CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Asus WL 500b
« 102103104105106107108109110111112113114 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Příspěvek č. 1713 

mate taky nekdo problemy s puvodni revizi ve WET modu ("klient pro jeden pocitac"), ze chudak blbne - da se na nej dostat pres ssh, funguji scany siti (`wl scan; wl scanresults`), `wl isup` hlasi, ze bezi, `wl join ...` nepomaha...? problem je odstranitelny rebootem, mozna i jinymi zpusoby, ale reboot je afaik nejefektivnejsi.

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 26.01.2005 v 13:34
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stepan.weber
Newbie

Registrován: 16.12.2004
Příspěvků: 4

Re: Re: AP KLient s WPA Příspěvek č. 1714 

Old Post 26.01.2005 v 20:09
stepan.weber je offline   Click Here to See the Profile for stepan.weber   Find more posts by stepan.weber   Click here to Send stepan.weber a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pafal
Newbie

Registrován: 25.11.2004
Příspěvků: 29

Re: AP KLient s WPA Příspěvek č. 1715 
FAQ Kandidát

Naposledy upravil pafal 27.01.2005 v 11:23

Old Post 27.01.2005 v 11:19
pafal je offline   Click Here to See the Profile for pafal   Find more posts by pafal   Click here to Send pafal a Private Message   Click Here to Email pafal   Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stepan.weber
Newbie

Registrován: 16.12.2004
Příspěvků: 4

Re: Re: AP KLient s WPA Příspěvek č. 1716 

Diky moc, zkusim to. Kdyz budu mit nejaky problem, tak vim na koho se obratit. (Alespon se naucim neco novyho )

Old Post 27.01.2005 v 11:27
stepan.weber je offline   Click Here to See the Profile for stepan.weber   Find more posts by stepan.weber   Click here to Send stepan.weber a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Příspěvek č. 1717 

krasny HOWTO.

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 27.01.2005 v 15:23
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stepan.weber
Newbie

Registrován: 16.12.2004
Příspěvků: 4

Re: Re: AP KLient s WPA Příspěvek č. 1718 

pafal: Jeste bych se chtel zeptat jestli i OpenWRT fw bude fungovat pripojeni tiskarny nebo USB disku. Dik

Old Post 28.01.2005 v 10:41
stepan.weber je offline   Click Here to See the Profile for stepan.weber   Find more posts by stepan.weber   Click here to Send stepan.weber a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pafal
Newbie

Registrován: 25.11.2004
Příspěvků: 29

USB a shrnuti Příspěvek č. 1719 

Old Post 28.01.2005 v 12:52
pafal je offline   Click Here to See the Profile for pafal   Find more posts by pafal   Click here to Send pafal a Private Message   Click Here to Email pafal     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Příspěvek č. 1720 

ten web vypada zajimave, jeste bys tam moh pridat/upravit:

a) afaik tam neni jffs, ale jffs2.
b) zapisy do flasky doporucuju omezit na naprosty minimum, protoze se tim nici.
c) postup pri stahovani pres `wget` z webu nemusi nutne fungovat, prvni problem muze bejt v resolvovani dns zaznamu (reseni: /etc/hosts, /etc/resolv.conf), a navic asus ani nemusi mit pridelenou dale smerovatelnou ip adresu (zejmena pro pripad "klienta pro jeden pocitac", cili rezim WET alias "skoro transparentni bridge").
d) ad scp (vlastne nevim, jestli tam o nem pises, nebo jsem to cet nekde jinde) - ten dropbear, co je v p.salek's 0.6.3, bohuzel scp neumi, nicmene ve firmwaru je nejaka obskurni busyboxoidni verze netcatu, u ktery jsem sice nerozchodil listen mod, ale jinak byla pouzitelna. neni nad prenos souboru stylem `nc 192.168.0.2 12345 > /tmp/dulezitej-soubor` & `nc -l -p 12345 < ./dulezitej-soubor` ;-)

pokud bys to chtel predelat do nejaky wikiny, aby se na tom mohlo podilet vic lidi, bylo by to super. pokud ne, nevadi, on se nekdo casem najde :-).

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 28.01.2005 v 15:36
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
naro
Newbie

Registrován: 29.01.2005
Příspěvků: 2

Virtual Server Příspěvek č. 1721 

Zdravim,

mam WL500b2 s original firmware 1.8.1.9. Potrebuji nastavit Virtual Server na konkretni stroj a port ve vnitrni siti. V tomto pripade je PC pripojen "dratem" pres hub na wl500. Ma nastavenu ip adresu na 192.168.1.2 (pres Manually Assigned IP List v DHCP serveru). V "Virtual Server List" mam definovane presmerovani na IP 192.168.1.2 port range: 80, protokol TCP. Polozka Enable Virtual Server je nastavena na "Yes". Router jsem restartoval asi 10x.
telnet 192.168.1.2 80 z pocitace s IP 192.168.1.2 projde OK
telnet <vnejsi IP> 80 odnekud zvenku neprojde.

A druhy dotaz: po upgrade firmware na 1.8.1.9 (z toho co tam bylo pri koupi) chce webove rozhrani zadat jmeno a heslo kazdou chvilku, kdyz ho necham par vterin bez povsimnuti (pouzivam Firefox 1.0/Linux). Mam pocit ze to predtim nedelalo a dokud jsem nezavrel prohlizec tak mne tam nechal "prihlaseneho" jak dlouho jsem chtel.

hezky den

Old Post 29.01.2005 v 15:13
naro je offline   Click Here to See the Profile for naro   Find more posts by naro   Click here to Send naro a Private Message   Click Here to Email naro   Visit naro's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Re: Virtual Server Příspěvek č. 1722 

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 29.01.2005 v 15:20
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
naro
Newbie

Registrován: 29.01.2005
Příspěvků: 2

Re: Re: Virtual Server Příspěvek č. 1723 

Old Post 29.01.2005 v 18:02
naro je offline   Click Here to See the Profile for naro   Find more posts by naro   Click here to Send naro a Private Message   Click Here to Email naro   Visit naro's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bu!!eT
Newbie

Registrován: 23.01.2005
Příspěvků: 9

Jaky typ bude nejlepsi volbou Příspěvek č. 1724 

Snazil jsem se precist vse ale to se neda je toho tu 108 stranek.
Ale k veci celkem by me zajimalo jaky typ by jste doporucily
ASUS WL500 b,g,gx a V1 nebo V2
Jak jsem tu procital posledni stranky tak tu lidi mely(maj) problem s vecinou FW na tech novejch verzi (gx a V2 b,g) takze pokud se vezme v potaz i tento problem je pak vyhodne kupovat gx ci V2 b,g
u gx se mi libi ze to ma USB2.0 ale otazka je jestli je to k necemu dobry kdyz to vubec nerozchodim


A kdyby nekdo chtel podotknout ze je to tezky porovnat ze by to chtelo konjkretni pripad tak asi takto:
pripojka na net dejme tomu UPC => pak tedy ASUS WL jeden z tech vyse uvedenych typu a na ASUSe by se pripojili 2-3 lidi pres ethernet a 2-3 lidi pres wifi na tom asusu by byl pripojenej disk v externim BOXu a melo by to fugovat jako FTP server no a pro lidi pripojeny na toho asuse by se sdilel net (UPC), bylo by asi dobry kdyby tam bezel nejakej ten firewall,a aby fugoval sitovej tisk to uz je jedno jestli LPT nebo USB jinak je to asi vsechno no celkem dobry by bylo kdyby se tam dala nastavovat rychlost pripojeni pro dane uzivatele (myslim toho zdileneho netu)

podle toho co jsem tu cetl by to mohlo byt takto zapojeno a snad by to i chodilo (otazkou je ten sitovej tisk, byli stim zde nekdy problemy) takze otazkou zustava jaky typ a verze ASUSu by se na toto pouziti hodil

predem dekuji za jakykoliv nazor a omluvte pripadne hrubky nebo i fakticke chyby v textu

Old Post 29.01.2005 v 23:44
Bu!!eT je offline   Click Here to See the Profile for Bu!!eT   Find more posts by Bu!!eT   Click here to Send Bu!!eT a Private Message   Click Here to Email Bu!!eT     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Re: Jaky typ bude nejlepsi volbou Příspěvek č. 1725 

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 30.01.2005 v 10:34
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bu!!eT
Newbie

Registrován: 23.01.2005
Příspěvků: 9

Re: Re: Jaky typ bude nejlepsi volbou Příspěvek č. 1726 

jkt: diky moc

1)jeste jedna vec k tomu vyberu pokud bych nezapocitaval cenu byla by 500b V2 nejak lepsi oproti V1 ?

2)jak jsem si tu nekde precetl tak neni mozno pouzivat obe 2 anteny naraz , dotaz zni jestli je pripustne nebo schudne pouzit anteni slucovac

3)pokud by bylo mozne pouzit aniteni slucovac,myslite ze by bylo mozne aby signal jedne z tech anten byl schopen pokrit signalem jeden byt v panelaku (4+1) nejak rozumne a abych samozrejme neprekracoval limity CTU 100mW, ted totiz to musim resit pres PowerLineConnectin (modemy na 230V po zasuvce a to neni zrovna uplne GooD(nemuzu tahat UTP po byte vsude je plovouci podlaha :( ))

diky moc a Zdar Bohnicim , ja ze bydlim taky

Old Post 30.01.2005 v 11:39
Bu!!eT je offline   Click Here to See the Profile for Bu!!eT   Find more posts by Bu!!eT   Click here to Send Bu!!eT a Private Message   Click Here to Email Bu!!eT     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
login
Newbie

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 99

Re: Re: Re: Jaky typ bude nejlepsi volbou Příspěvek č. 1727 

2)jak jsem si tu nekde precetl tak neni mozno pouzivat obe 2 anteny naraz , dotaz zni jestli je pripustne nebo schudne pouzit anteni slucovac

nevim kde si k tomu prisel ale 500b/g ma jen jednu kartu a tudiz jednu antenu.

Old Post 30.01.2005 v 17:53
login je offline   Click Here to See the Profile for login   Find more posts by login   Click here to Send login a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Registrován: 23.07.2003
Příspěvků: 267

Re: Re: Jaky typ bude nejlepsi volbou Příspěvek č. 1728 

Old Post 30.01.2005 v 17:59
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:11.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 102103104105106107108109110111112113114 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz