taky jsme to chtel pripojit jako bridge v rezimu klient. bridge a klienta sem nahodil pres oleguv firmware 1.7.5.9. bylo to tusim 13_x_ClientMode=2 atd. Nejak se mi ale zda, ze to neni plne transparentni bridge. chtelo by to do toho Olegova firmwaru dodelat ospfd, zapnout routovani a vykaslat se na bridge. Nevim, ale jak na to . . OpenWRT nescu.
Zdravim
Rad bych kdys za WL-500b pripojim jeste owislinkovej 8 switch a budu k WL-500b mit pripojeny CDMKO zda bude chodit na vsech (2)pocitacich za tim svitchem (nechci tahat 2kabeli az k WL-500b jelikos to bude cca tak 22m),jo a jeste pocitam ze do WL-500b lze pouzit oba typy kableu tj.krizeny i nekrizeny
Sem co se tyci WiFI zacatecnik tak prosim nekamenovat
icq 162503706
AD moje blbost a bridge a routing >
ten navod od lukas594 jsem pro nej testoval... fungoval az na to ze nebyl nastaven routing na ap..
po case jsem dostal roota tak jsem si to nastavil sam a uz to bez problemu funguje... zadny web config pure shell
AD chello>
jedoduche... pokud si ted koupis asus wl-500b tak tam bude asi wifi raling a s tou rozchodis client mod pravdepodobne jenom v openwrt..
proste nastavis aby rozsah 10.0.0.0/8 sel prez eth2 (nebo j ra0 nebo jak se oznacuje ten ralink...)
a default routu prez eth1 coz je wan rozhrani... nastavis si ip adresy bud z rozsahu czf aby si nepouzival nat do czf nebo si das privatni 192.168.0.0/16.. jednoduchy jak facka
2MikZ... parada diky moc . A jeste jde udelat ze kdyz treba vypadne chello tak ze to automaticky zacne sosat net z czfree?
btw.... co je to to openwrt?
2MikZ jo ten skriptijk me taky napadl. Ale sem linuxu lama takze udelat to by bylo na dyl. Mno a ta sdilena 32... preci jen lepsi nez nic. Aspona na ICQ a na IRC . btw... byl by si mi ochoten treba pozdeji pomoci s tim routovanim? Dekuji a jeste btw... kdyz tam facha linux tak by tam sel treba rozchodit eggdrop apod?
2MikZ )). A jeste bych se chtel zeptat jestli si mam objednat typ g nebo typ b. Vim ze je rozdil v rychlost ale nevim jestli ten rozdil v cenach je tak maly ze uz je vyhodnejsi poridit si rovnou typ g.
No u Autocontu ho zrovna kupovat nechci, ale ten link byl nejkratsi co jsem na netu sehnal. Objednam si ho u kamose ve velkoskladu za cenu bez DPH. Pak se dostanu i pod tech 3500. Navod potrebuji, abych mel pri techto zimnich vecerech neco na cteni. A taky bych chtel vedet, co to vsechno dokaze a to se tu nedozvim, leda ze bych se ptal postupne.
Pouzivam v mem asusu 500b V2 fw openwrtj0411090.trx. Zakladni konfiguraci jsem provedl pres setup, ale bohuzel mi nechce slapat komunikace mezi wifi a lan. Dale se mi nechce skryt ssid, i kdyz nastavim pres nvram no_br=1. Co s tim? Dik.
Mám wl500g jako ap se zapnutou autentifikací mac adres. K němu se připojuje kamarád s wl500b (originální fw) a má za ním asi 10 lidí. Když dám do MAC filtru to wl500b tak se v pohodě připojí, ale když tam nedám i každého jednotlivého člověk za wl500b, tak se tihle lidi na wl500g nedostanou. Je nějaký zplůsob při zapnuté MAC autorizaci jak "schovat" ty lidi za ten wl500b aby stačilo zadat jen MAC toho klienta a o statní lidi za tím by měli všichni přístup?
Díky za odpověď.