Dneska jsem si koupil tyto dva kusy stim ze budou pouzity na spoj cca 900 metru, stahnul jsem novy firmware ktery ma v sobe ACK kalkulacku ale bohuzel at do ni napisu jakoukoliv vzdalenost tak tak se me vubec nic nezobrazi v kolonce ACK Timeout ani v kolonce ACK. Oboje dvoje jsou zasediveli. Mate nekdo stejnou zkusenost?
Zdar vsem ...
Minuly tyden jsem koupil 4 ks WLA 5000 a svihnul do 2 z nich posledni FW s ACK kalkulackou a nastavenim vykonu pres web. Jelikoz mam na siti nekolik AIRCA 8 a o tech prakticky "nevim" tak jsem predpokladal , ze i ovis bude OKI. Ale jake bylo moje prekvapeni kdyz zacly ukrutne problemy po flashnuti noveho FW. Ovis bootoval strasne dlouho (kdyz nabootoval) , z niceho nic se najednou zacala zvysovat latence nejenom na spoji , ale i kdyz jsem pingnul z lokalu na toho ovisa (radove stovky ms). Dale i kdyz jsem nastavil jakykoliv kanal (112,120,... atd) velmi casto se po rebootu prepl na 5.2 Ghz (cca v 80 %) i kdyz v webovem rozhrani vesele tvrdil , ze je na pozadovanem kanale. Dalsi perlicka byla ze spoj (1200m) padal na hubu a pomohl (na chvili ) jen studeny start AP. No zkusil jsem z legrace hotline ovisu pro CR - no samozrejme na telefon sem dostal "experta" ktery ani nevedel ze nejake WLA 5000 maji v nabidce. NO a tak jsem se nasral a svihnul jsem tam FW z AIRCY a problem zmizel spoj je zatim stable. Jeste pro upresneni jsem vyzkousel i druhe AP s upgradem FW a dospel jsem k presne tomu samemu vysledku - takze hyba v HW je temer vyloucena. Mate nekdo podobne zkusenosti s poslednim FW nebo jsem zase "klikar" jenom ja..
Jeste pro upresneni Ovis byl v rezimu AP a naproti by LInux a madwifi (jako klient)