Co bych udelal ja je zacal jednat s Alcomou ,maji ted repasy anten na 10.5GHz do 6-8km za 99+DPH spoj 16Mb fullduplex a ted tam dal neco levneho na 2.4GHz pripadne to Trango v mistech do 3km,stim ze to klidne na 5.8ce muze zustat,ci to odsunout na kratsi trasy az bude zapotrebi.Stim ze az se 5GHz vyjasni se to zacaluje v 5.47ce.Zbydou me kvalitni patere z dotace a ne neco "takyprofi" na 5ce.A vlastni 5ku pak uz na tech kratsich spojich zaplatis trebas z poplatku,ale nemelo by to byt 70tacku spoj jako mas v navrhu... .No,ale kazdeho vec... .
+/- to vyjde stejne ta kombinace Trango za 50litru do 3km a na neco delsiho 16Mb repas Alcoma za 117litru....nez tma cpat na skoro kazdej spoj 2.4/5?GHz za 72litru... .Troufam si tvrdit ze i ta instalace bude u venkovnich jednotek jake jsem navrhl ja snazssi.No prijde na to ta Alcoma 65cm antena s jednotkou neco vazi... .
No ja to jen spripominkovavam co je mi nejasne a reci typu Edorase o legalnosti proste nesnasim,protoze to zkratka nejde
na urcite vzdalenosti udelat jinak nezli JINAK nebo o legalnosti MLCET,pripadne mit ochcavku typu licence alias Rys atd..No muze si tam namotat 20m kablu,coz mu utlumi OBA smery nebo vy-hodit penize za jednocestne utlumaky,ktere se zase kloudne nedaji naroubovat na GL pac to meni zarizeni.Proste mohl mi na to napsat cokoliv kloudneho mene ci vice,ale hold nenapsal.... .Ale hlavne ze to bude mit koser .A stou spektralni hustotou hold je to vtahu obecne... .
pánové a dámy,
na výstavbu komunitní sí?ě Mnichovicko MUSÍ být vzhledem k hodnotě zakázky vypsána veřejná soutěž. Podmínky této soutěže jsou dosti tvrdé a jednou z nich bude určitě naprostá legalita celé sítě (myslím, že je tam formulace ve smyslu:" .. za dodržení veškerých norem a zákonů ČR...") Dovedu si představit, že podmínkou kolaudace a převzetí sítě investorem bude i schálení sítě od ČTU aby to bylo sichr. Nezapomínejte, že se jedná o projekt, který bude kontrolován obcí Mnichovice resp. dalšími státními orgány. DOTACE TOTIŽ BUDE VYPLACENA AŽ PO DOKONČENÍ a zprovoznění sítě. Do té doby bude financována investorem - tedy obcí(obcemi) v plné výši cca 4,8 milKč. A to ještě ani zdaleka není jisté kolik % a jestli vůbec bude dotace proplacena. To rozhodnou státní úředníci a mám zkušenosti, že třeba chybí jeden papír, nebo jeden parametr je mimo a dotace je velmi významně krácena. Představa, že by obce navíc platily nějakou pokutu od ČTU, resp. nedostaly proplacenu dotaci protože by nemohly sí? zprovoznit je při dnešním stavu obecních financí dosti šílená. Potom by byl sice internet a zase by třeba nebylo na odvážení odpadu.
09.07.2005 v 13:43
MartyStinger
26.07.2005 11:43
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
edoras)