jsem novacek a chice se jen zeptat, kdyz pripojim smerovou antenu k Asusu 500 misto externi anteny a napojim se tak na AP ISP, bude mi to chodit v rezimu HomeGateway a nebo si to budu muset flashnout na toho klienta? Diky
Nemuze nahodou to tuhnuti radia v asusu wl 500b souviset s tim ze se pouziivaji custom firmwary pro 500g? Pouziváme tu 6 kousku a zasekava se semo tamo kazdy. Standa
1. Nastaveni Asusu
a) Asus prepnout do rezimu Router
b) wifi
IP 10.33.XX.YY (10.33.17.78) //IP pridelena adminem AP
Mask 255.255.255.192
GW 10.33.XX.65 (10.33.17.65) //IP AP na ktere se pripojujete
c) LAN
IP 10.33.XX.ZZZ (10.33.17.129)
Mask 255.255.255.248
soubor /proc/sys/net/ipv4/ip_forward musi obsahovat 1
2. Nastaveni klientu
IP 10.33.XX.ZZZ+1, ZZZ+2, ZZZ+3, .... (10.33.17.130,131,132...)
Mask 255.255.255.248
GW 10.33.XX.ZZZ (10.33.17.129) //IP Asusu v LAN
3. Na AP ke kteremu se pripojujete se naroutuje maly subnet (jeden radek do zebry a jeden do ospfd)
10.33.XX.ZZZ-1/29 (10.33.17.128/29) via 10.33.XX.YY (10.33.17.78) dev wlan1 proto zebra equalize
------------
Ja to nevymyslel tak se me na blizsi info o 3.bodu neptejte :-))
JJ funguje to :-) vyrobeno a ozkouseno.
Ted zaciname rozjizdet nejakej Bandwith monitor pro asuse... jako jedina alternativa se mi zda pouzit OpenWRT s jeho balicky...
Nevi nekdo jak u Asusu WL 500G, vypnout wifi cast? Pouzivam to jenom pro CDMA a zbytecne mi to rusi wifinu v PC. Nasel jsem v menu Status & Log - Wireless, Radio Control: Disable/Enable. Ale kdyz dam Disable tak se to zase za chvilku samo zapne...
Cau lidi, mam takovej malej problem, mam ASUS WL-500, preflesoval jsem to na wl500g-1.7.5.6-5, nastavil podle navodu z i4shop.net a stejne mi to nechodi. Mam pocit, ze se ta pixla porad chodi jako AP a ne klient, LAN ok, WAN ko. Moc tomu nerozumim, asi se musi jeste neco nastavit, ale nevim co.
Nechtel by mi nekdo z Vas poslat nastaveni Vaseho funkcniho KLIENTA? Dik moc. Honza
Opět zkouším štěstí a ptám se. Jak zprovozním telnet přes veřejnou adresu? Kdysi mi šel a teď při FW 1.7.5.9 mi to jde jen přes 192.168.1.1. Předem dík. Popřípadě jsem slyšel o SSH. Co je to přesně a funguje to i na Woknech?
Mate nekdo zkusenosti s nastavenim asuse 500 jako klienta s novym firmware 1.8.1.7? Podarilo se mi nastavit jej tak, aby se pripojil na jine AP (CZFree ) jako klient (Extended mode -> Ethernet Bridge) . Ale nepodarilo se mi nastavit, aby zaroven slouzil jako gateway pro PC pripojene do LAN a tedy pristupovat do CZFree. Diky za rady.
I v nasi siti jsme jiz meli problem se zatuhlym wifi sitovym rozhranim. Rozhodli jsme se problem resit nasledujicim zpusobem.
Reseni vychazi z predpokladu, ze po zatuhnuti eth2 system bezi, ale pres rozhrani jiz neprojdou zadna data. Reseni tedy kontroluje pocet prenesenych bytu na bezdratovem rozhrani za urcity casovy interval. Pokud nenastane zmena za nastaveny cas t, asus se restartuje.
Dale jsou v systemu jeden ci dva pingery (napriklad ASUS, nebo jine PC), ktere v kratkych casovych intervalech (cca 10 vterin) pingaji na zname asus IP adresy, tim se generuje traffic, a tudiz se predchazi zbytecnemu restartovani v segmentech bez uzitecneho trafficu. Timto lze zaroven snizit doby mezi kontrolami prenesenych bytu na bezdratovem rozhrani v resetovacim skriptu a zkratit dobu, po kterou je wifi rozhrani zatuhle.
Ahojte potreboval by som poradit ako rozbehat rezim bridge na Asuse WL 500G. Mam Asusa nastaveneho ako klient ale problem je v tom ze PC za asusom su chovane pod jeho mac adresou a ja by som potreboval aby tie pc vystupovali pod mac adresou sietovej karty. V Asuse mam verzi 1.7.5.6.
Zdravim,
napadlo me jestli by neslo rozchodit Samba na ASUSu (Oleguv firmware 1.7.5.9-CR5) tak aby se chovala jako PDC (Primary Domain Controller) a kontrolovala mi prihlasovani uzivatelu v siti
Nastavil jsem smb.conf podle navodu a nechal jsem ji ulozit pomoci flashfs. Bohuzel se mi to nepodarilo rozchodit protoze ty Sambe chybi soubor smbpasswd na tvorbu hesel k uctum. Hledal jsem ho na internetu ale moc jsem toho nenasel. Nasel jsem jedinej kterej mel 970kb coz presahuje moznosti flashpameti v ASUSU. Nemuzete mi nekdo poradit jak na to (nechci pouzivat USB disk ani USB HDD)