Nechtel bych byt zlym prorokem, ale vypada to hodne podobne jako OL1120AP a o tom se uz ve foru nekdy diskutovalo. Problem je v zabezpeceni pres MAC adresu. Kdyz se slevi z pozadavku na bezpecnost, tak to bude nejspis fungovat.
Ovislinky 5420 jsou na tom oproti 1120 o krok dal co se tyce nepropousteni IP adres. Nepotrebuji pokud vim mit adresy na stejnem rozsahu jako bcka 1120, a nepotrebuji MAC klonovani. Co ale urcite potrebuji je mit spravne nastavenou gateway. Sice by to nemelo mit vliv, ale klasika na ovislinku proste to vliv ma.
Ja mel napr. 2 5420ky v modu adhoc, a pro pristup za ten spoj musim mit nastaveny gateway na tech APckach u kazdeho na router pripojeny k APcku kabelem, ne pres ten bezdratovy spoj. Potom se to chovalo jako jakysi NAT - tam to jelo, odtam ne. Myslim ze mod ethernet / wlan nemel prilis vliv. Zkus si pohrat s timhle, treba to neco bude delat.
Ahoj potvrzuji funkčnost pokud vyplním adresu routeru, jedeto! Ale nějak divně ale jede, a myslím že je to nějak jednosměrný přesně jak popisuješ.
Takže APs mám v rozsahu 192.168.1.x sí? je v rozsahu 192.9.210.x a na IP 192.9.210.10 je router do sítě 192.9.200.x a do internetu. Pokud vyplním jako gateway 192.9.210.10 tak to začne chodit - má to ale pár divných háčků.
A hlavně další věc po delším čase laborování jsme přišli na to že se začnou tyto Ovise zpomalovat (lagovat), je to asi dáno tím že toto AP není pro firemní sitě, my máme na jedné straně 20 PC a na druhé asi 60 PC - zkušebně jsem použil AP od SMC (používá orinoco chipsety) a jede to krásně.
Pokusíme se tyhle AP vykuchat z krabičky a předělat do větší bedny a případně použijeme nějaký pasiv na chlazení nebo větráček páč ten procak se pěkně hřeje.
Ahoj,
tak jsem vsemozne testoval transparentnost těchto APs, v řežimu AP - client a Ad-hoc (bridge,point-to-point) nejsou tyto zařízení plně průchodné,ale v režimu AP - AP pomocí WDS jsou plně ve všech směrech průchozí, vřele doporučuji používat 802.11g je to o dost svižnější a chytá to míň bordelu, v řežimu WDS i v režimu Bridge jsem nedostal z AP při kopírování 440MB souboru víc jak 1700 kbytes/s - což mi ale stačilo, bylo to stabilní. Testoval jsem přes 2 kanceláře asi 15m od sebe přes 3 cihlové zdi na malé všesměry (nevím jestli byli u nich ale asi jo). Takže asi tak, nasazuji je na ostrý provoz tak pak uvidíme, určitě tady napíšu další poznatky. Btw ve vnitř tohodle AP je malá miniPCI karta od Prism nejspíš.
Tak jsem zkoušel tu dvojici doma přepnout na AP a zapnout WDS. První dojmy dobré - přenosovka 2 MB/sec jedním i druhým směrem.
Hmm, ale to je asi tak všechno. Při kopírování cca. 4 GB souboru se to po 1,5 GB hryzlo - pomohlo jen vyp/zap, ani reboot nezabral. Při běžné práci (www, mail, ..) to vytuhlo během dne (cca. 4-6 hodin).
To vytuhnutí při zátěži jsem asi uspíšil tím, že jsem začal kopírovat i z druhé strany- rychlosti klesly na 1 MB/sec, chvílu to jelo, pak zásek ....
Dám to ještě kámošovi, ale nevím nevím, asi bude chyba v těch krámech ....