Nekompiloval jste uz nekdo Oleguv 1.7.5.9-5 s CDMA? Docela by se hodilo. Mne uz se to temer podarilo, jen asi chybely nektere sluzby, asus se neustale restaruje, pravdepodobne watchdog. Zkusim je tam jeste manualne nastrkat z Olegova rootu, mozna to pojede.
Zdravicko,
chtel bych se zeptat, jestli se nekdo nesetkal s podivnym chovanim WAN portu, kdy s nekterymi zarizenimi do nej pripojenymi funguje a s nekterymi ne.
Pokud k nemu pripojim notebook s Intel sitovkou - nejde pingnout.
Pripojim pripojny bod od Tiscali v jedne firme a take nejde.
Zajimave je, kdyz ho zapojim obracene, tj. pripojim Inet (pripojny bod) do LAN portu a vnitrni sit (switch) do WAN portu, bez problemu rozchodim routovani i NAT.
Mam Oleguv firmware -2.
Nevite nekdo, kde by mohl byt problem?
Zdar rozchazim spojeni dvou siti skrz 2xasuseWL500g.
Nejdriv jsem mel nastaveny WDS ale jelo to pomalu a hlavne to jednou za par dni vytuhlo a nasledoval reset jina s tim nic nepohlo.
Chci skusit rozjet jednoho v modu klient a druhy Nevim jaky mod asi router.
Ale problem je ze nemuzu rozjet telnet.
Predpokladam ze kdyz napisu
telnet 192.168.1.1 tak to ma jet ale me to pise
pripojovani 192.168.1.1 ....Nelze navazat spojeni s hostitelem na portu 23. Pripojeni se nezdarilo.
Muzete mi poradit
1)jak rozjet telnet
2)lze nastavit mod klient s firm 1.8.1.7 pres www?
3)nemam skusit radeji oleg frm
4)v jakem modu jede druhy asus aby se spojila sit na internet?
Ahoj,
měl bych (možná blbej) dotaz. Dá se ASUS WL-500b nebo 330b použít jako bridge pro připojení na některé AP CZFREE?
Mám notebook s integrovanou WiFi bez ext.konektoru a signál mám na druhý straně baráku.
Dá se to použít jako repeater?
Díky
jde u wl-500 nastavit transparentni klient mod pro 1 MAC adresu? myslim tim, ze by asus prevzal pro wifi MAC adresu sitovky pocitace, co je za nim.
pripadne mate nejake jine reseni pro vyuziti wl-500 jako "soucast nodu pro pripojeni na jine AP"? chceme dat PC jako router a nechceme, aby se do toho pletl nejakej linux-mod by asus :-), OSPF na stroji s malo pameti moc neverime. myslim, ze kdyz by z ciziho_ap tekla pres asus_klient nejaka data pro stroje_na_nasem_ap_nebo_nekde_daleko, tak by je asus zahazoval.
v podstate se ptam na to, jestli jde udelat bridge z eth0/1 a eth2, na eth0/1 mi staci 1 MAC.
potřeboval bych poradit s wshaperem. Nedávno mi ještě šel, ale trochu jsem experimentoval a převedl jsem svůj WL500b na boot ze scrptů (post-boot,post-firewall) a zrušil bootCmd. To mi fachčí (dle návodu wl500g.dyndns.org). Co se ale pak stalo s root? Wshaper ho nemůže najít, poradí někdo?
dozvěděl jsem se že toto ap nema regulaci výkonu v režimu klient kolik teda ma nastaveno pevne v rezimu klient ví to někdo níkde jse mi to nepovedlo sehnat .. díky
Cau lidi, tak jsem vlastnikem tohohle uzasneho zarizeni. Zprovoznil jsem klienta, i kdyz mi to trvalo. Musim upozornit, ze na I4 strankach v navodu opravdu chyby to vyhozeni z bridge: brctl delif br0 eth2 protoze jinak jsem se nedopingnul dal nez na AP.
Mel bych prosbu na Technika ci nekoho kdo zkousel Sambu. Muzes tu nejak strucne vysvetlit jak ji rozchodit? Ten navod na chupa.nl jsem asi nejak nepochopil - jsem linux lama.
Cau lidi, poradte jak nejlip vyhodit z asuse ten bridge.
Zatim jsem to udelal tak, ze mam functions v /usr/local/init a tam jsem ten bridge zakomentoval. Pak v post-boot mam ifconfig eth0 x.x.x.x atd.. Takhle to celkem hezky funguje, az na to, ze na tom portu prestal fungovat DHCP server. Any idea jak to udelat lip, idelane tak, aby dhcp fungovalo a nemusel jsem v post-boot nahazovat ten eth0, ten aby se nahodil uz ve functions? Tam jsem toto bohuzel nenasel..
Diky za rady
Potřebuju proskenovat okolí ale bohužel Asus nepracuje s NetStumblerem :-( a tak jsem se tady dozvěděl že by to mělo jít s tim Kismetem.
Nikde jsem se ale nedozvěděl jak to nainstalovat jestli do toho Asusáka a pak na Linuxu zprovoznit klienta kterej bude tahat výsledný data do PC nebo jestli se to instaluje jen na PC a Kismet si pak komunikuje s Asusem sám.
Nepoužíváte někdo ten Kismet ??
Díky za každou informaci.
Jo potřebuju to v češtině moje angličtina je hrozná.
Sice už ani neočekávám odpověď (posledních několik mých treadů bylo přehlíženo), ale přesto to zkouším. Existuje na WL500 nějaká utilita, která změří SNR? Popř. jak si jej mohu vypočítat sám. Dříve jsem si myslel, že jsou potřebné hodnoty RSSI a NOISE, ale zřejmě to na tom nezávisí. Už jsem trochu hledal na googlu, ale nějak jsem se nedopracoval k výsledku. Může mi někdo poradit? Pokud ne, nic se neděje.
Hoj chtela jsem se zeptat, zdali je vse OK pokud Asusik bude v client mode a naproti jako AP 626ka. Predpokladam, ze vse teoreticky bude okay... nebo ne? Ma nekdo zkusenost ??? Dix.
máte prosím někdo zkušenosti s připojením Asusu WL 500b v klientském režimu na Ovislink WL-1120AP v režimu AP? Asi si jej mohu zapůjčit k vyzkoušení u i4, ale nejsem z Prahy.
aha supr Hele jsem trochu mimo...od Olega? ee? :(
Mohl bys mi to treba poslat mailem? :-/ Predpokladam ze ten fw moc velky nebude
Prosim prosim smutne koukam....