Nevim co presne potebujes, zrovna si s tim hraju a myslim ze:
.1.3.6.1.4.1.6778.1.1.179.0 odpovida Sent Packets wireless
.1.3.6.1.4.1.6778.1.1.180.0 odpovida Received Packets wireless
.1.3.6.1.4.1.6778.1.1.185.0 odpovida Sent Packets Ethernet
.1.3.6.1.4.1.6778.1.1.186.0 odpovida Received Packets Ethernet
Vic zatim nevim. Je to proste o zkouseni a hledani (pripadne najiti spravneho MIB souboru)
Mel bych dotaz, co se stane, kdyz vezmu ovislink 1120 v rezimu klient, ktery je pripojeny na nejake ap a do jednoho ethernetoveho portu zapojim dalsi ovislink 1120 v rezimu AP. Uvidi klienti toho druhyho ovisu az na ap na ktere je napojen ten ovislink klient? Osobne si myslim ze by to mohlo fungovat, ale rad bych nazor odborniku zkusenych..
zdar
resim ted pro jednoho klienta pripojeni ovislinku na nase AP a nejak se mi nedari. mohl by mi nekdo popsat jak to mate nakonfigurovany. dik
tady je co sem zkousel
AP 10.38.6.1
ovislink 10.38.6.9, brana 10.38.6.1 (MAC adresu PC za ovislinkem sem nemapoval, kdyz sem to zkusil tak AP vytuhlo a musel bejt reset)
PC za ovislinkem 10.38.6.11 brana 10.38.6.1
proved sem i asociaci s AP a pak to obcas pinglo i kdyz sem hejbal se silou signalu. signal jako by chvili byl a chvili mizel. jeste pred tim nez zacnu zkoumat vnejsi ruseni tak bych chtel vedet jestli je v nastaveni ovislinku nejaka volba, kterou jsem opominul...
jo vzdalenost mezi AP a klientem je cca 250 metru (prima viditelnost) antena je smerova 18Dbi
prave proto to sem pisu..
mel sem podobnou zkusennost s d-linkem, kde kvuli jeho transparentnosti bylo nutny nastavovat branu AP, prtpze ten HW AP se vubec netvaril jako router v modu klient
jelikoz ovislink vubec neznam, tak ocenim popis jak to ma nastaveny nekdo komu to funguje
1120AP (a to ani v rezimu klient) neroutuje.
Je to bridge !!!
Otazka je co je AP (na ktery se pripojujes) zac?
Jestli je to zcom v routeru tak pak je spravne - bude se routovat.
Pokud je to nejaky obycejny HW AP (bez routeru) pak bude GW router za tou krabickou.
Tak to fakt vypada na kabely.
Ja osobne to provozoval tak ze jsem nastavil pouze
mod klient, essid, IP, masku jako sit na AP a na pc za klientem adresu z rozsahu site AP a slapalo to.
Dulezite je povolit obe MAC jak ovise tak klient PC za nim.
dik za rady, ktery me rozhejbali spravnym smerem
prohodili sme to za pendrek a beha to,
takze ted dem resit bud jinou smerovku nebo kabely,
ten pendrek tam zustat nemuze protoze se to nachazi v docela zaruseny oblasti