mam tento problem. Kdyz zapnu FTP server na routeru, tak se na nej z vnitrni site (192.168.2.x) pripojim (pomoci WSFTP) anonymne i jako admin, listuju, zapisuju, ctu OK.
Kdyz se ale o to same pokusim z iNetu, tak uvidim nasledujici:
----------------------------------------------
Connected to 82.113.63.76 port 21
220 Welcome to FTP server.
USER admin
331 Password required for user admin.
PASS (hidden)
230 User admin logged in.
CWD \
550 \: No such directory.
PWD
257 "/" is current directory.
SYST
215 UNIX Type: L8 (Linux).
Host type (S): UNIX (standard)
PORT 192,168,2,20,15,165
200 PORT command successful.
LIST
! Receive error: Blocking call cancelled
! Retrieve of folder listing failed (0)
==================================
Po quit se normalka odhlasi
=================================
QUIT
221 Bye.
=================================
(Ten disk tam je USB 64MB FLASHka.)
Peclive jsem se snazil procist tento thr. a nic k memu problemu jsem nenasel. Diky za kazdou radu.
Chystam nakup jedne z techto variant. Zatim jsem narazil na argumenty +/-:
Vyssi rychlost "g" nepotrebuju, budu pouzivat proti zarizenim v "b". Je i vyssi cena. Navic (viz forum) citlivost verze "g" je udajne nizsi pri pouziti v rezimu "b"?
Na druhou stranu "g" verze ma asi lepsi (primou) podoru (Oleg...)? Jak moc jsou ruzne SW vychytavky (puvodne vytvorene pro "g") pouzitelne na "b"?
WL500 chci pouzit jen pro koncovy bod, tedy ne jako AP. Do Linuxu nevidim, mozna ani ruzne upravy SW nebudu potrebovat? - pak asi vse mluvi pro "b".
Ahoj chtěl bych se zeptat zdali je normální když při kopírování souboru(200Mb)dosahuju přenosové rychlosti jen 300kbytes/s ????Mám to připojené PC----WL500b.........PC
Nic jiného v síti není zkouším to v místě kde není žadné rušení z jiných sítí,jsem z hor.Vzdálenost 600m(sice jeden strom)na straně WL500d plechovka a na straně pc 24dBi parabola.Signál je vynikající.Alespoň podle win je naplno????Co si o tom myslíte????
Jo a rychlost spojení je 11Mb
Ahoj všem,
mám takovej lamerskej dotaz, ale byl bych moc rád kdyby mi na to někdo odpověděl.
Problém: Mám doma Asus wl 500g a inet od karnevalu(kabelová tv) a ten po mě chce abych nastavil DNS servery atd. a taky proxy server (v tomhle případě proxy.karneval.cz). Jenže nevím kam ho mám nastavit, aby to všechno fungovalo ? Na Asusu sem žádný takový nastavení nenašel.
WL 500b/g vypada jako zajimave zarizeni se spoustou moznosti. Pro nove prichozi se ale da optizne z orientovat. Neudelal nekdo (neplanuje udelat) jednu aktualizovanou webstranku s odkazy, firmware, navody a tipy k tomuhle super zarizeni. Usnadnilo by to zivot nejen novackum. ;-)
Neexistuje krome for jiz takova stranka? Takovy startovni bod odkud najdu firmware, dalsi zdroje a prehledne odzkousne navody? ;-)
BTW
Ve svete satelitu mi to dost pripomona linux-based prijimac Dreambox. Take linux based "embedded" zarizeni se spoustou rozsireni, uprav a fungujici komunitou nadsencu. ;-)
Můžete mi prosím někdo poradit ohledně WL500g?
Problém je následující, máme 2 ks WL500g z toho jeden je nastavený na režim hybrid a je u něj všesměrová anténa. Druhý je nastavený do režimu WDS, oba byli nastavené na 1 kanál a fungovalo to skvěle, AP mezi sebou jeli 2MB/s. Bohužel jen do doby kdy sme připojili první 2 klienty. Pak to fungovalo když kopíroval 11Mbit klient z AP co mělo všesměrovku 500-600KB/s, stále pohoda. Jakmile se ale začne kopírovat mezi AP, klesá rychlost připojení u 11Mbi klientů na 5.5, 2, 1 Mbit při stejné síle signálu (ve windousech 3z5 čárek) Je to tím že jede všechno na prvním pásmu? pokud hodím na AP s všesměrovkou kanál na auto a na tom co je nastavené na WDS auto, tak se vůbec nespojí. Když posouvám pásma na AP s WDS režimem na 3, 6 nebo výš, je to přenosová rychlost a pingy horší. Nevím jestli jsem to popsal dobře, ale budu vděčný za jakoukoli radu
Prodám HW AP Compex WP11B+, dva týdny staré, uplně nové, funkční, 2 roky záruka, se vším příslušenstvím, za 3000kč. popř. přidám 4 metry dlouhý tenký kabel s koncovkami M a F.
Tak už jsem konečně dočetl celý tenhle tread, zkoušel všechno možné, ale marně.
Nahrál jsem si nejnovější trx od Olega na 500g pro moji 500b (píše se tu, že to neva). Podle web rozhraní mi to píše, že je to pro 500g, takže to se podařilo. Zkoušel jsem i jiné trx (bez úspěchu).
Problém začíná s konfigurací. Programem APtest2 mi jde (monitoruje signál), ale nejde mi se připojit z IE na stránku poskytovatele, kde má třeba i testovej soubor pro zjištění rychlosti spojení. Před týdnem, když jsem tam měl stary firmware s návodem jak na klienta od Technika, tak to s pomocí AP, na který se chci připojit jsme to rozchodili.Po restartu to ale, jak je známo, vše zapomene.
Bohužel majítel AP, na kterého se chci připojit mi to nastavil a zapomněl mi říct jak, abych ho už neotravoval (na ICQ nějak moc není a nebo zrovna odchází). Teď nemá poslední dobou moc času a já jen čtu a čtu, a čím více času tu trávím čtením, tím víc mám chu? to vyhodit.
Tenkrát jsem mu dal přístup na AP, aby se na to kouknul. Po ICQ jsme si psali, co mám udělat a jediné, co jsem v PC udělal bylo snad jen "route add ..." z příkazového řádku a pak už mi ping na jeho AP šel. Teď už se o to snažím několik dní a marně (informace, které potřebuju mám - přidělená IP, GW, DNS, mask)
Poradí mi někdo, kde můžu ve web nastavení toto změnit? Když jsem zvolil AP ve web rozhraní tak mi v levém menu zmizelo dost položek jako USB a CAMERA, NAT nastavení, apod. Co když o to budu mít v budoucnu zájem? AP mi běží na 192.168.1.1, 255.255.255.0, PC pak to samé až na IP (ta je 192.168.1.2 a GW 192.168.1.1).
Pokud to jde příkazy z webnastavení z příkazové řádky s Refresh tlačítkem, tak to taky nevadí.
Můžete mi poradit? podle mě je to triviální problém, ale nikdo mi na něj nedovede odpovědět. Když použiju AP a pořebuju k němu připojit např 10 lidí. Má vysílat AP na jednom pásmu, nebo se to nějak rozděluje má tam být nastavení AUTO? Když vysílá jen na jednom pásmu nepřetěžuje se to nějak a nezpomaluje?
Maigret: díky moc a odpopvěď, chtěl bych se ještě zeptat jak to je v případě že u mě nastane nějaké rušení, projevuje se to tím že mám zkrátka měnší úroveň signálu, nebo signál se tváří že je ok (např 3/4 signálu) a při kopírování se při této síle signálu shazuje připojení třeba jen na 1Mbit a kopírování je např. jen 50-100KB/s
Mám dotaz zda máte někdo orginal kódy od Firmware. Zkouším je stahovat od ASUSu, ale vždy je v tar.gz souboru s vlastními zdrojáky chyba. Máte podobný problém? Díky
chci se pripojit k Wifi síti CZ -free jenze to nejde, pochopil jsem z prispěvků, že mám-li ASUS WL500b tak budu muset flashnout firmware.
jinak jsem bez šance.
Jak nejjednodušeji to mám vyřešit . Když linux vůbec neznám. Díky moc za radu