je to tak , na 5ghz bez turba se dá vytlacit o dost více nez 24 mbps HD ... kdyz na tom spoji mas mikrotika tak muzes zapnout nstream a dá ti to dost velká číslo . viděl jsem na mikrotiku screen kde bylo 70 mbps v turbu se zaplým nstream .
jen tak pro info tak muzes mit spoj kterym potece treba 25 - 30 mbps realnych dat a pritom budou odezvy jen neco mirne pres 1 ms .
ale to je off topic takze se nebudu zlobit kdyz to zmoderujete
no jo .. tak nekteri to asi s RB umi a jini ne .. me se RB tak desne se*ou az to pekne neni ......... mozna je to kartama R52H .... ale jinak nevim no ... kazdopadne RB me vubec nenadchlo ... na bridge sem to zahodil po jednom dni .... jako ap to budem zhazovat postupne ... bo plni nadseni jsme to nasadily a ted to muzem rouzslapat ...
- development
- freenet, education
já jsem na mikrotiky slyšel zatím jenom samou chválu . jsou isp kteří ho mají úplně všude . ted mluvím hlavne o x86 platformě , ale RB4xx taky nejsou žádné ořezávátka . na RB433AH s dvěma kartičkama se dá proti stejnému kusu udělat s dual nstream páteř která bude dávat 30 mbps full duplex a ještě se bude škrábat na prdeli . možná je to o konkrétní verzi mikrotiku vůči některé desce (neřekl jsi jaké RBčka používáš) . rozhodně pokud jsou to RB4xx bych doporučil nový firmware který se dá nahrát buďto samostatně nebo je obsažen v nové verzi
uz jsem to tady psal ............ ty karty postupne maji nejakou hluchotu ! ... jako nasadis to a mas tam kliose nejhur -65 ... ale postupem casu najednou kliose skoro vsechny -93 a podobne .. rikas si kde je zrada ... preladis .. a stejne nebo horsi ... tak se naseres a jdes tam das bulleta se sektorem ... a je to vyreseno ... bud jsou ty karty take smejdy ... nebo ja nevim ? (R52H)
- development
- freenet, education
jo mam tam "dlouhe" koaxy .. nekde 10 metru nekde i 15 ... ale jinak to nejde ... nebo to mit nahore a tahnout utp (to je pripad bulletu) ... myslis, ze se tam ted v zime neco indukuje ?? (neni zadna bourka ... ) ... ale bleskojistky tam nemam .... bo na tak dlouhem kablu uz je treba setrit na utlumu ...
- development
- freenet, education