CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > AP <--> AP client /kix/ <---> sí? doma
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

AP <--> AP client /kix/ <---> sí? doma Příspěvek č. 1 

zdrawíčko, drobnej error, ale zamrzí...

AP TP-Link TL200+ připojený na netswitch a na další pc příjímá pakety od freeNet AP (Wentasah - Repy) to je fajn, v logu mám napsáno, že jsem připojený, Wenta to má v logu taky.

Když se chci dopingnout někam, dostat se na ftp nic. Tracert je hluchý, nevypíše ani to moje AP. Docela by mě zajímalo kde je asi chyba. Pokud má někdo zkušenosti jak to nějak ošéfovat tak prosím napište

Dík

__________________

Memento moris...

Old Post 02.11.2004 v 18:38
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ladarozan
Senior Member

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 825

klient AP Příspěvek č. 2 

pro zdrojové AP je třeba uvést MAC adresu NE svého AP ale svého PC. Dále je nutné nastavit IP adresu PC do stejného rozsahu, jako má zdrojové AP.

Old Post 02.11.2004 v 19:19
ladarozan je offline   Click Here to See the Profile for ladarozan   Find more posts by ladarozan       Visit ladarozan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

Příspěvek č. 3 

myslíš, že jsem Wentovi neměl dát MAC toho AP ale MAC sí?ový karty? No to jsem mu dal ale to mě to nepřipojilo!

V logu nic nebylo... Nebo myslíš MAC až nějakého PC za switchem?

__________________

Memento moris...

Old Post 02.11.2004 v 19:32
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ladarozan
Senior Member

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 825

Příspěvek č. 4 

podobnou sestavu jsem několikrát zkoušel právě proto, že jsou s ní potíže. MAC jsem dal ze svojí sí?ové karty (na MAC AP nějak nezáleželo ??) a registroval u AP zdroje. Pak to šlapalo, jakmile jsem připsal IP adresu do rozsahu na AP. Co je důležité, lze připojit pouze jeden PC a ten až přes druhou sí?ovou kartu může rourovat dál. Vyjma případu, že to moje AP by mělo router a pak bych směrem k AP zdroje dal MAC tohoto routru.
A ještě jedna drobnost - jako SSID jsem musel uvést NE název, který má zdrojové AP , ale kupodivu slovo ANY.

Old Post 02.11.2004 v 19:51
ladarozan je offline   Click Here to See the Profile for ladarozan   Find more posts by ladarozan       Visit ladarozan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

Příspěvek č. 5 

takže ty máš AP, pak jedno PC a teprve pak další počítače??? Nějak nechápu... u i4 psali, že to co mám já má v sobě i router! ???

__________________

Memento moris...

Old Post 02.11.2004 v 19:59
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ladarozan
Senior Member

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 825

v pořádku Příspěvek č. 6 

jakmile máš i router, tak dáváš jeho MAC na zdrojové AP a nastavíš jeho vstupní adresu IP podle přidělené na zdrojovém AP.
Výstupní bude libovolná podle potřeby.

Old Post 02.11.2004 v 20:02
ladarozan je offline   Click Here to See the Profile for ladarozan   Find more posts by ladarozan       Visit ladarozan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

Příspěvek č. 7 

no to jsem přesně udělal a přesně to nefunguje... To zkusím vypíchnout ze switche a připojit k no?asovi...

__________________

Memento moris...

Old Post 02.11.2004 v 20:07
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

Příspěvek č. 8 

hm, tak ani tak ne... Dá se nějak udělat router na počítači na kterým mám win2000 a spousta disků, sdílenejch tiskáren a podobných hovadinek? Neboli existuje nějaká inteligentní utilitka co je schopná běžet sama o sobě na pozadí?

__________________

Memento moris...

Old Post 02.11.2004 v 20:14
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ladarozan
Senior Member

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 825

windows 2K a router Příspěvek č. 9 

jakmile jsou dvě sí?ové karty, tak je možno první nastavit jako sdílenou a běží tu na pozadi zjednodušený DHCP server a druhá karta obdrží hned první adresu z rozsahu 192.168.0.1
- takže bez dalšího přidaného sw to jde.

Old Post 02.11.2004 v 20:23
ladarozan je offline   Click Here to See the Profile for ladarozan   Find more posts by ladarozan       Visit ladarozan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

Příspěvek č. 10 

hm, takže koupím druhou sí?ovku!

__________________

Memento moris...

Old Post 02.11.2004 v 20:34
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

Příspěvek č. 11 

a Wentovi mám napsat MAC tý co půjde z routeru do AP nebo routeru do switche

__________________

Memento moris...

Old Post 02.11.2004 v 20:38
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ladarozan
Senior Member

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 825

Příspěvek č. 12 

pro něj ten MAC co má vstup od wifi části AP.

Old Post 03.11.2004 v 05:52
ladarozan je offline   Click Here to See the Profile for ladarozan   Find more posts by ladarozan       Visit ladarozan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:32.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz