Podle mych zkusenosti je pro bandwidth test spousteny primo na testovanych RB pouzitelné pouze UDP
pokud chcete testovat TCP tak dejte pred to dalsi krabicky at trafic nevytvarejí ty které delají spoj
trchu mi nejde do hlavy zatizeni jen 20% na RB433 jsem dual nstream ani nezkousel (ocekaval jsem ze to proste neutahne) a chystam se na test na RB433AH soucasné dual nstreamy mam na RB600 a tam je skutecne reálná propustnost 40/40
jeste jedna zajimavost doma mi to na pendreky jelo daleko hure nez venku na dualnich ozarovacich s ofsetkou
Určitě máš pravdu. Dnes jsme zkusili jak se chová bandwidth test mezi 2ma mikrotiky po ethernetu... na UDP jsme dostali temer 100/100 souběžně, na TCP jen něco kolem 10Mbps.
Nemáte někdo praktické zkušenosti s turbo modem na kartach cm9 či cm11?Zajimal by me rychlostni rozdil oproti klasickému 5G spoji,mam proti sobe rb433ah
vykon cpu na RB433 neni dostacujici, jina situace je na RB433aH kde cpu je stejne jako na RB600...
tam je propustnost vetsi, mel jsem moznost otestovat jak 2Nstreme jak na PC tak i na platformach Alix...
No tak je to spojení kanálů, což i dle tebe zakázaný není ... mimochodem - tyhle normy jsou veřejně přístupné? Není to náhodou jako ČSN, který jsou jenom za prachy?
Osobně to ovšem považuju (to turbo apod) za prasárnu vůči ostatním. I zmenšování pásma co umí mikrotik. Jelikož to nespíš ostatní nemikrotikové nejsou schopni poznat.
A to, že ty kartičky leccos nedodržují, to my pouzí enduserové nemáme šanci zjistit. Musíme věřit tomu, že prohlášení o shodě je pravdivé a to co tam softwarově nastavím funguje správně. A to, že mi to nakonec ČTÚ může spočítat je prostě "přijatelné riziko", nebo jak bych to nazval.