cijomle, když už tolik lidí Ti tady správně tvrdí, jak to ve skutečnosti, tak to s klidem přijmi. Nemůžeš mít stále pravdu, i když se o tom snažíš všechny přesvědčit
Tvym merenim ti vyjde, ze mas antenu 15 db. chybu mas 100 procent. tzn v nejhorsim pripade tva antena muze svitit az 30 db a stale to bude v toleranci mereni. rozumis mi, co jsem chtel naznacit? samozrejme, ze nesmis mit ani tech 20 a nebo do toho cpat fakt prtavej vykon v radek jednotek mWatt.
taky jsem psal tohle, kde jsem to vysvetlil
ze proste ti muze vyjit 15 db, ty si reknes juuu bezva naperu tam treba 20 mWatt a svet bude krasny (ted se mi to nechce pocitat kolik to je do EIRP 100 spravne), ale pri chybe 100 procent budes mi t ve skutecnosti antenu 30 db a tim padem musis do anteny narvat vykon treba jen 2 mWatt (zase se mi to nechce pocitat) abys EIRP splnil. Tzn udaj, ktery o zisku anteny nameris je uplne scestny a CTU ti napari takovou pokutu, ze se z toho protocis
2 skeptik : myslím, že tam bylo jasně napsáno, že je to definice, tzn. že to není vycucané z prstu (mimochodem jsem se pro jistotu podíval do učebnice fyziky a ejhle "decibel je logaritmická jednotka zesílení.."). Takže jdi setírat někam jinam... (a někoho jiného - třeba autory oněch publikací).
Acho jo pánové, doufám že debata ohledně chyb měření a hádání se jestli je decibel jednotka nebo ne, je už za námi. Přece jenom i když nejsem připojenej přes modem tak mě dere, jak se to hezky dokáže zaplnit nesmyslama => prodloužit doba načítání. Apeluji tím na všechny pokud se chcete hádat, tak si otevřete nějakej další thread a můžete se tam umlátit argumentama..