CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Software > Openwrt na AirCA8 a Ovislink WLA5000AP
12345678910111213 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
MMART
Member
zastupce cloudu 10.88


Registrován: 13.04.2003
Příspěvků: 14

:( Příspěvek č. 97 

Tak si s wla-5000 hraju uz asi dva dny a jsem celkem zklamanej nedokazu zadnym stabilnim zpusobem nahodit wifnu porad zminena chyba:

"wifi0: ath_chan_set: unable to reset channel 12 (2467Mhz) flags 0xa0 'Hardware d
idn't respond as expected' (HAL status 3)"

at jsem zkousel jaky koliv postup zminovany vyse

sice ji dokazu zprovoznit ale pokady jinou sekvenci prikazu :(
o tedle chybe jsem nasel zminku na foru od madwifi ale bohuzel nemam cas se tim dele zabyvat.. pokud by nekdo nasel skutecnou stable cestu na zapnuti (rezim sta 2.4) at ji pls napise diky MMart

Old Post 14.11.2006 v 18:26
MMART je offline   Click Here to See the Profile for MMART   Find more posts by MMART   Click here to Send MMART a Private Message   Click Here to Email MMART   Visit MMART's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JetCat
Newbie

Registrován: 05.12.2002
Příspěvků: 27

alokovani pameti Příspěvek č. 98 

Ahojte,

takze uz se s tim prdim nekolik hodin v kuse a poznatek je takovy, ze pokud spustim nastaveni wifiny rucne z telnetu, tak to funguje OK, jakmile to dam do scriptu /etc/init.d/network , tak to zpravidla hlasi ty chybove hlasky a wlan nenabehne korektne.

Jak to mam udelat, aby se mi treba muj script spustil az po uplnem nastartovani vsech daemonu ? Slo by to pres crontab? Muzete tu nekdo postnout navod "polopate" abych to pochopil?
Googluju uz cele odpoledne az doted, takze uz jsem trochu otupely :(

JetCat

BTW: Tomasi jsou tam knihovny pro SNAT a DNAT ? Nejsem si jisty ale s MASQUERADE jsou tusim nejake problemy ne ?

__________________

ICQ: 489117109

Old Post 14.11.2006 v 19:17
JetCat je offline   Click Here to See the Profile for JetCat   Find more posts by JetCat   Click here to Send JetCat a Private Message   Click Here to Email JetCat   Visit JetCat's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lim
Newbie

Registrován: 06.09.2002
Příspěvků: 40

Re: alokovani pameti Příspěvek č. 99 

Old Post 14.11.2006 v 19:32
lim je offline   Click Here to See the Profile for lim   Find more posts by lim   Click here to Send lim a Private Message   Click Here to Email lim   Visit lim's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Molekula
Junior Member

Registrován: 02.04.2003
Příspěvků: 163

Re: alokovani pameti Příspěvek č. 100 

__________________

ICQ: 12965635
E-Mail: tomas@dlabac.net

Old Post 14.11.2006 v 19:53
Molekula je offline   Click Here to See the Profile for Molekula   Find more posts by Molekula   Click here to Send Molekula a Private Message   Click Here to Email Molekula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Molekula
Junior Member

Registrován: 02.04.2003
Příspěvků: 163

Příspěvek č. 101 

Panove,
kdo by mnel chut pridat ruku k dilu necht se mi ozve.
Je treba zapracovat na navodu pripadne pomoct s dalsim vyvojem na platformu AR531x

Diky

__________________

ICQ: 12965635
E-Mail: tomas@dlabac.net

Old Post 14.11.2006 v 20:08
Molekula je offline   Click Here to See the Profile for Molekula   Find more posts by Molekula   Click here to Send Molekula a Private Message   Click Here to Email Molekula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MMART
Member
zastupce cloudu 10.88


Registrován: 13.04.2003
Příspěvků: 14

Re: Re: alokovani pameti Příspěvek č. 102 

Old Post 14.11.2006 v 20:23
MMART je offline   Click Here to See the Profile for MMART   Find more posts by MMART   Click here to Send MMART a Private Message   Click Here to Email MMART   Visit MMART's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JetCat
Newbie

Registrován: 05.12.2002
Příspěvků: 27

Cool zase o něco chytřejší... Příspěvek č. 103 

Zdravím,

takže ty chybové hlášky způsobuje použití "iwpriv".

Nyní mi to již funguje jak má. Abych to shrnul, tak je vhodné jak uvedl Tomáš doplnit "/etc/modules.d/50-madwifi" řádek "ath_ahb countrycode=616 outdoor=1 autocreate=sta", pro AP analogicky.

Pak mám již vše ostatní v "/etc/rc.d/S90golem" který jsem si pro ten účel vytvořil. V něm je:
#!/bin/sh
# nastaveni pro sit Slansko.Net

iwconfig ath0 essid "rychlynet14b"
iwconfig ath0 rate auto
iwconfig ath0 mode managed
ifconfig ath0 10.0.110.136 netmask 255.255.255.0 broadcast 10.0.110.255 up
route add default gw 10.0.110.1
# iwpriv ath0 mode 1
# iwpriv ath0 authmode 1
...

a pak již pokračují další, pro naše téma nedůležité věci...

Takto uvedené to funguje OK, žádné chybové hlášky v logu, teď jsem přes to připojený
Pokud mám někde něco nevhodně, opravte mi prosím.

JetCat

__________________

ICQ: 489117109

Naposledy upravil JetCat 15.11.2006 v 09:55

Old Post 15.11.2006 v 08:17
JetCat je offline   Click Here to See the Profile for JetCat   Find more posts by JetCat   Click here to Send JetCat a Private Message   Click Here to Email JetCat   Visit JetCat's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Molekula
Junior Member

Registrován: 02.04.2003
Příspěvků: 163

Re: zase o něco chytřejší... Příspěvek č. 104 

__________________

ICQ: 12965635
E-Mail: tomas@dlabac.net

Naposledy upravil Molekula 15.11.2006 v 10:04

Old Post 15.11.2006 v 09:54
Molekula je offline   Click Here to See the Profile for Molekula   Find more posts by Molekula   Click here to Send Molekula a Private Message   Click Here to Email Molekula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JetCat
Newbie

Registrován: 05.12.2002
Příspěvků: 27

athctrl Příspěvek č. 105 

Klid Tomáši, to je moje blbost, kdybych si to po sobě alespoň přečetl....

Stačí prostě použít "athctrl -i wifi0 -d 1000"

JetCat

__________________

ICQ: 489117109

Old Post 15.11.2006 v 09:57
JetCat je offline   Click Here to See the Profile for JetCat   Find more posts by JetCat   Click here to Send JetCat a Private Message   Click Here to Email JetCat   Visit JetCat's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MMART
Member
zastupce cloudu 10.88


Registrován: 13.04.2003
Příspěvků: 14

Re: zase o něco chytřejší... Příspěvek č. 106 

Old Post 16.11.2006 v 09:18
MMART je offline   Click Here to See the Profile for MMART   Find more posts by MMART   Click here to Send MMART a Private Message   Click Here to Email MMART   Visit MMART's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JetCat
Newbie

Registrován: 05.12.2002
Příspěvků: 27

nestabilita Příspěvek č. 107 

Zdravím,

testuji to již několikátý den a musím říct, že to je dost nestabilní.
Platí to co jsem zde napsal, že "iwpriv" je nutno dělat při nahozeném rozhraní "ath0", "iwconfig" občas neprovede co má, takže pak wifi rozhraní nefunguje. Musel jsem tedy doplnit startovní script o testování na chybu při výpisu "dmesg", navíc testuji zda je Tx-Power větší než nula atd. fakt sebevražda. Když to všechno ošetřím testy, dám do cronu i jednou za pět minut test dostupnosti vysílače, tak pak se to dá se skřípáním zubů i použít, ale fakt to není ono, někde v tom HALu musí být chyba.

Další problém jsem zjistil, že někdy "neslyší" a nenaskenuje vysílač, který je vytvořen pomocí VirtualAP funkce v Mikrotik OS (mám vysílače tvořené RB532 s CM9).

@MMART
Na tvoje zařízení se nedostanu, nejsem v síti CZFree :(

JetCat

__________________

ICQ: 489117109

Old Post 17.11.2006 v 19:31
JetCat je offline   Click Here to See the Profile for JetCat   Find more posts by JetCat   Click here to Send JetCat a Private Message   Click Here to Email JetCat   Visit JetCat's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Re: nestabilita Příspěvek č. 108 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 17.11.2006 v 20:07
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
patrik.majer
Newbie

Registrován: 16.11.2006
Příspěvků: 6

balíčky Příspěvek č. 109 

Zdravím,

řešil už nekdo balíčky v souvislosti s QoS skripty ?

vypsalo mi to chybu:

ipkg: Couldnt remove old file: No space left on device

a už se odmítají odebrat i starší balíčky.

Resil toto nekdo ? dik

Old Post 21.11.2006 v 09:33
patrik.majer je offline   Click Here to See the Profile for patrik.majer   Find more posts by patrik.majer   Click here to Send patrik.majer a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Molekula
Junior Member

Registrován: 02.04.2003
Příspěvků: 163

Re: balíčky Příspěvek č. 110 

__________________

ICQ: 12965635
E-Mail: tomas@dlabac.net

Old Post 21.11.2006 v 15:55
Molekula je offline   Click Here to See the Profile for Molekula   Find more posts by Molekula   Click here to Send Molekula a Private Message   Click Here to Email Molekula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
patrik.majer
Newbie

Registrován: 16.11.2006
Příspěvků: 6

Re: balíčky Příspěvek č. 111 

A byla rada jak ?
Protoze treba prikaz restore mi nejak nefunguje, bohuzel nevim jestli je to chyba jen u me, nebo jestli je to bug v teto verzi . dik

Old Post 21.11.2006 v 22:56
patrik.majer je offline   Click Here to See the Profile for patrik.majer   Find more posts by patrik.majer   Click here to Send patrik.majer a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Re: Re: balíčky Příspěvek č. 112 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 22.11.2006 v 01:58
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:51.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678910111213 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz