Ja myslim, ze nejde o to zmerit absolutne presne zisk anteny, ale spis o to, aby se neprekrocil max. povoleny vykon. A uz z principu vypliva, ze mereni, ktera provadi CTU ze zamerovaciho vozu budou mene presna nez mereni "1 metr od anteny". Mereni v autorizovane zkusebne je sice z legislativniho hlediska dokonale, ale to uz se vyplati koupit profi antenu, u niz vyrobce garantuje parametry.
chlape pri chybe 100 procent kdyz nameris, ze mas o neco malo vic nez POLOVINU dovoleneho vyzareneho vykonu a prictes k tomu +100 procent namerene hodnoty, tak nakonec prekracujes rozdil je jen v tom, ze budes mit klidny spanek do doby, nez ti to zmeri CTU
1) urcite nemam statisicovy plat )) kez by )) to ale neznamena, ze mi to na FELu zadarmo nepromerej a neudelaj i diagram vyzarovani ))
2) bavime se o SMEROVE PARABOLE kde muzeme uvazovat zisk okolo 19 az do 30 db v zavislosti na velikosti. a ted pocitej se mnou.
Tvym merenim ti vyjde, ze mas antenu 15 db. chybu mas 100 procent. tzn v nejhorsim pripade tva antena muze svitit az 30 db a stale to bude v toleranci mereni. rozumis mi, co jsem chtel naznacit? samozrejme, ze nesmis mit ani tech 20 a nebo do toho cpat fakt prtavej vykon v radek jednotek mWatt.
OK, ja pristup do zadne zkusebny zdarma nemam a stale nechapu, z ceho usuzujes, ze se dostanu na chybu mereni 15 dB a ze prekrocim max. povoleny vykon. Muzu namerit signal z me anteny a nebo cizi (falesny) silnejsi signal. Pokud namerim cizi (falesny) silnejsi signal, budu zvysovat utlum resp. zreguluju zisk zesilovace na karte, tim padem se dostanu jeste vice pod max. povoleny vykon. Bude to akorat na skode dosahu zarizeni. Kde ale podle tebe muze pri mereni zmizet tech 15 dB?
..... a ted pocitej se mnou.
Tvym merenim ti vyjde, ze mas antenu 15 db. chybu mas 100 procent. tzn v nejhorsim pripade tva antena muze svitit az 30 db a stale to bude v toleranci mereni.
=======================================