zdravim,
mate nekdo skusenosti s kompaktibilitou s ostatnimy vyrobci?
jedna se mi konkretne o d-linky, ktere bych provozoval v nasledujici konfiguraci:
pozn.: pouzity switch nepochazi z wl500 z duvodu tazeni kabelaze (wl500 bude na pude, kdezto switch s 2*PC mam v prizemi)
zajima mne, zda ma nekdo overenou funkcnost d-link 900ap+ jako klienta proti tomuto asusu v rezimu AP.
pokud bych jako ap pouzil 900ap+, vse by nejspis fungovalo - jenze touzim po zmene a asus se nezda byt spatny.
bohuzel se zatim dost bojim neuspechu (d-link je pomerne vybiravy, proti cemu pojede jako klient) a tak vaham, zda koupit tohoto asuse (spise b verzi) nebo dalsiho d-linka 900ap+ (d-link 700 radeji ne).
na inwifi.cz pisi, ze jednim z podporvanych rezimu je "wds bridge + access point". je tento mod ekvivalentni "multi - point bridge" od d-linka? pak by mohl wl500 bezet v tomto rezimu a oba dlinky v rezimech bridge.
diky
iji
Naposledy upravil iji 28.03.2004 v 11:36
28.03.2004 v 11:32
iji
Newbie
ad) asus wl500 b/g a kompaktibilita s d-link 900 ap+
Ahoj,
chtel bych nasadit nekolik wl-500g jako AP pravdepodobne i ve WDS modu. Predstavoval bych si vyhradni 802.11g rezim.
Jen mam ted docela problem sehnat nejakeho dobreho a levneho 802.11g klienta. Zda se mi, ze v "geckach" neni az tak velky vyber jako v "beckach". Napriklad jsem nasel XG-901 - ma ale PRISM chipset a moc velkou chvalu jsem na ni taky neslysel.
Predstavoval bych si neco postavene na stejnem chipsetu, a za rozumnou cenu. Nevite nekdo o necem?
Dik.
fidorkozrout
28.03.2004 v 20:42
iji
Newbie
Re: Re: ad) asus wl500 b/g a kompaktibilita s d-link 900 ap+
Podařilo se Vám již někomu přeložit nově uvolněné zdrojáky od ASUSe 1.7.6.5 ? Pokud ano, neposkytl by návod co a jak nastavit v tom konfiguračním menu. (make menuconfig) Nejak se mi to nedaří asi někde dělám chybu. Dělám to na RH9.
Díky za jakoukoli radu.
Pavel
30.03.2004 v 10:24
Doc
Senior Member
Re: Re: Re: Re: ad) asus wl500 b/g a kompaktibilita s d-link 900 ap+
Zdravim, moc tomu nerozumim, ale po cteni tohoto fora jsem si koupil taky WL 500b ....pomoci manualu rozchodil, rozchodil bezdrat. Vsechno to tak nejak funguje....ale problem je v tom, ze to proste obcas spadne....nevim jak je to mozny, nic slozityho jsem nenastavoval, ale tak dvakrat trikrat denne to proste najednou prestane na minutku dve bejt pripojeny na net a pak se to zase pripoji....jsem pripojenej pres UPC a tohle mi to pred tim nedelalo. nevite kde mam chybku??...
Pokud by jste nekdo mel zajem tak jsem zkompiloval z
baliku quaggy demona zebra a ospfd.
Ospfd ma cca 700kB a zebra ma cca 350kB.
Jinak pokud by jste to kompiloval nekdo sam, tak se musi upravit jeden soubor s overovanim uzivatelskeho jmena pod kterym to ma bezet, jinak to bude furt hlasit chybu.
Takze uz jsem asi vyresil jak udelat adresar etc aby se dal ulozit,je to sice trosku prasacky reseni, ale bude to fungovat.
Pomoci nvram se zapise do tyhle casti pamezi zatarovanej a popripade jeste zagzipovanej celej adresar etc a vzdy po startu se rozbali.
Zatim jsem se zasek na prekladu taru, protoze nema jaksi podporu pro --host a timpadem se musi vsechmo rucne prepsat.
Popripade napada vas nejakej jinej jednoducej soft kterej bude zaroven relativne malej a dokaze zabalit celej adresar a pokud mozno jeste zkomprimovat???
Mám problém firmwarovat WL500b. Podle návodu od technika (příspěvek 38) to nejde. Ale problém asi nebude asi tak v návodu jako v tom, že mi třeba v průběhu vykonávání jednotlivých bodů nemohu třeba zprovoznit telnet. Když napíšu telnet 192.168.1.1 nebo telnet my.router tak ani na jedno se to nepřihlásí, hlásí to tu hlášku, že na port 23 nedošlo k připojení a že to snad nic nenašlo. U FTP se připojím ale jen jako anonymní uživatel, standardní admin:admin nefunguje (nechápu proč).
nemáte někdo přeložený OSPFD pro 1.7.5.6-2 nový Olekův firmware ? Pokud ano prosím nabídněte ho ke stažení, nebo alespoň poskytnětněte návod jak to přeložit.
UUUUUfff.....tak sem to dočetl(a od začátku Techniku:-)))). Ale musím se ozvat a dodat: že to co tu řešíte je něco sice mooc krásnýho a musíme(te) hlavně poděkovat Technikovi;-)...takže díky...ALE...(jo je tu ALE)...pořád řešíte věci které se dají vyřešit jiným(a ověřeně funkčním) způsobem(ikdyž nákladnějším-hlučnějsím atd.)...Jediný, co jsem se tu nedočetl a co jsem vlastně čekal, že se tu dočtu jsou:
1. jak rychle to Gčko vlastně jede(to je pro mnoho Gčkařů defakto ta nejdůl. informace-však proč je tu G? jen kvůli zvýšené rychlosti)-(a nebite mě, že je to diskuze prvotně o B*už dávno úplně není) a za:
2. jestli se dá rozjet transparentní klient-tzn. bridge mod, který umí víc MAC...(linux to umí úplně vpoho, ale jestli to umí i ten Chupa-linuxmod je otázkou...)
Jinak pokud někdo chce klienta, co se připojí skoro ke všemu a je plně transparentní na G, tak tahle modrá krabička se jmenuje Ovislink 5420(akt.cena 2900sDPH) a proti druhé modré krabičce umí i těch 20Mbps.
PS.: Pokud jsem Vaše snažení něčím narušil a tím Vás rozladil, tak se již preventivně omlouvám
super vec na asusu je to ze si s nim muzes udelat co chces, proste si vyladis svoje vlastni distro a pak ti to dokaze delat vsechno jako nromalni komp, ale s minimalni spotrebou a velikosti a jeste ke vsemu za lidovou cenu. S timhle hardwarem muzes vyrobit pomoci dvou kusu plne funkcni apcko a nod zaroven, vyjde te to na podobny prachy jako normalni komp a pritom je to uzasne elegantni reseni.
O tom plne transparentnim modu jako klient pochybuju, jeste musim vyzkouset jak se chova ten wlan s eth v bridg v klient modu. Kazdopadne pri nejhorsim tam rozbehnes arpproxy pripadne normalni routovani.
Ad Gcko:
Gcko nema pro CZF vyznam, je to tak na velmi kratkou vzdalenost takze je irelevantni se tady bavit o rychlostech.
Zkousel jsem ASUS 500g ve WDS rezimu najednou proti 2x D-link DWL-2000AP a jednomu DWL 2000AP+ vsechny v point-to-multipoint rezimu a v pohode to frci (na stole). Tahal jsem pres to kolem 2MB/s.
Quagga je standartni z netu, crosskompilovany je to pomoci toho co je dodany k GPL verzi asus firmwaru,
postup naprosto standartni ./configure --host=mipsel-linux
a pak make.
Jediny v cem je zadrhel je ze se musi opatchovat malinko ty zdrojaky quaggy, protoze to tam ma nejakej problem s userama, takze se zkus podivat nekde do mailing listu, nekde jsem to tam nasel v googlu, je to uprava asi na tri radky.
Zadny zdrojaky distrubuce nejsou, pac je to standartni verze od Olega 1.7.5.6 a jenom jsou tam dodelany ty scripty, prelozena zebra a prelozenej busybox s dalsima featurkama a znova prelozeny a orezany libc.so.6