Zdravim som tu novacik. Po prestudovani fora ohladom vl-500 zacinam byt z toho uplny magor. Poradte mi prosim:
mam vl-500bv2 - serial 4AIGExxxxx je tam ralink. (nahodny dar)
da sa preflesovat (ak cim?, skusal som uz par) a nakonfiguravat ako klient?
v menu nastavenia wireles je len AP alebo Hybrid, kanal sa da vybrat len jeden...
Potrebujem nahradit PC s wifi kartou s pripojenim na AP poskytovatela, dalsou kartou a minihubom k pripojeniu na 4 PC.
povodny FW tam bol 1.8.1.9, ten ani nepoznal telnet, teraz tam mam 1.9.2.7-3c, tam naviac ide telnet, ale chova sa to rovnako. V telnete prikaz wl hlasi "wl driver adapter not found". jedine na co som prisiel, ze prikazom "ifconfig ra0 down" zrejme vypnem radio (a kontrolku Air)...
Ufffff... a jeto
První jsem zkoušel nahát ty 4MB nul >> nepomohlo
Tak jsem zkusil ten failsafe mode, telnetnul jsem se, spustil firstboot, sosnul zalohu, rozbalil ji, rebtoonul, a funguje...
Poradí mi někdo, jak mám rozchodit klient mód na wl-500b s firmwarem 1.9.2.7-3c od Olega (který by měl mít "Fully functional client mode support, just like 1.7.5.9-5 had")? Přes webové rozhraní to asi nejde a budu muset telnetit, co?
Linuxu vůbec nerozumím, takže bych celkem uvítal nějaké polopatické vysvětlení, sled příkazů atd.... Zkoušel jsem něco málo z příspěvku č.38(?), ale když zadám "wl scan", vyhodí to na mě hlášku, že "wl driver adapter not found"
Děkuji moc za rady, všem!!! A těm znalým obzvláš?;-)
Po zapnutí se na WL-500b nerozsvítí LED pro AIR, LAN1 - 4 normálně jo. Mám důvod se obávat, že se něco pokazilo? Dřív, co si pamatuji, totiž svítila...
Vim, ze tema Asus a AP client se tu probira stale dokola, ale mam s tim stale problem.
Podarilo se mi zprovoznit tak ze pouzivam NAT. Tedy Asus se asociuje po bezdratu s AP a na bezdratu mam nastavenu verejnou adresu. Pocitace pripojene k LAN portum dostavaji IP z rozsahu 192.168.1.0/24 a tyto se tedy prekladaji pomoci NATu.
Potreboval bych ale rozbehat jinou konfiguraci. Pripojit Asus bezdratove k AP a na bezdratu mit nejakou administrativni (neverejnou) IP. Na pocitacich pripojenych k LAN portu bych potreboval mit verejnou IP s tim, ze kazdy bude mit adresu z jineho bloku s maskou /30. Kazde PC bude mit vychozi branu na routeru pred AP.
Ahoj, pouzivam WL-500b v1 s fw. jaha2x 1.8.1.7-2a v modu client, ted potrebuji zpristupnit www stranky na pc v lokalni siti, aby byly pristupne na wlan, snazil jsem se nastavit pres iptables, ale nic mi nefunguje a navic nastaveni iptables se po chvili vymaze. Hledal jsem v prispevcich, ale nic z toho, co jsem nasel mi nefungovalo. Funguje to nekomu a pokud ano, tak s jakym fw a jakym nastavenim ? Dik za radu.
Ahoj, mozna to tady uz 100x bylo, ale uz je to tak neprehledne, ze je lepsi se zeptat znova.
Od ISP mam k dispozici 2-x IP adres. Mam Asuse 500b a chtel bych ho pouzit k distribuci internetu mezi vice PC. Vim, ze by sel pouzit NAT,kdy 1 IP od ISP prenatuju na kolik chci IP v jinem rozsahu, ale takto to nechci. Kdyz uz mam ty 2-x IP adres, tak chci aby se pouzily. Myslim, ze by to slo routovat, ale moc se v tom nevyznam (v tom routovani vubec). Jde toto s orig.FW? Vim, ze tam jde nejak menit mody - jeden se jmenuje nejak Home gateway (s NATem), ale u tech dalsich nevim na co jsou. 2 PC budou za Asusem na LAN a 2 PC na wifi casti. Od ISP to budu mit pres UTPcko.
Nestává se vám, že Asus stopne po nějaké době logování
přístupů? Loguju všechno (Dropped i Accepted) na KiWi Syslog server. Asus by měl
v sobě uchovávat 1024 zpráv, ale proč přestane logovat i na
Remote Log Server?
Asus WL-500bv2 FW 1.8.1.9, to samé se děje i s FW 1.8.2.4
Potreboval bych poradit jak na originalnim OpenWRT zprovoznit USB port. Kdyz jsem totiz do Asus WL-500b nahral originalni OpenWRT z openwrt.org, tak jsem zjistil, ze v nem neni podpora USB. Pry staci nainstalovat nejaky balicek, ale zadny jsem nikde nenasel.
Mam 500g a mel bych par otazek, ale nevim jestli jsem ve spravnym threadu.
1. je mozne se k oficialnimu FW (1.8.1.9) prihlasit nejak telnetem ci SSH?
2. jedu v modu AP - potrebuju aby clovek na AP dostal na zaklade MAC IP od routeru na Ethernetu, to funguje. Ale v tomhle rezimu jsou nektere funkce nepristupne, treba synchronizace hodin, proc?
3. taktez postradam nejaky log ktery by mi rekl vice o systemu (kdy se kdo pripojil treba), pak by to bylo dokonale
4. Nastavil jsem vykon na max (84), je to s timhle firmwarem funkcni? Potrebuju na pendrek pokryt co nejvetsi oblast.
5. Prinese mi zmena firmwaru na neoficialni nejaka pozitiva? Treba ten log nebo cas? Jaky FW pouzit?
Dik za odpovedi.
Ted studuju thread Asus WL-500b - kernel. Uf. Vyhovuje mi co to umi, v zasade, webovy rozhrani OK apod. Skoda ze tam neni nejaky lepsi log, jinak asi v zasade OK, holt asi zustanu u originalniho FW, protoze v tuhle chvili nepotrebuju nic extra.
Ale kuprikladu mit tam ospf a ssh muze byt zajimavy. Ten thread me udolava, tak na to asi pecu a budu rad ze to funguje jak chci.
Diky.
Chtel jsem se zeptat jestli někdo nevi jak je to s tou rychlosti u toho ASUSe WL500gx (Deluxe verze). Melo by to mit 2xUSB2.0 a USB20. by melo mit teoretickej prenos 480Mbit/s=>60MB/s ale nekde na CZFree nekdo psal ze mu to jelo jenom ted nevim jsetli 1Mbit/s nebo MB/s ale to je jedno ne USB2.0 je to stejne dost malo tak pokud by s tim mel nekdo nejake zkusenosti ci o tom neco vedel. Díky za odpoved
Potreboval bych poradit jak na originalnim OpenWRT zprovoznit USB port. Kdyz jsem totiz do Asus WL-500b nahral originalni OpenWRT z openwrt.org, tak jsem zjistil, ze v nem neni podpora USB. Pry staci nainstalovat nejaky balicek, ale zadny jsem nikde nenasel.