Mam v Asusu WL-500b V2 original firmware 1.7.5.9.
Je najaka moznost tento FW zazalohovat, nez tam nahraju neco jineho?
Hledal jsem na ftp.asus.com.tw, ale tam je pro verzi V2 pouze novejsi 1.8.1.9. O starich verzich ani pamatky. Nemate nekdo zalohu 1.7.5.9 pro V2?
zdravim vsechny,
mam takovy dotaz, jestli to tu nekdo resil tak jsem to fakt nenasel. Nemuzu nepotrebny veci z ASUSe vyhodit, podotykam ze ipkg remove to neresi ( nebo to chce jeste neco dalsiho). Nasel bych nekde popis jak na to?
DIKY za cas
Provozuju Linksys WRT54G ve WET modu na ptp spoji. Jako firmware je pouzity openwrt. Mam jediny problem a to, ze v jednom smeru neprochazeji Multicasty, ktery potrebuju kvuli OSPF.
Sestava je:
|router1|---|WRT54G|---> <----|jine radio|----|router2|
Na routerech bezi zebra a je tam vse v poradku, protoze kdyz ten WRT54G vymenim za jine radio, tak vse funguje jak ma. Pokud je tam ten WRT54G tak multicasty z router1 na router2 chodi, ale multicasty z router2 na router1 ne. Dokonce pokud odejde multicst z router2 tak neprijde ani na radiovy interface toho WRT54G (overeno tcpdumpem).
Zna nekdo odpoved na otazku proc to nechodi? Pripadne chodi tohle nekomu?
Už dřív jsem se zajímal o toto AP a o nastavení klientského módu. Četl jsem toto téma asi do stránky 50 a pak jsem klientský režim vyřešil jinak (nechtěl jsem na síti routování)
Teď ale přece jenom potřebuju toho klienta zprovoznit a nějak se mi to nedaří a to hned na začátku. Řídil jsem se přesně podle návodu na I4 (WL500B) podařilo se mi nahrát firmware 1.7.5.6-5, přihlásil jsem se telnetem, zadal
nvram set 13_x_ClientMode=1
nvram set 13_x_IBSS=1
nvram commit
Nahodil web rozhraní a ouha, v kolonce Operation mode je pořád Acces point. Zkoušel sem to tam zadávat víckrát, ale bez ůspěchu.
Nevíte někdo co s tím? Návod jak pro blbečky a já sem to podle něj nezvládl...
Tak skus po tej procedure s NVRAM pred tym nez ides do WEB rozhrania, restartovat ASUS a budes tam mat CLIENT - bohuzial aj tak sa mi nepodarilo pripojit na AP.
Jasně, to reboot v tom návodu chybí... Co mě ještě napadlo, dát tvrdý restart, ale samozřejmě že to nastavení pak de do háje. Díky moc za rady, už to jede ;-)
Zdravim, chcem sa spytat:
Mam asus wl500g, firmware 1.7.5.6-5 a rozbehol som klienta.
Pol roka v pohode ale teraz si provider zmyslel ze spusti sifrovanie.
Takze on si to predstavuje tak ze, z internetu sa napoji na moju IP,
a ja mu dam meno a heslo a on sa dostane do weboveho rozhrania, kde zada kluce, a zmeni pristupove meno a heslo. Cize ja mam kupeny asus, ale nebudem ho moct menezovat :(. Problem je ale v tom ze on sa z vonku po zadani mojej IP nedostane do asusu. Da sa to nejak dodatocne spravit a spustit http.
V starsom firmware si pametam ze sa dalo z vonku napojit.
Vopred vdaka.