CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > zkusenosti s Wlline W 4500 ??
« 456789101112
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
ecce
Junior Member

Registrován: 31.10.2004
Příspěvků: 104

Příspěvek č. 145 

alebo keby to malo byt bez NAT, tak by provider musel u seba v sieti pridat ze do 192.168.2.x sa da dostat cez tento router.

__________________

ecce s.r.o.
Wline 4000 series support

Old Post 01.06.2005 v 23:05
ecce je offline   Click Here to See the Profile for ecce   Find more posts by ecce   Click here to Send ecce a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mkovar
Newbie

Registrován: 20.10.2003
Příspěvků: 16

SIP protokol a NAT Příspěvek č. 146 

Mám dotaz, jak by se Wline vypořádalo v módu klient se SIP protokolem pro VoIP. SIP používá port 5060 pro inicializaci a pak ještě asi 50 dalších pro data. Pokud by mi chtěl někdo zavolat z vnějšku na jeden z počítačů v interní síti za NATem, jaké pravidlo pro port forwarding bych měl dát do pravidel Wline? Lze z vnějšku volat na více počítačů (myslím že ne)? Zkoušel to už někdo? Volat ven jde asi bez problémů...

Old Post 05.06.2005 v 23:32
mkovar je offline   Click Here to See the Profile for mkovar   Find more posts by mkovar   Click here to Send mkovar a Private Message   Click Here to Email mkovar     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ecce
Junior Member

Registrován: 31.10.2004
Příspěvků: 104

Příspěvek č. 147 

SIP cez W4k chodi OK, treba len spravne nastavit SIP klienta, aby vedel ze je za NATom... pouzivam X-Lite (Win), linphone (Lin), par hardwarovych telefonov, bez problemu. rovnako to bude myslim na ktoromkolvek NATku ktore nefiltruje porty.

__________________

ecce s.r.o.
Wline 4000 series support

Old Post 06.06.2005 v 00:12
ecce je offline   Click Here to See the Profile for ecce   Find more posts by ecce   Click here to Send ecce a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mkovar
Newbie

Registrován: 20.10.2003
Příspěvků: 16

Příspěvek č. 148 

Dík za odpověď. A co je to za nastavení v Xlite aby vědělo že je za NATem, prosím?

Old Post 06.06.2005 v 06:32
mkovar je offline   Click Here to See the Profile for mkovar   Find more posts by mkovar   Click here to Send mkovar a Private Message   Click Here to Email mkovar     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ecce
Junior Member

Registrován: 31.10.2004
Příspěvků: 104

Příspěvek č. 149 

System-Settings -> Network mam Auto-Detect-IP zapnute
System-Settings -> SIP Proxy -> Default mam Send-Internal-IP: Always

ja sa pripajam na svoj SIP proxy (asterisk) a musel som nastavit pre prislusne SIP konto aj na nom, ze sa ma pouzivat NAT (tusim nat=1). ak pouzivas vlastny server, budes to mozno musiet spravit tiez, provideri to IMHo nastavene maju.

__________________

ecce s.r.o.
Wline 4000 series support

Old Post 06.06.2005 v 08:43
ecce je offline   Click Here to See the Profile for ecce   Find more posts by ecce   Click here to Send ecce a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
katrin
Newbie

Registrován: 06.06.2005
Příspěvků: 3

jak na to Příspěvek č. 150 

Ahojte mam w4500 a neviem ho nastavi? predtým som mala
wline300d do ktoreho ale napršalo a teraz sa mi podaril kúpi?
w4500 nevedela som ale že sa to bude tak moc líši? ,čítam vaše prispevky ale neviem sa z toho vysomari? ,
mam nastavenie ethernet ako je prednastavené od vyrobcu
wirelles mam od providera

10.3.20.38 ap
255.255.255.252
10.3.20.37 gw

ked´to takto zadam do ip tak mi to neide
do routovacej tabulky zadavam gw ako tretie v poradí

prosím skuste mi to vysvetli? nejako polopatisticky mám 16 rokov
ďakujem .

Old Post 06.06.2005 v 14:15
katrin je offline   Click Here to See the Profile for katrin   Find more posts by katrin   Click here to Send katrin a Private Message   Click Here to Email katrin     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ecce
Junior Member

Registrován: 31.10.2004
Příspěvků: 104

Příspěvek č. 151 

hi,

w3000d je bridge, w4x00 je router, konfiguruju sa preto uplne inac.

na wireless rozhranie si daj IP adresu a masku od providera. na ethernete mozes nechat to co tam default je, 192.168.2.222.

na svoj pocitac si daj ip 192.168.2.x, maska 255.255.255.0, gateway 192.168.2.222, DNS od providera.

pripoj sa z pocitaca na 192.168.2.222, do routovacej tabulky pridaj default gateway ktoru mas od providera, a zapni NAT s externou IP adresou na Wireless rozhrani.

voila, a je to.

__________________

ecce s.r.o.
Wline 4000 series support

Old Post 06.06.2005 v 15:17
ecce je offline   Click Here to See the Profile for ecce   Find more posts by ecce   Click here to Send ecce a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
katrin
Newbie

Registrován: 06.06.2005
Příspěvků: 3

w4500 Příspěvek č. 152 

Podarilo sa mi to rozchodi? velmi pekne ďakujem ECCE.

Katrin.

Old Post 09.06.2005 v 13:16
katrin je offline   Click Here to See the Profile for katrin   Find more posts by katrin   Click here to Send katrin a Private Message   Click Here to Email katrin     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kimowski
Newbie

Registrován: 01.06.2005
Příspěvků: 8

Nový firmware? Příspěvek č. 153 

Ahoj ecce, kdy bude nový firmware? Rad bych v nem ocenil scheduler na prepinani rychlosti podle casu. Jinak jsem s poslednim FW maximalne spokojeny, jen tahle maličkost mi tam chybí.

Old Post 07.07.2005 v 22:16
kimowski je offline   Click Here to See the Profile for kimowski   Find more posts by kimowski   Click here to Send kimowski a Private Message   Click Here to Email kimowski   Visit kimowski's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ecce
Junior Member

Registrován: 31.10.2004
Příspěvků: 104

Re: Nový firmware? Příspěvek č. 154 

__________________

ecce s.r.o.
Wline 4000 series support

Old Post 08.07.2005 v 09:47
ecce je offline   Click Here to See the Profile for ecce   Find more posts by ecce   Click here to Send ecce a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inter
Newbie

Registrován: 11.01.2005
Příspěvků: 19

Re: Re: Nový firmware? Příspěvek č. 155 

Old Post 08.07.2005 v 10:32
inter je offline   Click Here to See the Profile for inter   Find more posts by inter   Click here to Send inter a Private Message   Click Here to Email inter     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ecce
Junior Member

Registrován: 31.10.2004
Příspěvků: 104

Re: Re: Re: Nový firmware? Příspěvek č. 156 

__________________

ecce s.r.o.
Wline 4000 series support

Old Post 08.07.2005 v 10:56
ecce je offline   Click Here to See the Profile for ecce   Find more posts by ecce   Click here to Send ecce a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inter
Newbie

Registrován: 11.01.2005
Příspěvků: 19

Re: Re: Re: Nový firmware? Příspěvek č. 157 

Old Post 08.07.2005 v 12:35
inter je offline   Click Here to See the Profile for inter   Find more posts by inter   Click here to Send inter a Private Message   Click Here to Email inter     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ecce
Junior Member

Registrován: 31.10.2004
Příspěvků: 104

Re: Re: Re: Re: Nový firmware? Příspěvek č. 158 

__________________

ecce s.r.o.
Wline 4000 series support

Old Post 09.07.2005 v 11:02
ecce je offline   Click Here to See the Profile for ecce   Find more posts by ecce   Click here to Send ecce a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Re: Re: Re: Nový firmware? Příspěvek č. 159 

Old Post 09.07.2005 v 19:14
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kimowski
Newbie

Registrován: 01.06.2005
Příspěvků: 8

Port Forwarding Příspěvek č. 160 

Ahoj, zaujala mne funkce port forwarding a jestli jsem ji pochopil dobre, tak bych mohl mamzovat nejaka zarizeni i za Wline. Jedna se mi presneji o Ovislinky, ktere jsou za NATkou Wline. Pristupuji k nemu pres wireless z pocitace 192.168.5.2. IP routeru je 5.75/2.1. Za nim je APcko 2.20. Da se neapsat nejaky portforwarding abych se na to AP dostal?

Old Post 19.07.2005 v 08:55
kimowski je offline   Click Here to See the Profile for kimowski   Find more posts by kimowski   Click here to Send kimowski a Private Message   Click Here to Email kimowski   Visit kimowski's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:41.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 456789101112  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz