je ten pravý problém. Když je délka vlny metr či půl, tak to jakž takž jde ale když je 12 cm? Bez nějakého ověření? Ale třeba to fakt není problém....