v vyvojove opticke dilne akademie ved umi prebrousit i dodanou cocku na asferickou - kolik by to stalo nevim je na ne nekde na seznamu odkaz. Jsou nekde na severu v podhuri.
2clock:zareni ubyva se ctvercem vzdalenosti,to mas pravdu,ale pouze od BODOVEHO vsesmeroveho zdroje (zarovka)! Pro LASEROVY svazek (rovnobezny)nic takoveho neplati,tam je leda ubytek na vzdychu,ale to je malo pro viditelne svetlo.S tou mlhou se zeptam u nas na MFF. Ale Ono to bude ubyvat,protoze to potrebujeme trosku defokusovat a udelat rozbihavy,aby to odolavalo vybracim zdroje (to ti nemusim vysvetlovat-sam to vis lip),ale nemusi to byt zase moc,takze to bude min nez kvadraticky.... typuju,ze s dobru optikou na prijimaci strane staci 15mW na 3km...taky zjistim,jaka vlnova delka nejlepe prostupuje vzduchem a tou mlhou,pripadne smogem.
Nojo,neco jako minimalni divergenci jsem pocital v nejakejch laborkach..kvadraticky to bude,ale s nejakym koeficientem A (A / (x*x) )a ten bude u laseru urcite malej....snad ted uz mam pravdu.To je ostuda,matfyzak a nic nevim :-((
Takze jak podotknul myslim clock nebo deu,druha faze po pokryti prahy mikrovlnama bude vybudovat paterni sit pomoci Ronji,nejlepe 100Mbps pro UTPcko.Protoze jich bude potreba asi dost, napadlo me zadat to k vyrobe nejaky firme a pro usporu penez cast ronji prodavat komercnim subjektum. Neodporuje to GNU? Snad ne,ale chce to sehat tu firmu a hlavne udelat projekt Ronja 100Mbps. tu firmu klidne sezenu,ale ten projekt fakt neudelam. Ale znam nekoho,vid clocku,kdo by to mohl pri dlouhych zimnoch vecerech vymyslet. Jak jsem se jen tak rychle podival po ceskem netu,pohodba zarizeni se prodavaji asi od 200tis kc vise,takze prodavat to treba za 20tis kc by nebyl problem
Vcera a predvcirem jsem v case nejvetsiho horka sledoval funkci obou linek s Ronjou 10M Metropolis co tu mam a prijemne me potesily - nevykazovaly zadnou ztratovost packetu. Bile natrena Ronja u me na balkone byla sice horka, ale dala se v pohode na ni udrzet ruka. Zbyle 3 Ronji jsou nabarveny na tmave hnedo, takze ty musely bejt pekne rozpaleny. Cerny zabradli co je vedle my Ronji na balkone bylo rozpaleny, ze se na nem nedala udrzet ruka.
schema alebo plosak?