Zajímavé taky je, že se stačí zeptat, odpověď není potřeba. :-)
veškerý problém byl v tom, že karta asi nebyla UP. Takže stačilo scriptem ifup ath0 ji nahodit a v tu chvilku se s apčkem spojila. Jestli to opravdu funguje, nevím, na další testy už nevidím ...
Trochu mi nejde na rozum, proč scanovala, když byla down.
to poslední není asi nutné, ale přepne to do 802.11b (1=a, 3=g, 0=auto)
nastaven RTS Threshold se dělá mínusovou hodnotou: iwconfig ath0 rts -65280 znamená RTS = 256B.
Ale mám další otázku:
lze štelovat výkon této karty? Atheros 5212. Příkaz iwconfig ath0 txpower hlásí "operation not supported". Je to věc ovladače, nebo to karta opravdu neumí?
P.S.: opravdu stačí číst, ale musí se toho přečíst moc a hlavně pořádně ...
O co ti jde? Funkčí jsou (podle mě) všechny, minimálně ta poslední ...
Já používám toho od hwsofta. Akorát se mi nepovedlo rozpartitionovat compactflash v USB čtečce na widlích ... takže jsem to tam nahrnul tím PhysDiskWrite.EXE. Normálně souborově stáhnul. Zformátoval na jednu oblast a nakopíroval zpátky. Potom stačil prográmek Syslinux.exe a jede to.
Dokonce mu ani nevadí 256MB velká partition.
Jenom se to nechce softwarově rebootovat.
To: hwsoft - už jsi přišel na to, čím to? existuje nějaké řešení? alespoň nastiň, třeba to vyřeší někdo jiný ... možná já.
Na 5.8 jsi se neptal ... a co si přesně představuješ pod pojmem funkčnost jsi taky neuvedl ... je to linux, tj. teoreticky tam rozeběhneš cokoliv.
Upravená a přesnější odpověď tedy zní: ano, používám to, ale jenom na 2,4 s Atheros 5212 a zatím pouze jako klienta. Tváří se to velice dobře ... by? to mám pouze pár dní.
Plánujeme koupit ještě jeden a vytvořit z toho APčko. Kdy, to je ale zatím ve hvězdách.
Nam jely dva Wrapy s Wispem na stole na konektory cca 26 Mbit. Venku jsme to zkouseli s 30 dB parabolama - na 700 metru to jelo cca 24 Mbit, ale na 6 km jen asi 300 Kbit !! pouzili jsme frekvenci 5,825. Tak by me docela zajimalo, proc to na tech 6 km jelo tak malo. Je mozne, ze jsme meli problem s konektory nebo tak neco, takze az to zkusime znovu, tak dam vedet co a jak.