CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Asus WL 500b
« 12131415161718192021222324 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Technik
Junior Member

Re: asus WL-500b Příspěvek č. 851 

Old Post 02.08.2004 v 13:57
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standa99
Junior Member

Příspěvek č. 852 

Ja jsem upravil redukci z USB-2,5"HDD na 3,5"HDD (stala 490,-) a jede v pohode. Samosebou tam mam klasicky zdroj, ktery mi napaji HDD. Jinak se prodavaji externi boxy na 3,5"HDD i se zdrojem (cca za 1400,-). Pouziva se skoro ve vsem podobny svab GL811USB. Akorat si musi pohrat se "SINGLE/MASTER/CABLE SELECT". WD maji moznost SINGLE modu a me jede jenom na CABLE SELECT, Seagate mi jede zase jako MASTER.

Old Post 02.08.2004 v 14:05
standa99 je offline   Click Here to See the Profile for standa99   Find more posts by standa99   Click here to Send standa99 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
feeman
Newbie

client Příspěvek č. 853 

cau muzete prosim poradit s nastavenim asusu do klienta? : prosel sem skoro cele forum a porad se nedari,treba nekde delam chybu:

potrebuju se pripojit k APcku provozovatele - u nej je zareg. MAC asusu, nic dalsiho, zadne sifrovani WEP atd... zatim sem zkousel posledni firmware od olega - pak pomoci prikazu nvram set 13_x_ClientMode=1 nastavim klient mod , potvrdim nvram commit - nastavim udaje od ISP - tedy IPadresu pridelovanou od DHCP
- zadam primarni DNSko od ISP
- nevim ale jak ma byt AP mode - zda dat moznost Access Point, Station, nebo Bridge (toto se mi drive neukladalo, ted se mi podari ulozit station ale bridge se mi jeste nepodarilo ulozit)
- a jestli klient mode ma byt INFRASTRUCTURE nebo Ad-hoc (co to znamena?) ,
- dale nevim zda mam nastavit WDSonly, nebo Hybrid, nebo APonly

zkousel sem tuzne kombinace ale nedari se ziskat IP od DHCP, kterou bych mel videt ve statusu po nastaveni web konfiguratoru...jinak pokud asuse zapojim za kabeovy modem tak vse jede ok ale pres wifi nic priadne diky za rady

Old Post 02.08.2004 v 17:24
feeman je offline   Click Here to See the Profile for feeman   Find more posts by feeman   Click here to Send feeman a Private Message   Click Here to Email feeman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stefan
Newbie

Asus v rezime klient Příspěvek č. 854 

Naposledy upravil stefan 02.08.2004 v 20:39

Old Post 02.08.2004 v 20:19
stefan je offline   Click Here to See the Profile for stefan   Find more posts by stefan   Click here to Send stefan a Private Message   Click Here to Email stefan     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Příspěvek č. 855 

feeman: Základ je vycházet z factory default a postupovat PŘESNĚ podle návodu, pak neni co řešit! Pokud na WiFi síti jede DHCP, tak ve WAN musíš mít povolený Automatic IP a ve Status pak musíš vidět líznutou adresu. Pokud má provajdr stejnej IP rozsah jako je default pro LAN v Asusu, tak je ten default potřeba změnit na jinej subnet. Další věc je nastavení stanic, tam můžeš mít taky botu (GW,DNS). Vyzkoušej konektivitu nejdřív z routeru.
stefan: No ty adresy máš nastavený blbě, takhle to nemůže chodit! Taky viz to, co píšu feemanovi. Přečti si něco o routování, linky sem tady už psal. Nemůžeš mít všechny interfejsy nastavený na IP adresy z toho samýho rozsahu, pak to prostě nemůže routovat!

Old Post 02.08.2004 v 22:45
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MikZ
Junior Member

Operating mode a Client mode v zalozce Wireless > Interface Příspěvek č. 856 

Old Post 03.08.2004 v 08:09
MikZ je offline   Click Here to See the Profile for MikZ   Find more posts by MikZ   Click here to Send MikZ a Private Message   Click Here to Email MikZ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ynezz
Newbie

WL500bg a roaming Příspěvek č. 857 

Cau,

chtel jsem se zeptat, jestli tu nahodou nemate nekdo zkusenosti s WL500 a roamingem mezi temito AP. Mam treba 6 AP WL500, mezi nima 10 mobilnich klientu s CISCO 34(5)0 kartama a zajimalo by mne, jestli je nejaky problem s roamingem na techto AP. Samozrejme, ze se neprekryvaji kanaly, dobre pokryti, jeden IP subnet atd. Uz jsme zkouseli nejmene 5 AP od ruznych vyrobocu a nikde to nechodilo jak melo. Klienti pri prechodu mezi 2 AP byli odpojovani atd. Diky za rady/napady.

Old Post 03.08.2004 v 09:15
ynezz je offline   Click Here to See the Profile for ynezz   Find more posts by ynezz   Click here to Send ynezz a Private Message     Visit ynezz's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Re: WL500bg a roaming Příspěvek č. 858 

Old Post 03.08.2004 v 10:29
MikZ
Junior Member

Proxy Příspěvek č. 859 

Taky mě napadlo jestli by nešlo nastavit že všechen internetovej traffic (co není 10.x.x.x) by se posílal na proxy ? jde mi oto abych nemusel nastavovat celou LAN a všechny programy v ní...

Old Post 03.08.2004 v 11:37
MikZ je offline   Click Here to See the Profile for MikZ   Find more posts by MikZ   Click here to Send MikZ a Private Message   Click Here to Email MikZ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
feeman
Newbie

Příspěvek č. 860 

tak diky vsem, uz mi to funguje!!!

Old Post 03.08.2004 v 11:39
feeman je offline   Click Here to See the Profile for feeman   Find more posts by feeman   Click here to Send feeman a Private Message   Click Here to Email feeman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ynezz
Newbie

Re: Re: WL500bg a roaming Příspěvek č. 861 

Old Post 03.08.2004 v 11:56
ynezz je offline   Click Here to See the Profile for ynezz   Find more posts by ynezz   Click here to Send ynezz a Private Message     Visit ynezz's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
agavel
Newbie

transparentní klient/router Příspěvek č. 862 

Alan

Old Post 04.08.2004 v 14:39
agavel je offline   Click Here to See the Profile for agavel   Find more posts by agavel   Click here to Send agavel a Private Message   Click Here to Email agavel   Visit agavel's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MikZ
Junior Member

Re: transparentní klient/router Příspěvek č. 863 

Určitě to pujde :-) Ale jestě nevím jak.... dneska máme mejdan takže to asi nestihnu ale zitra nejdu do prace takze bych to urcite zkusil nejak nakonfigurovat... bud s OpenWRT nebo s firmwarem od Olega...

Old Post 04.08.2004 v 14:44
agavel
Newbie

Re: Re: transparentní klient/router Příspěvek č. 864 

Alan

Old Post 04.08.2004 v 16:06
agavel je offline   Click Here to See the Profile for agavel   Find more posts by agavel   Click here to Send agavel a Private Message   Click Here to Email agavel   Visit agavel's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nenik
Newbie

Re: Re: ASUS s CDMA Příspěvek č. 865 

Old Post 04.08.2004 v 22:33
Nenik je offline   Click Here to See the Profile for Nenik   Find more posts by Nenik   Click here to Send Nenik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Re: transparentní klient/router Příspěvek č. 866 

Naposledy upravil wanthalf 05.08.2004 v 11:54

Old Post 05.08.2004 v 11:50
wanthalf je offline   Click Here to See the Profile for wanthalf   Find more posts by wanthalf   Click here to Send wanthalf a Private Message     Visit wanthalf's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MikZ
Junior Member

Re: Re: transparentní klient/router Příspěvek č. 867 

Naposledy upravil MikZ 05.08.2004 v 12:16

Old Post 05.08.2004 v 12:09
agavel
Newbie

Re: Re: transparentní klient/router Příspěvek č. 868 

Alan

Old Post 05.08.2004 v 12:34
wanthalf
Member

Re: Re: Re: transparentní klient/router Příspěvek č. 869 

Old Post 05.08.2004 v 12:35
wanthalf je offline   Click Here to See the Profile for wanthalf   Find more posts by wanthalf   Click here to Send wanthalf a Private Message     Visit wanthalf's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Re: Re: Re: transparentní klient/router Příspěvek č. 870 

Old Post 05.08.2004 v 15:20
Laika
Newbie

Regulatory max 0.00dB? Příspěvek č. 871 

Mam asi 2 tydne WL500b (ted upgradute na FW 1.7.5.9-3).
Hned prvni den sem ho dostal do rezimu klient. Ale ted po cca 14 dnech norm. provozu po jeho zapnuti (na noc je vypnuty) mi nechce pingat na AP (vidim ho ale pres AP test2 utilitu). Zkousel jsem uz cele zarizeni resetovat a nasetovat znovu a stale stejny vysledek.
Zda se mi ale ze po zadani 13_x_ClientMode=1, ... a rebootu mi ve vypisu prikazu wl curpower ukazuje Regulatory max: 0.00dB (ve vychozim stavu je tam 63dB). Nemuze byt chyba v tomhle? Jak to mam setnout?
Pripadne proc kdyz vidim ap tak na neho nemuzu pingnout?
Predem diky moc za radu

Old Post 06.08.2004 v 14:36
Laika je offline   Click Here to See the Profile for Laika   Find more posts by Laika   Click here to Send Laika a Private Message   Click Here to Email Laika     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ondra.Soukup
Newbie

Příspěvek č. 872 

Old Post 06.08.2004 v 21:39
Ondra.Soukup je offline   Click Here to See the Profile for Ondra.Soukup   Find more posts by Ondra.Soukup   Click here to Send Ondra.Soukup a Private Message   Click Here to Email Ondra.Soukup     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MikZ
Junior Member

ad Transpatentni router Příspěvek č. 873 

Old Post 06.08.2004 v 21:51
Mr.Neo
Newbie

Web camera Příspěvek č. 874 

Chtel jsem se zeptat, mam k asusu pripojenou web kameru a potreboval bych udelat webovou stranku na ktery by bylo zobrazeno co kamera snima.Bez problem mu to funguje kdyz se pripojim na web rozhrani asusu a nam Preview, ale potreboval bych obycejnou stranku kde by se to napojilo na ten port 7777 a rovnou zobrazilo to video v ActiveX. Dik moc za pomoct.

Old Post 07.08.2004 v 16:02
Mr.Neo je offline   Click Here to See the Profile for Mr.Neo   Find more posts by Mr.Neo   Click here to Send Mr.Neo a Private Message   Click Here to Email Mr.Neo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lordofworlds
Newbie

Příspěvek č. 875 

mam toto ap v režimu AP, do wan portu mam zapojeny ovislink 1120 v režimu klient, ktery přijma internet. asus ho dale po wifi a lan šiři a potřeboval bych jednu IP v LAN bloknout, aby neměl přestup na net, takže nějak omezit lan -> wan

pls poradte někdo

ICQ 347564645

Old Post 08.08.2004 v 13:37
lordofworlds je offline   Click Here to See the Profile for lordofworlds   Find more posts by lordofworlds   Click here to Send lordofworlds a Private Message   Click Here to Email lordofworlds     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Re: ad Transpatentni router Příspěvek č. 876 

Old Post 08.08.2004 v 13:54
wanthalf
Member

Příspěvek č. 877 

Old Post 08.08.2004 v 14:01
MikZ
Junior Member

Transparentní router... Příspěvek č. 878 

Já neříkám že tomu rozumím já jenom zkouším co mě napadá...
Jde o to že pořebuju aby měli klienti na LAN portech veřejné IP adresy v CZF.... tzn. aby to alespon nějak routovalo....
Jestli to správně chápu tak aby klienti mohlí mít IP adresy 10.33.17.95 a 96 tak musí být LAN i WLAN(WAN) IP adresa ze stejného rozsahu né?! proto jsem nastavil ten bridge aby měl stejnou IP....
a 13_x_ClientMode=2 je Wireless Ethernet Bridge

No moc tomu nerozumim ale snažim se....

Old Post 08.08.2004 v 15:12
wanthalf
Member

Re: Transparentní router... Příspěvek č. 879 

Old Post 08.08.2004 v 15:34
MikZ
Junior Member

Re: Re: Transparentní router... Příspěvek č. 880 

Old Post 08.08.2004 v 17:16
wanthalf
Member

Re: Re: Re: Transparentní router... Příspěvek č. 881 

Old Post 08.08.2004 v 17:55
lander
Newbie

Příspěvek č. 882 

Old Post 08.08.2004 v 18:37
lander je offline   Click Here to See the Profile for lander   Find more posts by lander   Click here to Send lander a Private Message   Click Here to Email lander   Visit lander's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Příspěvek č. 883 

Old Post 08.08.2004 v 18:42
lander
Newbie

Příspěvek č. 884 

No v podstatě už mi to nefunguje ani přez ten obyčejný hub, někde jsem to totálně domrvil. Zkrátka na té stanici, která se chce připojit na ten počítač s internetem se mi zkrátka objeví v sí?ových připojeních internetová brána, že je připojená. Ale když otevřu explorer, tak to vyhodí chybu, že nelze otevřít vyhledávácí stránku.

Sakra, mít tak někoho, kdo by se mi na to mrknul, jsem to nějak domrvil a už to nezpravím :-((((( Moc složité na mě

Lander

Old Post 08.08.2004 v 19:02
lander je offline   Click Here to See the Profile for lander   Find more posts by lander   Click here to Send lander a Private Message   Click Here to Email lander   Visit lander's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lordofworlds
Newbie

Příspěvek č. 885 

tak jsem zkoušel přes telnet napsat "iptables -A FORWARD -s IP.AD.RE.SA -d !10.0.0.0/8 -j DROP" a psalo to chybu, tak sem smazal ! a prošlo to.
Ale internet furt jde.. Neni to tim že mam branu nastavenou IP toho asusu 10.0.0.1?

Old Post 08.08.2004 v 19:55
lordofworlds je offline   Click Here to See the Profile for lordofworlds   Find more posts by lordofworlds   Click here to Send lordofworlds a Private Message   Click Here to Email lordofworlds     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Příspěvek č. 886 

Old Post 08.08.2004 v 20:14
pigeon
Junior Member

Příspěvek č. 887 

Old Post 08.08.2004 v 21:32
pigeon je offline   Click Here to See the Profile for pigeon   Find more posts by pigeon   Click here to Send pigeon a Private Message   Click Here to Email pigeon   Visit pigeon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lordofworlds
Newbie

Příspěvek č. 888 

tak jsem to zkoušel že sem dal ! a mezeru zato, ale internet na te IP adrese furt funguje neni to tim, že ma ta ip přistup na lan a na internet jde přes 10.0.0.1 (branu)?

Old Post 08.08.2004 v 22:38
wanthalf
Member

Příspěvek č. 889 

No, to je teda divný, radši jsem to vyzkoušel na svym routeru, jestli jsem něco nezvoral, ale funguje to... teda, není tam náhodou bridge WAN-LAN? Bridge totiž právě firewall obchází... (a skutečně to pak nefunguje, teď jsem si ověřil i to :-))

Old Post 08.08.2004 v 22:53
lander
Newbie

Příspěvek č. 890 

Tak už jsem se trošku pohnul z místa. Problém je v routování.

Když mám vše zapojené přez ten hub Planet, a spustím průvodce sítí a nasdílím si přes toto internet, tak to funguje. Ale počítač s internetem dostane IP 192.168.0.1 , jenže jakmile to přepíši na 192.168.1.2 kvuli apecku a zmenim i branu na ostatnich pocitacich, tak to stejne nefunguje.

Chce to nekoho, kdo se vyzna v routovani...

Lander

Old Post 08.08.2004 v 23:55
MikZ
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Transparentní router... Příspěvek č. 891 

Old Post 09.08.2004 v 06:55
lukasw
Junior Member

Resetátor WL500 Příspěvek č. 892 

Old Post 09.08.2004 v 12:42
lukasw je offline   Click Here to See the Profile for lukasw   Find more posts by lukasw   Click here to Send lukasw a Private Message     Visit lukasw's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
v.q
Newbie

Příspěvek č. 893 

Old Post 09.08.2004 v 21:49
v.q je offline   Click Here to See the Profile for v.q   Find more posts by v.q   Click here to Send v.q a Private Message   Click Here to Email v.q     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lander
Newbie

Příspěvek č. 894 

Old Post 09.08.2004 v 22:49
lander
Newbie

Příspěvek č. 895 

Ok, už mi to funguje. Byla to chybějící IP adresa u DNS serveru právě té stanice, která má tu konektivitu do internetu.

Lander

Old Post 09.08.2004 v 23:06
Shake
Moderator

Team Member: MOD

Re: Resetátor WL500 Příspěvek č. 896 

Old Post 10.08.2004 v 03:01
Shake je offline   Click Here to See the Profile for Shake   Find more posts by Shake   Click here to Send Shake a Private Message   Click Here to Email Shake     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lukasw
Junior Member

re resetátor Příspěvek č. 897 

je to použitelné i pro AP, jenom musíte pingat na nějakou adresu kterou klient nevypíná, proto jsou tam 2 ip aby se zabránilo tomu, že jeden zdechne a bude z toho cyklický resetátor, klidně si můžete přidat i 4 ipčka to je jenom věc vkusu, pokud jich je více tak se to resetne až když jsou zároven všechny odpovědi špatné, když jedno ip ze 2 vypadne tak to jede dál

Old Post 10.08.2004 v 14:27
lukasw je offline   Click Here to See the Profile for lukasw   Find more posts by lukasw   Click here to Send lukasw a Private Message     Visit lukasw's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inzenyr
Senior Member

Vyuziti Asusu WL-500g pro pripojeni k CDMA. Příspěvek č. 898 

32kBit linka mi staci, pokud nemusim stahovat 95% textu, ktery ma nulovou informacni hodnotu.

Old Post 10.08.2004 v 14:56
inzenyr je offline   Click Here to See the Profile for inzenyr   Find more posts by inzenyr   Click here to Send inzenyr a Private Message     Visit inzenyr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fidorkozrout
Newbie

Příspěvek č. 899 

Jak je to s rychlosti CDMA s Asusem? Bezne na Linuxu, dle mereni nekoliak dalsich lidi, je CDMA pomalejsi nez na Windows. Napriklad u me 600 kbit/s Windows, max 230 kbit/s Linux. :-(

Dale, jake mate zkusenosti se stabilitou WLAN? Mne napriklad nedavno vytuhly dve WL-500g, jeden jako AP, druhy jako client. Jsem z toho docela rozladeny.

---
fidorkozrout

Old Post 10.08.2004 v 20:09
fidorkozrout je offline   Click Here to See the Profile for fidorkozrout   Find more posts by fidorkozrout   Click here to Send fidorkozrout a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AmoRico
Newbie

Příspěvek č. 900 

Zdravím.

Potřeboval bych vědět, jak zpřístupnit telnet přes Internet. Kdysi mi to fungovalo, ale tuším, že od nového fw (1.7.5.9.) to mám vypnuté, mohu na telnet jen z lokálních stanic. Taky bych chtěl vědět, jak to také opět vypnout. Veřejnou adresu mám.

Mockrát děkuji.

Old Post 11.08.2004 v 07:10
AmoRico je offline   Click Here to See the Profile for AmoRico   Find more posts by AmoRico   Click here to Send AmoRico a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:07.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 12131415161718192021222324 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás