Chci se zeptat mate nekdo zkusenosti s ASUS WIFI-b (11Mbps)?
Nevíte jestli by se k tomu dala dat externí antena.
Zaujala me na ni hlavne cena a to 1000 kc s DPH
diki za info
Reibenkopf
Je urcena jen pro nektere motherboardy ASUS (ale to asi vis). Pripojeni externi anteny je mozne. Tezko ale sezenes driver na tuto kartu pod Linux, takze na vyuziti v routovacim PC se nehodi. Ale jako klient klidne.
No dělá to i SW AP - až 31 klientů pod WinXP , ale spíš bych měl zájem o to HW AP od Asusu (je u něj i USB port , print server , a vypadá lákavě - někde v časáku sem to viděl a cena kolem 5000 cca bez dph cca ! Na to usb mužes hodit flash disk a mužeš to mít jako ftp :-) atd atd - nemá s tím někdo zkušenosti ?
Přidavam vyňatek z mych stránek
Wi-Fi karta k MB-Asus. Má připojení na externí anténu (konektor RSMA) a kromě Ad-Hoc umí i softwarové AP pod Win-XP.
Koupil jsem ji za 700Kč a šlape velmi pěkně. Měl jsem připojenou i externí všesměrovou antenu 8dB přes pigtail a výkon byl takový, že mě chytili na 600m přes domy a stromy. Tak nevím co si o tom myslet. Jinak nevýhodou je nemožnost filtrovat připojené stroje podle MAC adresy v módu AP. Signál drží stabilně a pro domácí použítí se hodí velmi dobře a snad i proti nějakému AP.