qquattro: No myslel sem ukládat někam výsledky ze scanresults (MAC adresa je jednoznačnej identifikátor). Po každým scanu by se musel seznam právě nalezenejch APček porovnat se seznamem už uloženejch a ten podle aktuálního stavu updatovat.
Mam problem. Pri vikendovem mereni jsem zjistil ze mam dost mizernej signal na s wl-500gckem. Kolik jste nekdo nameril na klasicke interni antene mezi dvema zarizenima par metru od sebe treba primo v mistnosti. Ja mam na dvou stolech od sebe cca 2m wl-500g a WL-300g a na te petistovce merim prijem prumerne tak -55dBm / - 81dBm. Zda se mi to nejake hluche. Prenosova rychlost mizerna a bez externi ANT. te origos "fajfky" z mistnosti do mistnosti neni sance.
Mě 500b jako AP chodí proti notebooku s internim wifi přes tři zdi a hromadu krámů zhruba 400 kB/s (měřeno kopírovánim souborů včetně režie windows a disků) na ten bičík, netstumbler na booku ukazuje kolem -70dB/-100dB. Se sundanym bazmekem to ukazuje kupodivu víc, asi -63dB .. když je ve stejný místnosti tak i -30dB ale nepravidelně to skáče asi o třicet dolů, zřejmě jede někde nějaká automatika. Géčko bude pravděpodobně chtít pro plnou rychlost silnější signál.
Potřeboval bych to ale zkusit jako klienta proti AP, z okna nic nevidím a lízt v tomhle na žebřík s anténou je trošku o ústa. Nemáte někdo soft kterej by fungoval jako AP pod Windows, aspoň na test?
Jirka36: No já mám béčko a v jedný místnosti tak -30 až -50, v podstatě nevidim rozdíl mezi int. a ext. anténou. Zkus to natvrdo přepnout do 'b' režimu, co to udělá. BTW, co to je za místnost? Neni tam někde nějaká štěnice?
jonáš: ta karta neumí Ad Hoc mód? Na to se normálně připojíš.
Ted jsem zkousel z jedne mistnosti do druhe jen na integrovane ANT. a signal je cca -77dBm / -80dBm a obcas se i ztrati. To je spatne. Jeste me napada zda se nejakym zpusobem neda integrovana ATN. vypnout/zapnout. Treba ji mam vypnutou. Kdyz tam dam tu fajfku tak je to lepsi cca -58dBm / 85dBm , ale i to se mi zda malo na asi 6m vzdusnou carou krz zed.
ale jestli jsi nepochopil k čemu ty příkazy jsou, radši do toho moc nevrtej a buď rád, že Ti vše funguje. A jestli Tě to přece jen zajímá a chceš s tím pokračovat, začni koupí anglického slovníku.:-)
Set antenna diversity for rx - vyber anteny prijimace.
force use of antenna 0 - vnutit pouziti anteny 0, pro prijem se bude pouzivat antena 0 a zadna jina - prepinaci automatika je vypnuta.
automatic selection of antenna diversity - automaticke prepinani mezi interni a externi antenou dle sily prijimaneho signalu na antenach, zkratka se to prepne na tu antenu, kde je prijimany signal silnejsi.
Set the transmit antenna - vyber anteny vysilace.
force use of antenna 0 - vnutit pouziti anteny 0, pro vysilani se bude pouzivat antena 0 a zadna jina - prepinaci automatika je vypnuta.
use the RX antenna selection that was in force during the most recently received good PLCP header - prepinat dle prijimace.
"Muzu ASUS WL500 (b. nebo g.) pripojit (zrejme jako klient-a) na nejblizsi AP, paxe s dalsima compama (dohromady max 2) pripojit pres LAN FastEthernet 100Mbit/s do WL500 a na vsech tak spolu sdilet jednu CZF a taky INTERNETovou konektivitu soucasne?"
Jestli je tomu (po updatovani FW a podobne) tak, jak to bude v ramci INTERNETU s IPckama? Nebo budou vsechny pocitadla pristupovat pres IP pridelene routeru?
Mrzi me, ze vas obtezuji takovejma dotazama, ale zvazuji uz hodne dlouho CZF a pristup/sdileni INTERNETU je podminkou. Nemam bohuzel dostatecnou zkusenost se sitema a tudiz jsem odkazan na vas, profiky..
Jirka36: No to OFF je podle mě v tomhle případě irelevantní, řek bych, že to je tak trochu bug, že se vypisuje. Podle všeho je to ve wl.o modulu defaultně nastavený, že pro parametr 0 se vypíše OFF a pro 1 ON. Podstatný je, že se tim přepínaji antény; 0 = externí, 1 = interní, 3 = auto. Ty naměřený hodnoty se mi ale zdaji trochu divný, vypadá tom jako by nefungovalo vypínání externí antény. Zkusil bych router nastavit do factory default - podrž aspoň 5s reset - a prozkoumat chování poté.
Da se 500b/g pouzit tak, ze se pomoci neho pripojim bezdratove k nejakemu jinemu AP, ktere poskytuje pripojeni k internetu a zaroven ho pouziji jako AP k vlastni bezdratove siti? (Jeste ho nemam, nemohu to vyzkouset, proto se ptam...)
Predem dekuji za informace.
04.03.2004 v 15:40
Beren
Newbie
Re: Da se pripojit bezdratove vlastni bezdratova sit?
Rad bych se jeste zeptal na Vas nazor, zda je lepsi koupit 500b ci 500g, pokud nebudu brat v potaz cenu ci koncova zarizeni na nej zapojena.
Zajimaji me predevsim mozne problemy pri zmene firmware v obou verzich a pripadna dalsi podpora, at uz ze strany vyrobce ci uzivatelske komunity.
Dle Vasich reakci zde ve foru soudim, ze lepsi bude 500g, domnivam se spravne?
Dekuji za kazdy nazor.
Minstrel
04.03.2004 v 16:37
Technik
Junior Member
Re: Re: Da se pripojit bezdratove vlastni bezdratova sit?
nemáte někdo zdroj informací k wl500b/g, které se v manuálu nedočtu (například tu systémovou konzolu). Pořeboval bych zjistit, jak je to s využitím nvram tj. jak dlouhé povely a kolik ji je možno do asusu nacpat a hlavně, odkud to lidi víte. Dik
úspěch jen částečnej. Scan funguje jen když zadám skutečnou ESSID APčka, rádio hlásí -64/90 dB, ale nedaří se mi dostat z toho funkční TCP/IP. Spuštění udhcp by mělo získat od serveru IP adresu i gateway? Mě to jen hlásí dokola .. debug, sending discover .. mimochodem, kde se dá v nastavení najít jakou mám proti AP IP adresu?
Nemate uz nekdo nejake info o novem fw,ktery by umoznoval mod client?Zatim jsem si zkusil tu verzi,kdy po restartu mod client zmizi a musim tam zdlouhave vse davat znovu.To mi prijde na nic.Pokud by se nekomu podarilo udelat tento fw,tak by se zrejme wl500b a g stal jednim z nejlevnejsim a nejoblibenejsim wifi zelezem...
ale mam tu na prodej jednodo Asuse WL-500B koupen 3.3.2004 u i4, jede v pohode, nic mu neni. Ale rozhodl jsem se zustat u D-Linku tak proto je na prodej.
cena - aktualni cena u I4 - 300.-
doklad samozrejme mam