Ve WiFi se jeste skoro vubec nevyznam, ale dost dobre jsem nepobral, proc je lepsi cpat i na clienta vec za cca 4k.
Kazdopadne pro me je to nevyhodny, takze Vas budu muset otravovat s dotazem:
Jakou PCI kartu(54g) byste doporucili pro koncovyho clienta, kdyz AP bude ASUS WL-500g?
Moc diky.
želvo, to si buď děláš srandu nebo jseš totálně ..... (každej si domyslí dle libosti)
Pochopitelně jestli mluvim o odběru ASUSU, tak hovořim o odběru ASUSU a ne všech možnejch periferií, který si k němu připojíš! V každym případě ale do sebe všechno zapadá. Zkus se aspoň 60 minut usilovně soustředit a pak Ti to možná dojde.
2A = max. celkovej odběr Asusu i s periferiema, z toho max. 450mA na samotnej router a max. 750 mA na USB periferie. Samozřejmě je tam tudíž dostatečná rezerva na ty tvý budiče a Ethernet porty.
V normálním případě si Asus i s připojenym USB flash diskem vezme kolem 0,5A, špičkově zřejmě o něco víc, ale ne o moc. Pokud si teda uděláš ke zdroji rozdvojku, jak sem ti tady už doporučoval a pokud ten tvuj disk žere max. 1A, jak tvrdíš, tak to prostě fungovat bude. Ale na napájení z USB routeru zapomeň, dokud si nekoupíš disk s menší spotřebou. Nebo si Asuse rozeber a proklemuj si v něm všechny pojistky, když to mermomocí chceš napájet z toho USB. Pak se ale nediv, až si to napájení u disku jednou náhodou vyšlusuješ a shoří ti v Asusu kus desky...
Jinak mi připadá, že se nás tu akorát snažíš prudit a od toho tady tohle fórum fakt neni, tak se podle toho laskavě zařiď !
Tak převalit B na G podle očekávání jde přes Firmware Restoration utilitu, dodávanou k Asusu a router se jeví celkem funkční, narazil sem ale na určitej problém s busyboxem... Radši s tim ještě počkejte...
jonáš: chyba tam neni, akorát si každej výrobce tu specifikaci všelijak upravuje... Pokud je tam nějaká rezerva navíc nad těch půl ampéru, je to IMHO OK.
poridil jsem si tez WL-500gcko a jeste WL-300g. Jsem zatim laik v oboru wifi tak me prosim nekamenujte za treba hloupy dotaz. Obe zarizeni jsem doma otestoval a nakonfiguroval. Chystam se je uz instalovat na urcene misto a externi anteny na strechy. Narazil jsem na problem. Jak nebo jakym zpusobem je mozne monitorovat silu - uroven prijimaneho signalu pro doladeni anten ? Kde zjistim, zda na zvolenem kanale nekdo nahodou uz nejede ? Diky za kazdou radu.
SUPER maka to. Je to teda spousta datlovani nez clovek zjisti jak je na tom se signalem, ale pambuzaplat ze aspon tak. Merit silu PINGEM a prenosovou rychlosti je silenost. Skoda, ze vyrobce trochu nezapracuje na sikovne a jednoduche utilitce. To aby si clovek sam ladil FW.
Jirka36: Není za co, sem rád, že ti to pomohlo
Pro častější ladění by moh postačit i jednoduchej skriptík, zatím sem vždycky vystačil s timhle (+ šipka nahoru + ENTER)
mezitim jsem zaukoloval kamarada a on mi napsal programek pro tohle testovani. Pise to rovnou hodnoty a zapisuje i graf. Mohu poskytnout. Je to sikovne pri ladeni ANT.
Jo jasne. Je to zdarma a at je to k uzitku. Kdyz se k tomu vyrobce nema, je to jeho ostuda. Ten SW je opravdu takova rychlovka a ma take mouchy, ale jen kosmeticke. To se vsak da v porovnani s textovanim telnetem prehlednout. Je fakt, ze s grafen je ukazatel asi jedinecnej
Jo da se take zoomovat krivka a to tak, ze klikem a tahem mysi se oznaci cast krivky a ta se pak nazoomuje. Je to ale asi k nicemu a nevede z toho cesta zpet. Jen zavrit. Ale co. Jsem rad ze si na me kamos nasel 30 minut a myslim ze k mereni to staci.
Hodne zdaru a signal at Vam lita jen spravnim smerem.
Take jsem chtel jeste doladovat, aby to bylo trochu univerzalnejsi, ale Quattro nemel uz cas. Bylo to v pracovni dobe a na necem pracoval. Je to clovek dost zaneprazdnenej a tak jsem byl rad ze mi rychle napsal aspon jednoduchou jednoucelovou utilitku. Mozna ze se mi ho jeste povede primet k updatu, ale sam tomu moc neverim. Spise to aspon muze nekomu poslouzit jako namet a napsat neco lepsiho. Pokud tu je nekdo, kdo umi programovat tak ma voditko. Neni problem k tomu sehnat zdroj.
To ap-plac je opravdu hruba chybka. Pri testovani jsem mu dal parametry a prikazy a on si je nejdrive natvro napsal do programu a postupne doladoval SW podle toho, co APcko posila za data. Na pozadani mi pak udelal nazev , jmeno a heslo volitelne, ale asi zapomel ten testovaci nazev ap-plac vymaznout a proto z toho vznika ap-plac+nazev. Ve skutecnosti mi to pise 2x za sebou stejny nazev testovaneho AP. Zkusim to s nim jeste probrat. Je dost zamestnanej ta uvidime co se da delat. Programoval mi to po vysvetleni po telefonu a to neni jednoduche, kdyz sam nevi o co poradne jde. Zkusim od nej sehnat zdroje a snad takove kosmeticke vady odstranim. Kdyz tak mi to pak jen doladi.
Sorry za 2x podobnou odpoved. Nejak mi buchnul inet. Jedu zatim pres GPRS a nejak se mi pro odesilani odpovedi neprepsala obrazovka a pak to tam vubec nebylo. Napsal jsem proto jeste jednou vyznamove stejnou.
Jirka36: Pokud by byl vobrázek se zdrojákama, tak bych to moh zkusit dodělat (vypadá to, že je to psaný v Delphi).
Kuby: nejde o to za každou cenu nahrazovat timhle routerem WiFi karty u klientů, ale pokud máš v bytě (baráku) třeba 2 nebo 3 stanice, tak už to stojí za úvahu, zvláš? když potřebuješ nasdílet tiskárnu. Hlídací režim webkamery je taky dobrá věc. Prostě za ty prachy je to slušný víceúčelový zařízení, navíc ideální na pokusy...