Tak jsem koukal na ubnt.com a jsou tam docela zajímavé novinky - levnější a menší NanoStation LOCO, mrňavé The Bullet, což je vlastně venkovní pidi zařízení s N konektorem pro externí anténu, Picostation s mrňavou všesměrkou a pak něco jako Routerboard - Routerstation. Co na to říkáte?
21.10.2008 v 11:06
LT.CLOUD
Member
Re: Nové UbiQuiti Bullet, NS Loco, Picostation atd.
Máte někdo zkušenosti s NanoStation LOCO ? podle mě poměrně zajímavé vzhledem k ceně... ptám se ale hlavně proto, jaké jsou konkrétní zkušenosti.. propustnost, spolehlivost... citlivost... díky
loco oproti klasickemu NS ma jinak resenou VFku .. nema tam uz prepinace na externi anteni vystup atd ... tim se dost usetrilo ... bo utlum prepinacu je mravny ... a hlavne antenu uz nema tak sirokou, protoze je resena 2+2 ... tedy prvky (quadu ? ) do ctverce nikoli nad sebou ... kdyby nekdo chtel fotky uvnitr tak je mam .... nedalo me to pred pouzivanim to nerozebrat
P.S.: jo a bullet, je genialni na PtP spoje pokud si mohu dovolit (vzhledem k pristupu k antene pri servisu) mit radio hned za antenou ... patricne cela sousata (antena + radio) pak ziska na citlivosti ... coz je u smeroveho spoje parada ......... kde se ale bullet pouzit neda tak pouzivame nadale wispstation ... ale kvalitni pigy rsma - u.fl .. ne ty za 40 kacek ... to je ostres ... ty snad v tom konektorku ani nedrzi ... mam jich tu vyhazenych kvanta ...
P.S. 2 : ted zkousime bullet i jako apecko ale s "lepsi" antenou ... bo fakt pouzivat nano nebo loco na apecko je na pres drzku ...
.... kdyby nekdo chtel neco poradit ohledne ubnt zarizeni klidne napiste .. tedko to tu fakt mravne nasazujem ...
- development
- freenet, education
A jako citlivost loca, propustnost ?(stejná jako wisp, nižší vyšší.... ???) kolik tim reálně proteče, třeba by bylo super, kdyby jsi měl někdy čas a chtělo se ti, a dal na jeden stožár , LOCO, NS5, RB411 CM9, a na všech zkusil různý poměry - propustnost přesně v tom konkrétním místě, sílu signálu (samozřejmě k tomu RBčku by se musela dát nějaká adekvátní, nejlépe co nejlevnější anténa....)
jo a ještě jedna věc... kde je nakupujete ? připadá mi, že v i4wifi jsou docela dlouhý čekačky teď na to....
to rouchi - to je prave otazka .. tedka testujem ruzne sektory co davat ... a asi porusime RB co tam mame ... bo nechapu to ale RB433AH s kartama R52H ... pri nasazeni vse slapalo pekne ... ale stane se, ze za nejaky cas jako by ta karta zacla byt hlucha ... proste kliose skoro neslisi ... a muzes preladovat jak osel ... a nic .. misto toho tam donesu bulleta se sektorem ... dam to na kanal kde byla ta RB ... stejne ssid ... a kartu v RB vypnu ... no a hned je to prima ... takze me RB z tohoto duvodu pekne se*ou bo nikdy nevim kdy se ktera karta podela ...
co se tyka davat jako ap loco nebo klasicky NS ... to moc pro tohle nejsem .. bo je to desne zarusitelne ... a takovych "vsesmeru" mit na sajtu vice ... to je o drzku .... hledame spise kvalitni sektory .. i kdyz by byly drazsi ... ale hlavne aby to nebyl smejd ... ted zkousime 90stupnovy od d-comu ... a dneska dorazily dve anteny od prowaxu nejake 50stupnove - jeste jsem to ani moc nezkoumal ... v patek nebo v pondeli je dame na zkousku na nektere smery .......... ale jinak muzu rict, ze kdyz je AP bullet a klios NS nebo loco ... dostanem na kliose kolem 20 mego HD ... samozrejme, kdyz tam nejede dalsi jiny provoz ostatnich kliosu ...
co se nakupu tyka ... tak se da odpovedet "vsude mozne" ... podle toho jaka je kde cena a zda dokazou dat treba lepsi pri 20 - 30 - 50 kusovych odberech ... a v i4 uz neberu bo posledne to trvalo jak u blbych a nakonec dosly loca jen s 12mesicni zarukou !! coz me dost na*ralo .... bo vsude davaji minimalne 24 mesicu ... takze berem tedko dost v wifihw, ipmedii, bralo se v konsigne nez zkoncila ... atd ... nekdy tez v aspe ...
- development
- freenet, education
zdravim,
ten bullet ma jakou propustnost a citlivost? technicky jeho řešení se mi naprosto zamlouvá, páč je to prostě miniaturní a tudíž nenápadné. jen se bojím toho že prostě něco museli ubrat aby dostali takovou velikost