Router, ktery ma 2 wifiny. Jedna (wlan0) s ovladacem wlanng 0.2.0 - linka.
Druha wifi (wlan1) ma HOSTAP v 0.0.3. - v modu AP.
Firmware obou karet je 1.1.1/1.5.6. WE 16, WT 26.
Po rebootu routeru mi zacne kernel psat toto hlasky do /var/log/debug
kernel: wlan1: xx:xx:xx:xx:xx:xx auth_cb - frame was not ACKed
last message repeated 50 times
last message repeated 138 times
atd...
(to xx:xx:xx...... je MAC addresa klienta s linuxem)
Karta (stale spusteneho) klienta se znovu nezalinkuje a tim padem nechodi ani ping.
Pomuze jen iwpriv wlan1 reset 1 u (linux) klienta. O widnowsech ani nemluve - Start Vypnout Restartovat....
z nejakeho duvodu, ktery jsem neresil se to v momente, kdy to spusti prvni prikaz spoji a v momente druheho se to rozpoji, takze po bootu projdou 2 pingy a pak ta jde do kopru
resenim je dat to na jeden radek ..
zajimavost je, ze pak si tam muzete pres sshcko delat co chcete za zmeny a drzi to jak pribity aniz by to padalo .....
a nutno rici, ze mi to dela jen na spoji kde je 1.5.6 proti 1.7.4, tam kde mam 2x 1.7.4 tak mi to zrejme nedela ..
jasne ctirade to dava smysl
s tim rate jsem si vsiml .. nekdy to dela, nekdy to nedela.. delam to tak, ze AP je na auto a clienti na Fixed a jede to do pohody
no txpower se da merit take jistou barbarskou metodou ... proste tam dam txpower 0 fixed a ona mi LQ na druhe strane spadne ze 40 na 30 .... takze to nejaky vliv mnelo ... no a tak se to proste doladi na tu minimalni funkcni/spolehlivou hranici a je to ne ?
Myslim, ze pomalu dozral cas poslat autorum bug report #2, kdo se hlasi dobrovolne? Jestli se nikdo neprihlasi, tak to napisu ja, ale to vzhledem k moji anglictine to urcite chtit nebudete. Ja vas varoval!