CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Praha 9 > Prosek
« 27282930313233343536373839 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
antonin
Newbie

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 95

Stabilnější sí? Příspěvek č. 513 

Old Post 24.07.2003 v 17:18
antonin je offline   Click Here to See the Profile for antonin   Find more posts by antonin   Click here to Send antonin a Private Message   Click Here to Email antonin   Visit antonin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuba.konas
Newbie

Registrován: 17.12.2002
Příspěvků: 39

Thumbs up RE: Stabilnější sí? Příspěvek č. 514 

Naprosto souhlasím s antonínem. Oproti posledním dnům je to naprostá paráda a dokonce snad i lepší než to bylo dřív. Jen tak dál.
A ten grafický výstup traceroutu je prima. Umožňuje mnohem rychlejší orientaci než hafo čísílek.

Old Post 24.07.2003 v 17:24
kuba.konas je offline   Click Here to See the Profile for kuba.konas   Find more posts by kuba.konas   Click here to Send kuba.konas a Private Message   Click Here to Email kuba.konas     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
johanka
Big Sister

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 67

jo, jede to :) Příspěvek č. 515 

Jede to fajnove, coz se o vcerejsku ani o dnesku rano rict nedalo Jinak ja jsem teda spravila costy u sebe, 200 je na orgje a 300 na jabloneckou (kvuli tomu, aby link na orgje byl preferovan).
Z toho mimo jine plyne, ze kasik nebude muset mit 100-100, ale staci 100 orgj-200 jablonecka - a preboucha me, obema smery. Na druhou stranu to by pak u nej znamenalo taky preferovani orgje, coz nevim, jestli je chcano.

Old Post 24.07.2003 v 17:41
johanka je offline   Click Here to See the Profile for johanka   Find more posts by johanka         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
orgj
Newbie

Registrován: 21.10.2002
Příspěvků: 36

Re: jo, jede to :) Příspěvek č. 516 

Old Post 24.07.2003 v 18:03
orgj je offline   Click Here to See the Profile for orgj   Find more posts by orgj   Click here to Send orgj a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
antonin
Newbie

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 95

IP adresy na Thundernetu Příspěvek č. 517 

Old Post 25.07.2003 v 14:45
antonin je offline   Click Here to See the Profile for antonin   Find more posts by antonin   Click here to Send antonin a Private Message   Click Here to Email antonin   Visit antonin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
johanka
Big Sister

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 67

Re: Re: jo, jede to :) Příspěvek č. 518 

Old Post 26.07.2003 v 17:59
johanka je offline   Click Here to See the Profile for johanka   Find more posts by johanka         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
orgj
Newbie

Registrován: 21.10.2002
Příspěvků: 36

Re: Re: Re: jo, jede to :) Příspěvek č. 519 

Naposledy upravil orgj 27.07.2003 v 18:37

Old Post 26.07.2003 v 18:05
orgj je offline   Click Here to See the Profile for orgj   Find more posts by orgj   Click here to Send orgj a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
johanka
Big Sister

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 67

Prblemy :( Příspěvek č. 520 

Ahoj, uz to zase zlobi. Konkretne mne to veskery traffic strhava na wlan0, tedy na Simu, ackoliv ma vetsi cost (ani vraceni na 200 x 500 nepomohlo). No a pres Simu a cerneho to pak drhne, oproti Orgjovi & kobylkam, kde to nedrhne. Divala jsem se, ze Kaspi ma stejny problem, taky uplne vsechno napraskano smerem na Simu, ackoliv na nej ma 400 a na orgje 100 (coz mimochodem vysvetluje, proc to orgjovi routovalo prese me - kdo tam tu 400 dal? Zatim ji necham, protoze se ted hodi na testovani, ale myslela jsem, ze to Sima uz povymenoval; jestli se costy pospravovaly pulce Proseka a druhy pulce ne, nedivim se, ze to zlobi, konkretne s touhle konfiguraci by osa jablonecka - J/K - kasik jela jednou cestou tam a druhou zpet, coz jako nic moc , ale s mym 200/500 uz by to melo bejt dobry.

No ale hlavne, proc si to nepovida s orgjem :(, resp. mam teda podezreni, ze si to s nim nepovida, kvuli te jeho perverz zebre, nebo co tam ted ma. Tcpdump hlasi nejake OSPF pakety, ale jenom HELLO a zadny dalsi, i kdyz mozna jsem nekoukala dost dlouho...

Old Post 27.07.2003 v 09:24
johanka je offline   Click Here to See the Profile for johanka   Find more posts by johanka         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
antonin
Newbie

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 95

Asi nefunguji DNS na jablonecke a orgjovi Příspěvek č. 521 

Old Post 28.07.2003 v 10:04
antonin je offline   Click Here to See the Profile for antonin   Find more posts by antonin   Click here to Send antonin a Private Message   Click Here to Email antonin   Visit antonin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
antonin
Newbie

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 95

Software pro Win Příspěvek č. 522 

Old Post 28.07.2003 v 15:19
antonin je offline   Click Here to See the Profile for antonin   Find more posts by antonin   Click here to Send antonin a Private Message   Click Here to Email antonin   Visit antonin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
johanka
Big Sister

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 67

Moje revizni nepritomnost Příspěvek č. 523 

Ahoj deti, od ctvrtka 31. 7. tu nejsem asi 10 dni, pak 2 dny jo a pak zas asi tyden ne. Router snad prezije, rootovske klice maji Sima a Orgj (pokud jim je zase omylem nesmazu, ze ), pricemz na prvni polovine intervalu budu mit snad docela slusny pristup na net a v te druhe aspon nejaky parcialni, takze kdyby byl nejaky problem u me, urcite reportujte a ja se pokusim s tim neco zvenku udelat. Snad neni nic specialniho, co bych po nekom chtela hlidat, na mem routeru toho az tolik nevisi.

Old Post 28.07.2003 v 16:11
johanka je offline   Click Here to See the Profile for johanka   Find more posts by johanka         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bratrk
Junior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 141

link bratrk-yenik Příspěvek č. 524 

Shodil jsem link bratrk-yenik.
Před nedávnem nám začal zlobit inet. Velmi dlouho jsem nemohl přijít na to čím to může být. Až dneska jsem s velkou pravděpodobností odhalil příčinu nesnází...

Všiml jsem si že při velkém provozu na yenika se nemůžu do inetu nějak slušně rychle dostat, pingy byly docela v pohodě (trošku větší ale ne zase extrémy), avšak rychosti přidělené linky se nadalo dosáhnout ani za boha.
Přitom link quality 40-50/92.

Vzpoměl jsem si na Símu jak mi povídal že je fyzikálně nemožné aby byly v routeru 4 a více wi-fi karty (myslím že 4 by ještě šly víc opravdu ne), že se začnou navzájem rušit. Tak jsem kouknul na kanály a ejhle Yeník na 03 kanále a černého na 05 což je skoro hned vedle sebe. Tak jsem to začal testovat, snižovat provoz a vypínat a zapínat karty.

Zjištění:
..........když běží yenik-bratrk cerneho-bratrk a na yenika není provoz (do 20 KBps) tak je to docela v pohodě
..........když běží yenik-bratrk cerneho-bratrk a na yenika je provoz 130 KBps tak do inetu se dostáváme přez černého velmi stuha.. nedá se dosáhnout přidělených rychlostí do inetu
........ když běží yenik-bratrk cerneho-bratrk off, tak při slabém provozu i silném provozu na yenika (20-130 KBps) je konektivita thundernetu dostupná, pingy jsou vštší, což je logické, jde to delší trasou.
........ když je yeník-bratrk off a běží cerneho-bratrk tak je konektivita inetu dostupná a pingy jsou dobrý....

Jako konečný test bych viděl přehodit yeníka 03>01 nebo 03>09
a nebo cerneho 05>09

Zjistil jsem že se teda asi fakt ruší, yeníka sehnat nemůžu, zítra to zkusím vyjednat s thundernetem. Doufám že se to nějak podaří vymyslet. Spíš bych to radši viděl měnit u yeníka, ten má sektorovku a myslím že nebude rušenej a spíš budou volný kanály. Nevím jak je na tom R-man a Jablonecká.. no bude se to muset ještě promyslet.

Ale je taky možný že to tím nejni :-(

Old Post 28.07.2003 v 22:50
bratrk je offline   Click Here to See the Profile for bratrk   Find more posts by bratrk   Click here to Send bratrk a Private Message   Click Here to Email bratrk   Visit bratrk's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
johanka
Big Sister

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 67

Jeste k memu routeru Příspěvek č. 525 

Ahoj deti, memu routeru zacal drhnout vetracek na procesoru a protoze fakt ted nemam cas to resit && asi nechci, aby mi to doma v me nepritomnosti vyhorelo, bude router johanka nasledujici tri tydny vetsinou down. Vyresim to pak. Nejake namitky?

Old Post 29.07.2003 v 12:44
johanka je offline   Click Here to See the Profile for johanka   Find more posts by johanka         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

větráček a routing Příspěvek č. 526 

__________________

Naposledy upravil simandl 29.07.2003 v 13:51

Old Post 29.07.2003 v 13:46
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bratrk
Junior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 141

posunuti kanalu Příspěvek č. 527 

Tak jsem se konecne dostal domu a dal jsem testovat ty posunuty kanaly, jetli se to rusi a jak jede inet a ejhle:

Bandwidth Monitor 1.1.0

Iface RX(KB/sec) TX(KB/sec) Total(KB/sec)

lo 0.000 0.000 0.000
lokal eth0 60.254 256.266 316.520
cerneho wlan0 50.359 11.333 61.692
AP bratrk wlan1 62.104 86.453 148.557
yenik wlan2 186.884 14.068 200.952
dummy0 0.000 0.000 0.000

Total 359.601 368.120 727.7210

cerneho kanal 05
yenik kanal 01
AP bratrk 13

tohle se nam jeste nikdy nepodarilo dosahnout.. celkove zatizeni kolisa mezi 450 - 750
Placana pasma jsou u 4 lidi plne vytizena a inet jede jako po masle.
Uvidime jestli se stav udrzi, nebo to je jen shoda okolnosti
(koukam ze je po postnuti ten BWM prehled neprehlednej, ale snad se v tom vyznate :-) )

Old Post 29.07.2003 v 18:05
bratrk je offline   Click Here to See the Profile for bratrk   Find more posts by bratrk   Click here to Send bratrk a Private Message   Click Here to Email bratrk   Visit bratrk's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
antonin
Newbie

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 95

Mandrake Příspěvek č. 528 

Old Post 30.07.2003 v 14:07
antonin je offline   Click Here to See the Profile for antonin   Find more posts by antonin   Click here to Send antonin a Private Message   Click Here to Email antonin   Visit antonin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:55.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 27282930313233343536373839 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz