odkaz nefunguje, ale asi bych tam stejne nenasel to co me zajima, totiz:
Jsem v USA a zvazuju koupi notebooku se zabudovanym UWB (Lenovo T61p) a pokud se najde na czf nekdo, kdo o tom neco vi, zajima me:
a) jestli je pasmovej rozsah stejnej v USA i v Evrope (a u nas) nebo jestli se ma lisit jako u wifi
b) jestli se chystaji ruzny stupne rychlosti jako u wifi nebo jestli mi se seoucasnym adapterem budou za cas komunikovat zarizeni rychlosti v gigabitech, jak slibovano ve specifikaci UWB
Jsem se docetl "Zkratka pochází ze slov Ultra Wide Band. UWB používá k přenosu velmi krátké impulsy (nazývané též monocykly), jejichž spektrum se rozprostírá ve velmi širokém pásmu kmitočtů, ale jen s malou úrovní. UWB tedy může překrývat již používané kmitočtové spektrum, aniž by rušil většinu ostatních komunikačních systémů (nebo jimi byl rušen)."
Netusim s jakym vykonem se da v USA/GB zarit, ale je pravda, ze kdyz bude zarizeni dost, tak zpusobi ruseni jiz pouzivanych pasem. Myslenka je to krasna, ale nedokazu si vysvetlit proc tak velky rozlozeni (7 GHz). Stejnak v tomhle neni budoucnost, nepouzivanych kabelu bude cim dal tim vic a opticky site jsou na vzestupu... Kde je ta doba baudů za sekundu