Mam problem se vzdalenou plochou, jako klienta mám ovislink 1120 a jako router za nim asus wl500b (fw oleg), na kterem je pripojeny pocitac. Nevite jak nastavit asus, abych se mohl vzdalene na comp pripojit vzdalenou plochou (winXP)
Ja jsem na nej mel pripojenou HP 845c a nebyl zadny problem, ve web rozhrani jsem nastavil co bylo treba a bylo to. Ostatne je to popsano i v manualu. Tiske se pak na IP od Asusu a port je myslim neco jako 9100.
Dobrý den,
už vážně nevím jak dál tak Vás tady prosím o radu a názor k tomuto AP. Moje situace je taková, že bydlím na vesnici kde místní poskytovatel (kamarád - ADSL) přes WI-Fi poskytuje internet (má jako AP D-Linky 900) No a já se chci k němu připojit. Velice mě zaujal výše uvedený AP. Ale nevím jistě jestli tokáže to co po něm chci:
1. přimout signál wi-fi
2. rozdělit jej mezi 3 další PC
3. zachovat funkčnost PC sítě mezi těmi PC
4. aby se mohlo každé PC přijit na WI-FI samo bez jiného PC
a proč se mi líbí toto AP?
1. má to router na 4 PC
2. omezovač stahování
3. funkci stahování bez zapnuténo PC
a má funkci WDS, tady tomu ale moc nerozumím, někde psali že toto AP umí pracovat v režimu klient jen v WDS modu tak nevím.
Poradí prosím někdo?
PS: je pořát potřeba tak složitě přepínat do modo klint jak je popsano u 500g ? A připojím se vůbec když poskytovatel používa šifrovani WEP ???
Hm tak jsem měl WI-Fi kartu v PC a normálně jsem viděl uživatel na naší místní WI-FI síti, přes volbu Místa v síti, zobrazit počítače ve skupině. Kdo byl připojen toho jsem viděl a mohl stahovat z jeho sdílených složek, teď když jsem instaloval AP WI-Fi ASUS WL-500gp všechno sviští jak má, ale už nikoho nevidím jsem tam jen já sám. JE MI SMUTNO :-)
Nevite zda se daji nejak na WL 500b rozsirit USB porty? (nemyslim USB rozbocovacem, ale primo na desce). Zene chudak spadl na zem a od te doby nejede USB.
Zdravím všechny, dovolil bych si dotaz. Asi 3 neděle si hraju s WL 500 GP. Nahrál jsem nejnovější verzi od Olega, nastavil client mod, spustil jsem skenování okolí a našel jsem 2 až 3 AP poblíž. Problém je, že síla signálu nepřekročí -80 dB u žádného z nich. Máte někdo vyzkoušenou minimální sílu signálu, aby se chytil wl join ?
27.09.2006 v 21:29
jojoj
Newbie
Re: Re: Re: Re: hm - kde uživatelé ze sítě??? - no kde!!!
Asus WL-500gP
vedel by mi niekto porospravat o tomto zariadeni?
aka je prenosova rychlost a na aku vzdialenost? skusal si uz Afterburner? da sa BroadRange aj vypnut? ked ano je nejaky rozdiel? a ako to ise so zariadenim ktore nema BroadRange?
včera jsem se konečně rozhodl že na svůj asus wl500g dám openwrt, vše probíhalo dobře image se přenesl dobře wifi najela telnetem jsem se přihlásil, změnil heslo uložil přes ssh jsem se přihlásil. ted to přišlo když jsem se pokoušel změnit ip adresu na rozhraní LAN tak jseem zapoměl napsat masku sítě s myšlenkou že se zachová ta co tam byla, po rebootu už jsem se nepřihlásil ani nedopingnul. smůla. zkoušel jsem znovu recovery modu ale na ip 192.168.1.1 žádný tftp neběží tak už nic nezmůžu, ale přitom asus žije, protože wan dostane ip z dhcp, ale tam je zakázaný ssh a telnet tak se zase nepřihlásím. poradte, třeba i kdybych měl neco na desce vyzkratovat, jako návody jsem četl našel že pin č9 na flash na zem, ale nevím kde je ta pamět flash. jo ani orig soft od asusu recovery nejde.
vedel by mi neikto povedat aka je maximalna prenosova rychlost ASUSu 500gP a takeho isteho zariadenia alebo 138gE na vzdialenost 1m? pokial viem tak to mam mat teoreticky 125Mbps ked to prepocitam tak by to malo byt 9MB/s nie?:-) akoze fakt nechapem rozdiel medzi ASUS 500g 54Mb/s a ASUSu 500gP 125Mb/s ked som robim merania rychlosti zariadeni, ASUS WL-500g, ASUS WL-500gP, ASUS WL-138g, ASUS WL-138g V2, ASUS 138gE tak som nespozoroval ziadny rozdiel medzi zariadeniami v rychlostiach a najväcsiu prenosovu rychlost som nameral 4,5MB/s cez sisoftsandru a kopirovanie 239,68 MB *.MPA za cca 57sec, vsetky zariadenia mali pouzite AfterBurner a Frame Bursting, to je navyse 500kbps
Inak karty ASUS WL-138gE a ASUS WL-138g V2 su na vlas rovnake, akurat ze o 600sk rozdiel
Zdravim,
mam wl500g a na nem oleguv fw v1.9.2.7-7e.
Rad bych jej pouzil jako domaci AP, abych se pres nej mohl pripojovat notebokem na net.
wl500g je v rezimu AP a bere si adresu z dhcp(10.112.24.146). Adresa dchp serveru od isp je 10.112.24.1. Problem je v tom, ze kdyz se na AP notebookem pripojim tak nedostanu IP adresu. Pokud zmenim mod nebo extended mod tak AP nedostane IP adresu.
Tak jsem to našel. Je to tam pidi písmem napsané. UMART_RX0 a UMART_TX0. Myslíte, že byl šel použít USB kabel od Siemense S65 nebo Nokie N70? Zrovna tyhle dva mám.
Ahoj, mam dotaz. Mam WL-500g a ted bych potreboval dalsi. V shopu je WL-500gP i WL-500g za stejnou cenu (rozdil desetikorun). Je to vnetrne stejny? Nebo upraveny firmware do toho gPcka nejde?
Mám taky WL-500gP. Jde do něj nahrát standartní openwrt. Myslim že je lepší v procesoru 266Mhz, RAM 32MB a flash 8 MB. Ta flash má velkou výhodu (hodně balíčků).
Mám taky WL-500gP. Jde do něj nahrát standartní openwrt. Myslim že je lepší v procesoru 266Mhz, RAM 32MB a flash 8 MB. Ta flash má velkou výhodu (hodně balíčků).
Pekny den prajem. Luskal som tuto velmi plodnu a riadne narastenu konverzaciu a nikde som nenasiel podobny problem.
Dostal som sa k WL-500g, urobil som restore cez tlacitko pri POWER jacku. NAkonfiguroval si HOME GETWAY, tak ako potrebujem, aj DHCP.
KEd sa chcem pripojit WIFi notebookom k tomuto routru, tak najde siet, ziska SSID, ale to je asi tak vsetko, obcas ziska aj IP adresu z DHCP, ale potom uz nejde pignut ani len IPcku routra a cez Wifinu nejde vobec nic.
Cez LAn to frci v pohode, ana WAN mam druhe APcko v Client mode, aj to ide v pohode a internet cez kablove spoje ide. Blbne len to WiFi spojenie...Neviete mi niekto poradit, snad je tato diskusia este ziva ..lebo ako som kukal tak 4 mesiace ziaden prispevok... Dakujem:bec
Potřeboval bych qos, potřeboval bych poradit s instalací dd-wrt na asus wl-500gP, poraďte chlapi,přes firmware restoration jsem to tam nedostal...mohli by jste napsat postup jak dd-wrt dostat do asuse?
jj,DD-WRT už běží i mně,začínám být s 500gP spokojený, konečně trochu obstojný firmware...už jsem na DD-WRT rozchodil USB print server. Trošku mě mrzí, že v dd-wrt neobsahuje qos na jednotlivé ip adresy,ale na firmwaru se pořád pracuje, tak třeba qos na jednotlivé ip bude časem obsahovat...Už jsem psal autorovi a přimlouval jsem za qos na jednotlivé ip a pro usb support....Jediný co jsem moc netestvat tak je režim klient.... Když jsem měl na 500gP originální firmware, nebo od olega, tak mně wifi připojení pořád padalo.....Měl jsem i nejnovější firmware a nepomohlo to...Byl jsem připojenej třeba 5 min. v poho, pak mně wifi připojení na ntb spadlo a nemohl jsem se třeba 3 min. připojit a pak jsem se zas připojil....a to se opakovalo....Pracuje ještě oleg na firmwaru? Podařilo se někomu rozchodit monitorovací system RFLOW?