CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > HostAP > Odstranění resetů karty (při špatném signálu)
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

Odstranění resetů karty (při špatném signálu) Příspěvek č. 1 

__________________

Old Post 24.02.2003 v 10:27
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 2 

Good work!

Systémovější řešení by ale bylo spíš zjistit, proč to při tom samovolném resetu padá nebo? když resetuju kartu manuálně, tak to nikdy nepadne.
BIOS už jsi přeflashoval na 1.1.1 a 1.5.6 ? Já před chvílí, takže zatím žádné postřehy (i když mě můj domácí stroj už docela dlouho nespadl).

Old Post 24.02.2003 v 10:33
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

fw Příspěvek č. 3 

O fw 1.5.6 k flashovani zatim nic nevim. Nemas odkaz?

O tom nepadani pri manualnim resetu. Mozna by stalo za to zkusit resetovat kartu nahodne i nekolikrat za vterinu jak se to deje pri slabem signalu a prenaset data. Mozna by se pak dalo strefit do nejakeho slabeho mista a zatuhnout tak stroj. Vypada to ze reset sejme stroj jen s urcitou pravdepodobnosti - takze vic resetu vic tuhnuti.

Casu malo ale na to prijdem, jak to vlastne je

__________________

Old Post 24.02.2003 v 10:48
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 4 

simandl tohle je prasarna jako hrom - do konference hostap jsem pred nedavnem poslal patch korektne odstranujici reset - najdi si ho

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Old Post 24.02.2003 v 11:25
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

no vyborne Příspěvek č. 5 

2 cijoml: ten tvuj patch jsem samozrejme zkusil jako prvni, ale jak se zda, je na nic. Do te rutiny, kterou patchujes ty, se program vubec, na mem routeru, nedostane.

Pokud to mas odzkousene, tak prosim napis svoje PRAKTICKE zkusenosti. Pokud ne, tak to prosim vyzkousej a napis svoje PRAKTICKE zkusenosti. Pokud nebudes nic zkouset, tak prosim nepis svoje dojmy jako by to byla skutecnost.

Moc casto, se mi zda, strilis od boku...
diky

__________________

Old Post 24.02.2003 v 11:48
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kuci
Newbie

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 50

Firmware Příspěvek č. 6 

Old Post 24.02.2003 v 12:16
Kuci je offline   Click Here to See the Profile for Kuci   Find more posts by Kuci   Click here to Send Kuci a Private Message   Click Here to Email Kuci   Visit Kuci's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

info Příspěvek č. 7 

__________________

Naposledy upravil simandl 24.02.2003 v 16:10

Old Post 24.02.2003 v 15:54
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 8 

Simandl ano, u me ten patch funguje a u asi dalsich 6ti lidech o kterych vim taky - asi to bude jinym problemem primo v tvem serveru - hledej problem v jinem zelezu.

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Old Post 24.02.2003 v 18:02
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 9 

Old Post 24.02.2003 v 20:00
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 10 

mam jednu, ale pomohlo to i cloveku se dvema kartama

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Old Post 24.02.2003 v 20:15
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

chce to konkretnejsi info Příspěvek č. 11 

Ahoj,
2 burza: pocet padu zavisel na tom, jestli nekdo stahoval data nebo ne. Klidne i 30 rebootu denne. U me to bylo (po uprave hostap mi to jeste nespadlo) kvuli karte v klient modu, ktera ma mizerny signal a tak ji ovladac casto resetoval.

Resetoval ji a stale se ji pokousi resetovat skokem na rutinu, kterou jsem upravil. Mam to zaznamenane v logu, ze se neustale skace na to misto. Ted uz tedy na tom miste je jen zapis do logu, takze karta jede bez tech milionu resetu.

2 cijoml: poslal bys sem prosim ukazku logu pred tvym patchem a ukazku logu po tvem patchy? Poslal bys mi prosim kontakt na tech 6 lidi, co ten tvuj patch uspesne jedou? Popsal bys trochu konfiguraci pocitace a te wifi karty - mas ji v modu managed?

Chtel bych shromazdit co nejvic informaci o problemu a vic lidi vic vi.

V logu (/var/log/messages) by melo byt videt z ktereho mista ovladac kartu resetuje a jak casto.
Ja mam v logu uz jen "too many reset tries, skipping" a tato hlaska taky pochazi z te rutiny co jsem upravil (nenuluje se totiz citac resetu)

2 Ctirad: poslal bys sem prosim ukazku logu a pripadne jestli vis o nekom dalsim kouknul se do logu k jinym a poreferoval co maji v logu?

__________________

Old Post 25.02.2003 v 10:04
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

mne to funguje ;) Příspěvek č. 12 

cau, zatim mi to jede, ale fakt je, ze pres muj router jde zatim minimalni traffic, tak to padalo cca 1x za 36 hodin a ted jede teprv 17.

kdybych to sem pastnul cele, tak by bylo krasne videt, ze cca od 3 do 8 AM se karta vubec nesnazi resetovat, protoze neni zadne ruseni, naopak po odpolednich je to katastrofa ;(.

pocituji i vypadky (psalo se tu o tom v nejakem jinem threadu), kdy mi nejaky breeze vleze na kanal a mam treba 2 minuty link quality 0, v noci mam kolem 30.

syslog po uprave...

Feb 22 19:40:08 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 19:42:03 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
...
Feb 22 19:53:46 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 20:02:58 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 20:03:32 lunix kernel: hostap_pci: wlan0: not resetting card
Feb 22 20:12:58 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 22 20:18:32 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
...
Feb 22 23:06:51 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 22 23:41:17 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 22 23:42:11 lunix last message repeated 2 times
Feb 23 01:39:58 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 23 01:40:22 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping
Feb 23 03:17:57 lunix kernel: wlan0: too many reset tries, skipping

Old Post 25.02.2003 v 12:22
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
covex
Member
zastupce cloudu 10.18


Registrován: 26.07.2002
Příspěvků: 234

Příspěvek č. 13 

Jen takovej napad - co jen snizi horni limit toho pocitadla pro skipping misto toho aby to clovek zcela odstrihl?

BTW: z nejakyho duvodu tam ty resety asi byli.. neziskal nekdo nejake informace treba z konfery hostap proc?

Old Post 25.02.2003 v 13:15
covex je offline   Click Here to See the Profile for covex   Find more posts by covex   Click here to Send covex a Private Message     Visit covex's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

Příspěvek č. 14 

2 lunix: jo vypisuje ti to to co me

2 burza: pomuze jen tvrdej reset a nebo resetator

2 marc: a padalo ti to i predtim? Proc neposles log pred upravou? Bylo by z nej poznat jestli se ti karta resetovala. O tom co se deje je treba vic informaci nez jsi napsal

2 covex: mas pravdu. Koukal jsem do toho a zamezit resetu jde i elegantnejc nez pomoci return; Ale takhle je hned videt o co jde. Spis bych to pocitadlo vyuzil a vypisoval to cislo do logu O te pricine proc to skace na reset zatim nic nevim. Neni cas ale chystam se na to (jak jsem psal v uvodnim prispevku) Zkusit snizit to cislo pro skipping taky vyzkousim a uvidime. Ucel ale je uplne zamezit resetum, aby se nemusel pak nastavovat znovu vykon a podobne (teda jestli se to pri resetu ztrati, ale asi jo).

2 cijoml: Diky za nabidku. Predpokladam, ze to je ten patch co jsi poslal do hostap mailing listu, takze ho mam. Jestli ne, tak mam zajem. Klidne ho sem soupni. Nechci byt doterny, ale jeste jednou: poslal bys sem prosim ukazku logu pred tvym patchem a ukazku logu po tvem patchy? Poslal bys mi prosim kontakt na tech 6 lidi, co ten tvuj patch uspesne jedou? Popsal bys trochu konfiguraci pocitace a te wifi karty - mas ji v modu managed?

2 pokluda: nevim jestli to bude zrovna ono, ale mozna se jedna o
iwpriv wlan0 reset 1

__________________

Naposledy upravil simandl 25.02.2003 v 15:37

Old Post 25.02.2003 v 15:25
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 15 

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Naposledy upravil simandl 25.02.2003 v 16:03

Old Post 25.02.2003 v 15:42
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

novy tema Příspěvek č. 16 

2 cijoml: diky za info dalsi kolem tve verze patche bych probiral v tematu ktere jsem pro to stvoril

tady bych dal probiral veci kolem me verze

rozhodl jsem se toto tema moderovat - to znamena, ze tu necham jen prispevky ktere uznam za vhodne pro dalsi pokoleni je to bezny zpusob - moderovane konference nejsou nic nemravneho

neznamena to ale ze ty prispevky ktere zrusim byly spatne. To ne. Ale jen pozbyly vyznamu do budoucna - jako treba dotaz od Burži jestli je treba manualni reset - to jsem odpovedel a neni jiz duvod aby tu otazka visela a prodluzovala hledani.

Chtel bych aby se tu vedla diskuse o problemu, ktery nas vsechny trapi a byla tu prehledna diskuse kterou se bude moct projit i clovek ktery prijde treba za mesic. Chci aby nenasel tema s milionem prispevku.

Samozrejme nikoho k nicemu nenutim. Pokud vam tu bude tesno, zalozte si vlastni tema.

vas diktator

__________________

Naposledy upravil simandl 25.02.2003 v 16:42

Old Post 25.02.2003 v 16:05
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:41.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz