pídím se po konkrétních zkušenostech správců AP s hw AP nasazenými jako AP pro větší množství klietů(řekněme do začátku minimálně 5).
Zkoušeli jsme satcu, asuse i nějaký dlink tu byl, ale se vším byly nějaké problémy - typicky se někteří klienti nemohli asociovat nebo je to záhadně odpojovalo atd.
Po každém testu jsme se opět vraceli zpět k 626ce, nicméně potřebovali bysme z různých důvodů hw řešení.
Máte někdo nějakou konkrétní zkušenost, že na AP s xxx klientama, chodí nějakou dobu slušně nějaký typ hw ap?
Zajímají mě jen konkrétní osobní zkušenosti, ne dohady a informace z doslechu(a když tak s kontaktem, kde by seto dalo ověřit).
PS: Cisco chodí ok, ale přeci jenom je to dost peněz :(
Taky muzu doporucit Z-COM XI-1500H i verzi bez H tu mozna jeste vice...
Ta 100mW karta v H je vice citliva na statiku. Stalo se nam ze odesla.
Bezi nam nekolik techto AP na nekterych je vic jak 20 lidi a nejsou problemy s tuhnutim. Max ta jednou za pul roku ale za to muze spis nekvalitni napajeni...
doporucuju Compex WP11B+ sice se v nem neda skoro nic nastavit (nema ani blokovani MAC, nastaveni RATE je k nicemu porad bezi na 11Mbit) ale zato mi uz pul roku chodi zcela bezproblemu ted sem ho nedavno poprve restartoval, je na nem 20 klientu z toho10-15 online porad
Nam se osvedcil Linksys WRT54G. Jedine dosavadni problemy byly kdyz jsem zakazal broadcasting SSID ze se na to neumel pripojit Dlink 700AP jako klient a karta XI626 pod Win98. Druhy problem jsou vystupni konektory - reverzni TNC, spatne se shani pigtaily.
Za zhruba 3200 ma navic 4portovy switch pres ktery ho propojuju Ronjama k dalsim AP a 1 separatni port pro pripojeni kabelu od internetu pres ktery se routuje a dela NAT.
Taky to ma vystupni vykon jen 13dBm takze pripojeni vsesmerovky bez regulace jeste projde.