CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Asus WL 500b
« 8990919293949596979899100101 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
p0l0us
Junior Member

Registrován: 28.11.2003
Příspěvků: 261

jaha openwrt fw pomoooc :) Příspěvek č. 1505 

Zdravim, trosku sem si pohraval s fwerama, a jahuv opnewrt mi pripad fajn, jenze po case pokusovani jsem zacal upravovat /etc/init.d/Sxxx. Sel sem na to jednoduse, tak ze sem symblinky zmiznul a vytvoril tam svoje soubory. Mimo to sem jeste nektere adresare jako je /www a /tmp /usr/local presulnul na flash disk. To je ale v pohode. Co neni v pohode, ze pri posledni uprave S40network myslim sem tam udelat chybku a po nabootovani asuse si na nej pingnu, ale dovnitr se nedostanu (jak telnetem, tak sshckem). Reset ani dalsi update nepomaha. Updatoval sem an olegovu verzi a zpet, vylsedek porad stejny. Evidentne je to /etc (nevim co presne se na to mountovalo) porad v tom asusu s tou spatnou konfiguraci a ja nevim jak se k tomu dostat :((

Nemate nekdo nejakou radu, jak s tim nalozit abych tam moh zase operovat na openwrt ?

__________________

p0l0us

Old Post 07.12.2004 v 18:06
p0l0us je offline   Click Here to See the Profile for p0l0us   Find more posts by p0l0us   Click here to Send p0l0us a Private Message   Click Here to Email p0l0us     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stefan
Newbie

Registrován: 19.04.2004
Příspěvků: 20

Re: Re: Re: Re: v rezime roter nefunguje siet, prosim poradte Příspěvek č. 1506 

Old Post 07.12.2004 v 20:57
stefan je offline   Click Here to See the Profile for stefan   Find more posts by stefan   Click here to Send stefan a Private Message   Click Here to Email stefan     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lord DIABLO
Senior Member

Registrován: 29.03.2003
Příspěvků: 729

Re: Re: Re: Re: Re: v rezime roter nefunguje siet, prosim poradte Příspěvek č. 1507 

Old Post 07.12.2004 v 21:05
Lord DIABLO je offline   Click Here to See the Profile for Lord DIABLO   Find more posts by Lord DIABLO   Click here to Send Lord DIABLO a Private Message   Click Here to Email Lord DIABLO     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
v.q
Newbie

Registrován: 28.01.2004
Příspěvků: 32

Naladovy WL500b Příspěvek č. 1508 

Vcera vecer jsem prehazoval neco v jednom PC pripojenem k Asusu, tak jsem z toho PC vsechno odpojil (vcetne sitoveho kabelu), provedl zmeny a po zapojeni najednou Asus nesel - tedy nevidel jsem AP, ale sel telnet. Postupne se to ale cele rozpadlo - nejdriv sel telnet ale zatuhnul pri jakemkoliv "wl" prikazu, pak prestaly jit i bezne prikazy (ls apod.), pak i pingy a bylo posekano. Uz jsem to pred vic nez mesicem zazil, tak jsem Asuse v klidu odpojil a nechal odlezet. Rano uz zase komunikoval, ale nestihnul jsem to nastavit kompletne. Ted vecer uz to zase funguje jako obvykle, naprosto to nechapu. Poprve se problem vyskytl v souvislosti s vypnutim Asuse, myslel jsem, ze tam vlitla nejaka napetova spicka (ale nevim, jak by se za cca 16 hodin odpocinku mohl uzdravit?), tentokrat to opet souviselo s kabelazi. Mate nekdo podobne zkusenosti? Nebo tip, cim by to mohlo byt? Radite reklamaci? - bojim se ale, ze ji "nestihnu", Asus se hoji samovolne pomerne rychle. Ujistuji vsechny, ze to neni kachna (sam bych tomu sotva veril) :-)
VQ

Old Post 08.12.2004 v 20:26
v.q je offline   Click Here to See the Profile for v.q   Find more posts by v.q   Click here to Send v.q a Private Message   Click Here to Email v.q     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Re: jaha openwrt fw pomoooc :) Příspěvek č. 1509 

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 08.12.2004 v 22:05
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Re: Naladovy WL500b Příspěvek č. 1510 

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 08.12.2004 v 22:08
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p0l0us
Junior Member

Registrován: 28.11.2003
Příspěvků: 261

Re: Re: jaha openwrt fw pomoooc :) Příspěvek č. 1511 

__________________

p0l0us

Old Post 08.12.2004 v 23:43
p0l0us je offline   Click Here to See the Profile for p0l0us   Find more posts by p0l0us   Click here to Send p0l0us a Private Message   Click Here to Email p0l0us     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
v.q
Newbie

Registrován: 28.01.2004
Příspěvků: 32

Re: Re: Naladovy WL500b Příspěvek č. 1512 

Old Post 09.12.2004 v 07:33
v.q je offline   Click Here to See the Profile for v.q   Find more posts by v.q   Click here to Send v.q a Private Message   Click Here to Email v.q     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fee
Newbie

Registrován: 21.02.2004
Příspěvků: 4

asus WL 500b, externi antena,signal Příspěvek č. 1513 

cau mam dotaz na prg AP test ,

mam asuse v rezimu klient pripojeny na APcko meho ISP pres wifi a inet mi jede diky male vzdalenosti i na tu malinkou orig antenku co je na asusu, kdyz merim signal pomoci utility AP test na kterou sem nasel odkaz zde, mam hodnotu RSSI nekde kolem 55 - 63 Db pode toho jak hybam s antenkou a NOISE kolem 87 - 90 Db ,

muze mi nekdo pls poradit zda mam chiti aby RSSi rostlo nahoru pres 60Db a vyse nebo aby bylo spise co nejmensi?

proc se ptam tak blbe - vzdy sem se znazil o co" nejvyssi honotu" rssi pres 60 Db atd ale ted vidim ze i pri 55DB mam lepsi pingy a dobrou rychost tak sem zmateny :-/ chte bych totiz pripojeni vylepsit ec¨xterni antenou, premyslim o plechovce .. - proste co presne ukazuje tilita APtest? díík za pomoc

Old Post 09.12.2004 v 08:03
Fee je offline   Click Here to See the Profile for Fee   Find more posts by Fee   Click here to Send Fee a Private Message   Click Here to Email Fee     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
radekpv
Junior Member

Registrován: 24.02.2003
Příspěvků: 127

Příspěvek č. 1514 

nezapomeň že ty hodnoty jsou záporné :-)

__________________

Radek Kohout
radekpv@pvfree.net

Old Post 09.12.2004 v 09:27
radekpv je offline   Click Here to See the Profile for radekpv   Find more posts by radekpv   Click here to Send radekpv a Private Message   Click Here to Email radekpv     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fee
Newbie

Registrován: 21.02.2004
Příspěvků: 4

dík Příspěvek č. 1515 

tak dík, celu dobu sem si signal zhoršoval za vidinou zlepseni ))

Old Post 09.12.2004 v 09:52
Fee je offline   Click Here to See the Profile for Fee   Find more posts by Fee   Click here to Send Fee a Private Message   Click Here to Email Fee     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
radekpv
Junior Member

Registrován: 24.02.2003
Příspěvků: 127

Příspěvek č. 1516 

prosím, nemá někdo originální fw pro ASUS WL-500b rev2 (s ralinkem) verze 1.6.5.3?
Poté co jsem tam dal nový (originál od ASUSu) fw 1.8.1.9 se mi z nabídky bridge ztratila možnost "WDS only" (zůstalo pouze AP only a Hybrid).
předem díky

__________________

Radek Kohout
radekpv@pvfree.net

Old Post 09.12.2004 v 10:24
radekpv je offline   Click Here to See the Profile for radekpv   Find more posts by radekpv   Click here to Send radekpv a Private Message   Click Here to Email radekpv     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fee
Newbie

Registrován: 21.02.2004
Příspěvků: 4

Příspěvek č. 1517 

Old Post 09.12.2004 v 10:32
Fee je offline   Click Here to See the Profile for Fee   Find more posts by Fee   Click here to Send Fee a Private Message   Click Here to Email Fee     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jkt
Senior Member

Registrován: 04.04.2003
Příspěvků: 1111

Re: Re: Re: Naladovy WL500b Příspěvek č. 1518 

__________________

cd /local/pub && more beer > /dev/mouth

Old Post 09.12.2004 v 12:35
jkt je offline   Click Here to See the Profile for jkt   Find more posts by jkt   Click here to Send jkt a Private Message   Click Here to Email jkt     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
karel2
Newbie

Registrován: 09.12.2004
Příspěvků: 4

Prosím o radu Příspěvek č. 1519 

Již jsem byl rozhodnutý pro koupi ASUS 500b, ale po přečtení tohoto více než obsáhlého příspěvku jsem dost na vážkách. Je fakt, že z 80% se tu všichni zabývají zmíněným zařízením v režimu klient a já bych ho chtěl provozovat pouze jako AP a nechci do něj nahrávat jiný firmware.
Nejprve nastíním situaci. Přívod internetu do bytu přes LAN, ta zapojena do WAN portu ASUS, dále jeden PC připojen přes UTP kabel do ethernet portu a dále připojen notebook přes wifi. Budu požadovat maximální dosah 15 m, max. přes 1 zeď . Vyhovuje toto zařízení mým požadavkům? Hodně mě rozhodilo to, že do "b" začali dávat jinou wifi (Ralink), která dle příspěvků stojí za H.. Je Ralink i v modifikaci "g"?
Dále se chci zeptat jaký mód v routeru zvolit, ale asi home gateway ne? Abych se z vnitřní sítě (1pc + nb) připojil do internetu.
Prosím poraďte, zda je toto zařízení pro mé požadavky vhodné i ve specifikaci "b" nebo je lepší koupit "g". Nebo jestli existuje nějaké jiné lepší. Budu vděčný za každou radu.

Old Post 09.12.2004 v 13:59
karel2 je offline   Click Here to See the Profile for karel2   Find more posts by karel2   Click here to Send karel2 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
radekpv
Junior Member

Registrován: 24.02.2003
Příspěvků: 127

Příspěvek č. 1520 

__________________

Radek Kohout
radekpv@pvfree.net

Naposledy upravil radekpv 09.12.2004 v 15:03

Old Post 09.12.2004 v 14:40
radekpv je offline   Click Here to See the Profile for radekpv   Find more posts by radekpv   Click here to Send radekpv a Private Message   Click Here to Email radekpv     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:08.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 8990919293949596979899100101 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz