CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Software > Jak nainstalovat DC Hub?
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Doc
Senior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 2331

Question Jak nainstalovat DC Hub? Příspěvek č. 1 

Zdravím,

mám stažen soubor a rozbalen
opendchub-0.7.14.tar.gz
a rád bych ho nainstalovat v textovém režimu.
Vše jsem uložil do /var/dchub/

Když jsem spustil "install" tak mi to ohlásilo, že nemám xWindows System a ten tam z úsporných důvodů nemám nainstalovaný.

Takže prosím říc krok po kroku
Jo a je tam RH 7.3

Díky za help...

Old Post 26.12.2003 v 19:53
Doc je offline   Click Here to See the Profile for Doc   Find more posts by Doc   Click here to Send Doc a Private Message     Visit Doc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Doc
Senior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 2331

Re: Jak nainstalovat DC Hub? Příspěvek č. 2 

Old Post 27.12.2003 v 00:19
Doc je offline   Click Here to See the Profile for Doc   Find more posts by Doc   Click here to Send Doc a Private Message     Visit Doc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

Příspěvek č. 3 

Ano, na to jsme nedavno rovněž narazili. S Wireless to prostě jaksi nejede. :-/

Milan

Old Post 27.12.2003 v 12:36
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DJ_BOY
Newbie

Registrován: 01.07.2002
Příspěvků: 49

A co jiny DC hub ? Příspěvek č. 4 

Zkousel uz nekdo Verlihub ? Ten urcite wireless urcite nezakazuje

__________________

he ke aha

Old Post 27.12.2003 v 22:49
DJ_BOY je offline   Click Here to See the Profile for DJ_BOY   Find more posts by DJ_BOY   Click here to Send DJ_BOY a Private Message   Click Here to Email DJ_BOY     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tropikhajma
Newbie

Registrován: 14.07.2003
Příspěvků: 56

Question permission denied Příspěvek č. 5 

Ahoj,

běží mi opendchub 0.7.12 na freeBSD 5.1.
Chtěl bych, aby hub mohl spustit jakýkolivčlen "wheel" tak, aby používal vždycky stejný konfiguráky (normálně používá složku /.opendchub v /home uživatele, který ho spustil)
Vytvořil jsem složku "opendchub" ve /var/log/ na logování a složku "./opendchub" v /usr/local/etc na nastavení
Hub by se měl spouštět scriptem, který obsahuje:
#! /bin/sh
opendchub -l /var/log/opendchub/log -w /usr/local/etc

oba adresáře a soubory v nich jsem chmodnul na 777, ale
když spustí uživatel ten skript, tak to zdechne:
Error in Get_listening_unx_socket()/bind(): Permission denied

když to spustí root, tak v pohodě

port je nastavenej na 4411
už fakt nevím co s tím

Old Post 27.05.2004 v 20:25
tropikhajma je offline   Click Here to See the Profile for tropikhajma   Find more posts by tropikhajma   Click here to Send tropikhajma a Private Message   Click Here to Email tropikhajma     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tropikhajma
Newbie

Registrován: 14.07.2003
Příspěvků: 56

Příspěvek č. 6 

postuju to ještě jednou, protože se to nezobrazuje jako poslední příspěvek
Ahoj,

běží mi opendchub 0.7.12 na freeBSD 5.1.
Chtěl bych, aby hub mohl spustit jakýkolivčlen "wheel" tak, aby používal vždycky stejný konfiguráky (normálně používá složku /.opendchub v /home uživatele, který ho spustil)
Vytvořil jsem složku "opendchub" ve /var/log/ na logování a složku "./opendchub" v /usr/local/etc na nastavení
Hub by se měl spouštět scriptem, který obsahuje:
#! /bin/sh
opendchub -l /var/log/opendchub/log -w /usr/local/etc

oba adresáře a soubory v nich jsem chmodnul na 777, ale
když spustí uživatel ten skript, tak to zdechne:
Error in Get_listening_unx_socket()/bind(): Permission denied

když to spustí root, tak v pohodě

port je nastavenej na 4411
už fakt nevím co s tím

Old Post 28.05.2004 v 23:05
tropikhajma je offline   Click Here to See the Profile for tropikhajma   Find more posts by tropikhajma   Click here to Send tropikhajma a Private Message   Click Here to Email tropikhajma     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peta web
Newbie

Registrován: 28.01.2003
Příspěvků: 50

instalace dc hub Příspěvek č. 7 

Ahoj potrebuju presný návod pro zacatecnika mam freeBSD a chci nainstalovat dc hub.

Instalaci provádím z portu dal sem make install a mam slozku opendchub-0.7.14 a vni

AUTHORS Makefile.am aclocal.m4 config.status missing
COPYING Makefile.in autom4te.cache config.sub mkinstalldirs
ChangeLog NEWS config.guess configure src
Documentation README config.h configure.in stamp-h
INSTALL Samplescripts config.h.in configure.lineno stamp-h.in
Makefile acconfig.h config.log install-sh

a nevim jak dál nemás náký strucný návod pro blbce predem dik Petr

Old Post 06.06.2004 v 15:39
Peta web je offline   Click Here to See the Profile for Peta web   Find more posts by Peta web   Click here to Send Peta web a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

Příspěvek č. 8 

Ahoj,
nějak není jasné, jestli máš ten port korektně nainstalovaný...

takže:
cd /usr/ports/..../opendchub...
make clean
make install clean

Měl by se ti nainstalovat, ověříš pomocí příkazu pkg_info...

Pokud vím, tak se dchub sám nepouští, kdysi jsem si na to napsal skriptík do /usr/local/etc/rc.d, který mimo jiné určuje umístění konfiguračních souborů. (V případě zájmu dodám)

můžeš alespoň zkusit:
rehash
opendchub
mělo by tě to požádat o základní konfiguraci.

Milan

Old Post 07.06.2004 v 09:04
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peta web
Newbie

Registrován: 28.01.2003
Příspěvků: 50

Příspěvek č. 9 

Old Post 07.06.2004 v 11:53
Peta web je offline   Click Here to See the Profile for Peta web   Find more posts by Peta web   Click here to Send Peta web a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peta web
Newbie

Registrován: 28.01.2003
Příspěvků: 50

??? Příspěvek č. 10 

Jo mam taky neco dat do crone nebo tak aby se to pustilo po startu serveru ??

Old Post 07.06.2004 v 11:54
Peta web je offline   Click Here to See the Profile for Peta web   Find more posts by Peta web   Click here to Send Peta web a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tropikhajma
Newbie

Registrován: 14.07.2003
Příspěvků: 56

Příspěvek č. 11 

Old Post 07.06.2004 v 13:36
tropikhajma je offline   Click Here to See the Profile for tropikhajma   Find more posts by tropikhajma   Click here to Send tropikhajma a Private Message   Click Here to Email tropikhajma     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peta web
Newbie

Registrován: 28.01.2003
Příspěvků: 50

ok dik moc Příspěvek č. 12 

Uz to mam dik za pomoc

Old Post 07.06.2004 v 14:41
Peta web je offline   Click Here to See the Profile for Peta web   Find more posts by Peta web   Click here to Send Peta web a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Doc
Senior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 2331

Re: ok dik moc Příspěvek č. 13 

jak změním port u opendchubu?
již jsem se přihlásil přes telnet.. ale nemohu najít ten příkaz.. :(

__________________

Old Post 24.08.2004 v 14:01
Doc je offline   Click Here to See the Profile for Doc   Find more posts by Doc   Click here to Send Doc a Private Message     Visit Doc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Alex
Formerly known as Frogale
zastupce cloudu 10.38


Registrován: 29.12.2002
Příspěvků: 690

User is Mapper

Příspěvek č. 14 

Je to v konfiguraku config, nedela se to pres konzolu..

__________________

Old Post 30.08.2004 v 21:47
Alex je offline   Click Here to See the Profile for Alex   Find more posts by Alex   Click here to Send Alex a Private Message   Click Here to Email Alex   Visit Alex's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Doc
Senior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 2331

Příspěvek č. 15 

__________________

Old Post 30.08.2004 v 22:08
Doc je offline   Click Here to See the Profile for Doc   Find more posts by Doc   Click here to Send Doc a Private Message     Visit Doc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Alex
Formerly known as Frogale
zastupce cloudu 10.38


Registrován: 29.12.2002
Příspěvků: 690

User is Mapper

Příspěvek č. 16 

no tam kde mas vsechny ostatni konfuguraky... /root/.opendchub/config
asi

__________________

Old Post 30.08.2004 v 22:19
Alex je offline   Click Here to See the Profile for Alex   Find more posts by Alex   Click here to Send Alex a Private Message   Click Here to Email Alex   Visit Alex's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:25.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz