Nechtel jsem se do toho puvodne uz vmesovat, ale myslim si ze akorat zbytecne lejete olej do ohne. Ja bych na ty "reci" karla-kabela proste nereagoval a myslim si, ze to vysumi samo. Asi ma radost ze se muze hadat a obstastnovat nas svymi bludy...
Originally posted by vaw Dobrý den (pro kabelneta),
K vašemu laicky řečenému jen přidám to, že tvar spektra určuje
......atd.
Vojta, vývoj ALCOMA.
Myslel jsem, že je tato debata už mimo mě, ale nedá mi to. Musim se vyjádřit k té absolutní drzosti "kabelneta". Škoda, že se nemusí zodpovídat za to co řekne. V kontextu tohoto se musím omluvit panu Peterkovi - na hromadu věcí mám jiný názor, ale v diskutované problematice se pohybuje dlouho, má znalosti a odvahu něco udělat a ví o čem mluví (právě proto mě prudí protože i když ví jak to je tak kontruje trochu jiným vysvětlením .....). Ale pokud se diletant (upozorňuji, že to není urážka a proto těžko žalovatelné), takovým způsobem naváží do solidní firmy, nevím jestli z neznalosti, pomsty, nebo s jasným záměrem aby jí poškodil, musím se proti tomu ohradit. Možná by to tu chtělo ode všech, aby se nemuselo dokládat, že je něco dobře, ale naopak aby pomlouvač musel dokázat, že má pravdu.
Jak na to koukam, tak se stejně nic nedozvíme. Lidi si trochu požvaní, ale nic z toho. Už mě to nebaví. Dlouho jsem si myslel, že výrobci spojů nakonec nějaká měření ukážou, aby ukázali, jací jsou kabrňáci. Bohužel, čas mají jen obchodníci, kteří nejspíš žádná měření nikdy neviděli a lidé z vývoje zase nemají povolení měření ukázat, takže si plebs trochu požvatlá, časem to utichne a nic z toho nebude.
Škoda.
Originally posted by libor Jak na to koukam, tak se stejně nic nedozvíme. Lidi si trochu požvaní, ale nic z toho. Už mě to nebaví. Dlouho jsem si myslel, že výrobci spojů nakonec nějaká měření ukážou, aby ukázali, jací jsou kabrňáci. Bohužel, čas mají jen obchodníci, kteří nejspíš žádná měření nikdy neviděli a lidé z vývoje zase nemají povolení měření ukázat, takže si plebs trochu požvatlá, časem to utichne a nic z toho nebude.
Škoda.
Ale do toho přece nikdo z výrobců nepůjde. Jsou informace a k nim výsledky měření a testů patří, které si každá noormální firma chrání. Pokud by sem někdo něco dal, riskuje, že to neobhájí (právem nebo neprávem, to už pak bude jedno) a pak bude mít ve firmě problém. Nehledě na to, že takto by konkurence dostala podklady které může zneužít. Pokud tě to zajímá asi by bylo rozumější výrobce oslovit přímo a nechat si to ukázat a vysvětlit.
PB
Originally posted by Intriple Ale do toho přece nikdo z výrobců nepůjde. Jsou informace a k nim výsledky měření a testů patří, které si každá noormální firma chrání. Pokud by sem někdo něco dal, riskuje, že to neobhájí (právem nebo neprávem, to už pak bude jedno) a pak bude mít ve firmě problém. Nehledě na to, že takto by konkurence dostala podklady které může zneužít. Pokud tě to zajímá asi by bylo rozumější výrobce oslovit přímo a nechat si to ukázat a vysvětlit.
PB
Nekdo z Alcomy se tu honosil, ze jejich spoje jsou certifikovany pro licencni pasma. Predpokladam, ze protokoly z mereni na CTU nejsou obchodni tajemstvi, ale verejne pristupna data. Tak proc sem nedaji neco z toho? Nebo si mam zajit na CTU a nechat si udelat od toho kopii?
Originally posted by libor Jak na to koukam, tak se stejně nic nedozvíme. Lidi si trochu požvaní, ale nic z toho. Už mě to nebaví. Dlouho jsem si myslel, že výrobci spojů nakonec nějaká měření ukážou, aby ukázali, jací jsou kabrňáci. Bohužel, čas mají jen obchodníci, kteří nejspíš žádná měření nikdy neviděli a lidé z vývoje zase nemají povolení měření ukázat, takže si plebs trochu požvatlá, časem to utichne a nic z toho nebude.
Škoda.
No nestačím se divit. To poměřování údových délek nikdy k ničemu nevedlo, obzvlášť, když se budou porovnávat věci těžko porovnatelné. A po čem tak toužíte -vneste konkrétní dotaz?
Celá diskuse tady by měla být na otázkách, co jsem nenašel v manuálu či specifikaci. Každý výrobce vyrábí věci podle určitých norem (standartů). Někoho budou zajímat masky spektra, jiného jittery, dalšího EMC.. , na většinu FAQ je vybaven obchodník. Samozřejmě na většinu dotazů se dá odpovědět snadno a publikovat to, něco stojí čas a něco je know-how. Za tím se v lecčems skrývá jistá míra sádla, bádání a peněz, která nemusí být z pochopitelných důvodů public domain.
Pro mě jsou masky spekter něco jako pístní (kompresní) tlaky v motoru. Zajímají vás, necháváte si je měřit při prohlídce na svém autě? Ptal jste se na ně při koupi auta? Nestačí, když někdo řekne že to odpovídá hodnotě (masce) xxx? Ale jak jsem řekl, proti gustu žádný dišputát.
Já jsem to deklaroval už před léty, že na rozumné a technické dotazy se budu (i třeba jako privátní OK1VAW) snažit odpovídat.
Jak budu mít pocit, že to přestává být k něčemu, jdu od toho.
Ha, vidím, že už na podobnou notu zapěl ing. Bureš.
Originally posted by libor Nekdo z Alcomy se tu honosil, ze jejich spoje jsou certifikovany pro licencni pasma. Predpokladam, ze protokoly z mereni na CTU nejsou obchodni tajemstvi, ale verejne pristupna data. Tak proc sem nedaji neco z toho? Nebo si mam zajit na CTU a nechat si udelat od toho kopii?
To je pravda, tak co chceš vědět, dej tedy rozumný dotaz a zkusím na to relevantně odpovědět. To že se s některými jinými nechci bavit, to je jiná písnička.
V.
Škoda.
Nase mereni snad dodam nekdy po pristim tydnu, ted na to fakt neni cas, vezmu naky seriovy kus a zmerim, pokusim se udelat i nake drobne popisky k namerenemu.
Mame sice sjetiny z prototypove vyroby, ale vsechno to je uz na papirech a nechce se mi to scanovat.
Originally posted by Intriple Ale do toho přece nikdo z výrobců nepůjde. Jsou informace a k nim výsledky měření a testů patří, které si každá noormální firma chrání. Pokud by sem někdo něco dal, riskuje, že to neobhájí (právem nebo neprávem, to už pak bude jedno) a pak bude mít ve firmě problém. Nehledě na to, že takto by konkurence dostala podklady které může zneužít. Pokud tě to zajímá asi by bylo rozumější výrobce oslovit přímo a nechat si to ukázat a vysvětlit.
PB
No, nevim co je na tom k chraneni, kdyz si to clovek muze zmerit na kazdem druhem baraku po republice. Jedine, ceho tak muze dosahnout je to, ze mereni udelane mimo kontrolu vyrobce bude zkreslene, nedej boze, kdyz nekdo kapne na naky smero kus.
Co se da zneuzit? Jako ze bych z masky vytahl schema generatoru signalu s modulatorem?
negativni Berte pana K. s rezervou. Technicky ne prilis nadany, jazykove taktez. Na rezervu prosim nezapomente Insider 2009-06-12 00:58:52 odkaz
Dobrý den, jistě jste se sem dostali přes Výše uvedený odkaz a to jen protože jsem si dovolil kritizovat výše uvedenou firmu pro její lživé tvrzení o konkurenčních výrobcích. K vlastním výrobkům pána poslední moje zkušenost je, že jeho zákazník vyměnil radši jejich spoj za spoj v pásmu 5 GHz to již jistě hovoří za své.
quote:
Dokud se neobjeví opravdu měření ze solidního měřáku, je vše nepodložená informace, protože přístroj, kterým se to měřilo není schopen masku správně zobrazit a změřit, proto jeho výsledek nelze brát jako "směroplatný". Ten, kdo to šíří, pokud se ukáže že je to LEŽ, musí být připraven přinejmenším na to, že si tu přinejmenším uřízne pěknou kšandu jako žvanil.
Já jsem si s tím tady nezačal. Pokud Vím fotka je od 1areial. Bylo zde prezentováno foto a k němu popis který se mne nelíbil a hlavně hlásal nekorektní informaci proto jsem na toto reagoval. Byl jsem označen vašimy kolegy za pitomce který tomu nerozumí. A nezlobte se, ale způsob vyjadřování některých Vašich kolegů byl o hodně horší než ten můj. V tomto se pak držím na hrubý pytel hrubá záplata. Musím uznat, že za Alcomu jste tu první kdo jde k věci a je slušný to si cením. Můžu se omluvit Vám osobně, protože si vy osobně tuto nálepku na první dojem dle vašich příspěvků nezasloužíte. Ale rozhodně se nebudu omlouvat vašim kolegům kterým to bohužel jako jeden z mnoha nezachráníte a dojem na Alcomu zůstává stejný.
Co se týká vašeho obchodu pokud se o něco snažíte asi tak 5 krát tak je mne opravdu líto, ale přece si v KFC nepůjdu to kuře opéct sám.
I přes to všechno mne díky chování zbytku vývoje Alcomy, techniků při Instalacích (fakt nechápu jak můžete stavět 4 týdny linku v druhém případě přes 2 - 3 týdny), jak jsem zmínil dříve odpojení našich zařízení jen protože jste potřebovaly uvolnit zásuvku pro "Vašeho" zákazníka. Konče Vaším obchodem kde e-mail s poptávkou má zřejmě hodnotu loňských Vánoc. Na první dva mne dodnes nikdo neodpověděl. Výmluva na spam mne fakt rozesmála to je chabá výmluva pro firmu jako je Alcoma. Tedy konče obchodníky kteří přislíbí dodání nabídky a skutek utek. Toto pokud absolvujete tak 5 krát tak se pak nesmíte divit, že tu o vás píšu co píšu.
Jinak co se týká vašich zařízení tak pokud mám správné informace a nebylo to opravdu složité najít je na Internetu tak dost věcí nevymýšlíte, ale nakupujete. Takže když budete hledat tak proč chodit ke kováříčkovy když můžu ke kovářovy.
Takže Alcoma fakt ne, majitelku jste nasrali tak mocně, že jestli zjistí, že náš dodavatel má na trase byť jedinou anténu s Vaší nálepkou tak ukončí s dodavatelem smlouvu. Je to její volba částečně i moje. Pokud Váš kolega s Alcomy nazve gestápáckou sviní 66 letou paní může se cítit být mistrem světa, ale tím rozhodně skončila celá firma minimálně u nás. Neomlouvejte kulturu chování vašich kolegů tím, že jsou to vývojáři a na slušné chování máte obchod to je argument který neobstojí. Dalo by se to totiž shrnout vývojáři Vás dořvou do gestapáků a obchod se na Vás vykašle.
Takže směrem k Alcomě děkujeme nechceme. Jdeme do SD a Orcave. K.
V.
To se toho chytil ten nepravej. Proti Alcome nic nemam, jestli jste to tak pochopil, to se omlouvam. Nechal jsem se unest debatou a skocil vam na spek. Puvodne jsem cekal, ze se pan kabelnet chyti za frnakovnik a konecne se nauci vlozit odkaz na obrazek. Ale je vytrvalej, chlapik jeden.
V pohodě, občas i chápu správně. Jak jsem řekl - vaše tvrzení šmahem, že se nic nedozvíte mě překvapilo, ale nakolik jste nedodal dotaz, jsme stále v bodu nula.
Abych zde sypal jen tak masky od QAM16 do QAM256, to mi přijde úplně zbytečné a šovinistické a z druhé strany jak řekl i ing. Bureš, je to třeba zvážit, aby toho kdosi nezneužil. Taky už se tady dostáváme do hluboké technické diskuze rovné těm tlakům v pístu a fakt si nejsem jistý narozdíl od logických důvodů, proč to musí vědět při plánování kmitočtů ČTÚ, na čo a vo čom to někomu je.
A jak jste správně podotkl, protokoly našich spojů do licencovaných pásem jsou veřejně dostupným dokumentem pro zákazníky i regulátory a ten kdo projeví jistou míru iniciativy, má šanci se k nim dostat.
Originally posted by vaw V pohodě, občas i chápu správně. Jak jsem řekl - vaše tvrzení šmahem, že se nic nedozvíte mě překvapilo, ale nakolik jste nedodal dotaz, jsme stále v bodu nula.
Abych zde sypal jen tak masky od QAM16 do QAM256, to mi přijde úplně zbytečné a šovinistické a z druhé strany jak řekl i ing. Bureš, je to třeba zvážit, aby toho kdosi nezneužil. Taky už se tady dostáváme do hluboké technické diskuze rovné těm tlakům v pístu a fakt si nejsem jistý narozdíl od logických důvodů, proč to musí vědět při plánování kmitočtů ČTÚ, na čo a vo čom to někomu je.
A jak jste správně podotkl, protokoly našich spojů do licencovaných pásem jsou veřejně dostupným dokumentem pro zákazníky i regulátory a ten kdo projeví jistou míru iniciativy, má šanci se k nim dostat.
Tož tak a posuňme gramofonovou desku,
Vojta.
Jasně, koukal jsem se na ten SD QAM10G a pro rychlost 98Mbit/s uvádějí 16QAM. Takže jestli nás můžete poctít Alcomáckou maskou třeba od AL10D taktéž 16QAM, abychom měli srovnání. Pak to bude v této debatě velký počin.
Ještě než se vypravím na ČTúU, bych se chtěl zeptat, je vůbec možné srovnávat masky rádií z licenčních pásem s pásmem 10G? Neliší se ty spoje konstrukčně tak, že by se jednalo o srovnání jablek s hruškama? Nebo je modulace stejná, jen posazená do jiného frekvenčního pásma? Používaj se v koordinovaných pásmech kanály šířky 28MHz, aby vůbec bylo co srovnávat?
Originally posted by libor Jasně, koukal jsem se na ten SD QAM10G a pro rychlost 98Mbit/s uvádějí 16QAM. Takže jestli nás můžete poctít Alcomáckou maskou třeba od AL10D taktéž 16QAM, abychom měli srovnání. Pak to bude v této debatě velký počin.
Ještě než se vypravím na ČTúU, bych se chtěl zeptat, je vůbec možné srovnávat masky rádií z licenčních pásem s pásmem 10G? Neliší se ty spoje konstrukčně tak, že by se jednalo o srovnání jablek s hruškama? Nebo je modulace stejná, jen posazená do jiného frekvenčního pásma? Používaj se v koordinovaných pásmech kanály šířky 28MHz, aby vůbec bylo co srovnávat?
10GHz pasmo neni harmonizovane, takze masky muzou byt jake si jenom predstavis.. Pokud ovsem vyrobce cti zakladni pravidla snazi se dodrzovat pozadovane masky placenych pasem. CO se tyce konstrukce placenych pasem necham to na odbornikovi at se vyjadri. Pouzite sirky modulaci potom jsou v IO 20,28,40 a 56 MHz