Ja jsem pripojen pres firmu Proaktiv, v komunitní síti, platím 500 Kč měsíčně a rychlost je opravdu skvělá. Naše komunitní sít má rychlost 180 kbps přes den a 360 kbps přes noc a net jede opravdu dobře.
Ano u vás to tak muže být,ale u nás má Proaktiv jediné AP,kde je na něm 8 lidí 8X20Kb=160kbmax. možná rychlost,prakticky je to ale na úrovni modemu.Jinak třeba komunitní sí? Dneboh "jede" 280 přes den 500 v noci a platíš 450Kč i s daní.
TV-Sat: Čím myslíte u nás? Který AP? Nesouhlasím s vámi že rychlost je na úrovni modemu, teda pouze za předpokladu že váš modem má rychlost stahování 20 KB/s.
U vás,myslím Turnov a blízké okolí,nebo mě chceš říct že se připojuješ k AP Všeň, který se neustále odpojuje?
Nemá cenu v tom pokračovat, můžu namítnout, že rychlost 20KB/s není podle tvého příspěvku výše 180kbps (udávaná rychlost přes den) apod.
Já hlavně hledám další lidi v okolí Břehů,Doubravy,Žďáru,Žehrova apod. kdo se chce zapojit do vybudování komunitní sítě,připojení k netu se vyřeší potom.
Samozřejmě,vždycky jsou problémy se spouštěním nové sítě a musí se to postupně "vyladit".Ale nevím co je natom pravdy,že se za každého dalšího člena navyšuje rychlost o 20kbps.takže když budou jenom tři,tak budou mít závratnou rychlost 60kbps dohromady?Běžný způsob je,že se dá hlavní konektivita třeba 512kbps a pak se "naberou" lidi.
No z vlastní zkušenosti z mé komunitní sítě, jsme začínali na 3 lidech a konektivita byla 60/120 a rychlost byla uplne v pohode, jelikoz stahovani pres den bylo omezeno na nutné veci a zbytek se nechal na noc. S rychlostí se neměli žádné problémy, protože při surfování se vám nepovede takovouto linku zaplnit tak aby už nezbývalo na ostatní. Kdo vam tu konektivitu zaplatí? Z pocatku nebudete mit tolik lidi aby se za to platila nejaka prijatelna castka a hlavne cim vice lidi tam bude tim to bude pomalejsi. U nas je to naopak.
Je jasný,že s dalšími uživateli se bude postupně zvyšovat i konektivita,tak 512kbps by byl začátek a nemyslím si že by aspoň 5 uživatelů "neutáhlo" tu konektivitu. V M.Boleslavi kde dělám,je konektivita 512kbps za 5000kč, a můj kolega má dokonce 1mbps za 8000kč {má ale slevu}.Tak aspoň 5 uživatelů by to mohlo zvládnout.Kdybychom to udělali jako vy, tak třeba pro začátek na tři uživatelé po 3x20kbps měli dohromady úžasnou rychlost 60kbps ,tak těžko budem z důvodu poměrně vysoké investice do HW hledat další uživatelé,protože se jim vyplatí mobil {GPRS data nonstop}.Ono totiž když už sí? slušně funguje a je co ukázat, tak se uživatelé mnohem lépe shánějí.
Mateli nekoho pres koho dostat veci do karba nemyslim ze komin je nutnej mnel by bohate stacit ten barak s bytama dejte vedet protoze se mi na veci co se poridili pro pripojeni na inet uz doma docela dlouho prasi a nak neni sila to dodelat. horsi je ze na celej duben sem zase pryc.
Tam de spis o to, ze z toho komina by byl i vetsi rozhled dál a přímo ta bytovka je jakoby za horizontem tak ze napr. ze Zdaru by asi byl problem na ni videt.
Ten komin neni ani tolik vysokej - tak by nebyl problem s pripadnym privodem el. proudu a vubec nejaky prace nanem.