Ja jsem upravil redukci z USB-2,5"HDD na 3,5"HDD (stala 490,-) a jede v pohode. Samosebou tam mam klasicky zdroj, ktery mi napaji HDD. Jinak se prodavaji externi boxy na 3,5"HDD i se zdrojem (cca za 1400,-). Pouziva se skoro ve vsem podobny svab GL811USB. Akorat si musi pohrat se "SINGLE/MASTER/CABLE SELECT". WD maji moznost SINGLE modu a me jede jenom na CABLE SELECT, Seagate mi jede zase jako MASTER.
cau muzete prosim poradit s nastavenim asusu do klienta? : prosel sem skoro cele forum a porad se nedari,treba nekde delam chybu:
potrebuju se pripojit k APcku provozovatele - u nej je zareg. MAC asusu, nic dalsiho, zadne sifrovani WEP atd... zatim sem zkousel posledni firmware od olega - pak pomoci prikazu nvram set 13_x_ClientMode=1 nastavim klient mod , potvrdim nvram commit - nastavim udaje od ISP - tedy IPadresu pridelovanou od DHCP
- zadam primarni DNSko od ISP
- nevim ale jak ma byt AP mode - zda dat moznost Access Point, Station, nebo Bridge (toto se mi drive neukladalo, ted se mi podari ulozit station ale bridge se mi jeste nepodarilo ulozit)
- a jestli klient mode ma byt INFRASTRUCTURE nebo Ad-hoc (co to znamena?) ,
- dale nevim zda mam nastavit WDSonly, nebo Hybrid, nebo APonly
zkousel sem tuzne kombinace ale nedari se ziskat IP od DHCP, kterou bych mel videt ve statusu po nastaveni web konfiguratoru...jinak pokud asuse zapojim za kabeovy modem tak vse jede ok ale pres wifi nic priadne diky za rady
feeman: Základ je vycházet z factory default a postupovat PŘESNĚ podle návodu, pak neni co řešit! Pokud na WiFi síti jede DHCP, tak ve WAN musíš mít povolený Automatic IP a ve Status pak musíš vidět líznutou adresu. Pokud má provajdr stejnej IP rozsah jako je default pro LAN v Asusu, tak je ten default potřeba změnit na jinej subnet. Další věc je nastavení stanic, tam můžeš mít taky botu (GW,DNS). Vyzkoušej konektivitu nejdřív z routeru.
stefan: No ty adresy máš nastavený blbě, takhle to nemůže chodit! Taky viz to, co píšu feemanovi. Přečti si něco o routování, linky sem tady už psal. Nemůžeš mít všechny interfejsy nastavený na IP adresy z toho samýho rozsahu, pak to prostě nemůže routovat!
02.08.2004 v 22:45
MikZ
Junior Member
Operating mode a Client mode v zalozce Wireless > Interface
chtel jsem se zeptat, jestli tu nahodou nemate nekdo zkusenosti s WL500 a roamingem mezi temito AP. Mam treba 6 AP WL500, mezi nima 10 mobilnich klientu s CISCO 34(5)0 kartama a zajimalo by mne, jestli je nejaky problem s roamingem na techto AP. Samozrejme, ze se neprekryvaji kanaly, dobre pokryti, jeden IP subnet atd. Uz jsme zkouseli nejmene 5 AP od ruznych vyrobocu a nikde to nechodilo jak melo. Klienti pri prechodu mezi 2 AP byli odpojovani atd. Diky za rady/napady.
Taky mě napadlo jestli by nešlo nastavit že všechen internetovej traffic (co není 10.x.x.x) by se posílal na proxy ? jde mi oto abych nemusel nastavovat celou LAN a všechny programy v ní...
Určitě to pujde :-) Ale jestě nevím jak.... dneska máme mejdan takže to asi nestihnu ale zitra nejdu do prace takze bych to urcite zkusil nejak nakonfigurovat... bud s OpenWRT nebo s firmwarem od Olega...
Mam asi 2 tydne WL500b (ted upgradute na FW 1.7.5.9-3).
Hned prvni den sem ho dostal do rezimu klient. Ale ted po cca 14 dnech norm. provozu po jeho zapnuti (na noc je vypnuty) mi nechce pingat na AP (vidim ho ale pres AP test2 utilitu). Zkousel jsem uz cele zarizeni resetovat a nasetovat znovu a stale stejny vysledek.
Zda se mi ale ze po zadani 13_x_ClientMode=1, ... a rebootu mi ve vypisu prikazu wl curpower ukazuje Regulatory max: 0.00dB (ve vychozim stavu je tam 63dB). Nemuze byt chyba v tomhle? Jak to mam setnout?
Pripadne proc kdyz vidim ap tak na neho nemuzu pingnout?
Predem diky moc za radu
Chtel jsem se zeptat, mam k asusu pripojenou web kameru a potreboval bych udelat webovou stranku na ktery by bylo zobrazeno co kamera snima.Bez problem mu to funguje kdyz se pripojim na web rozhrani asusu a nam Preview, ale potreboval bych obycejnou stranku kde by se to napojilo na ten port 7777 a rovnou zobrazilo to video v ActiveX. Dik moc za pomoct.
mam toto ap v režimu AP, do wan portu mam zapojeny ovislink 1120 v režimu klient, ktery přijma internet. asus ho dale po wifi a lan šiři a potřeboval bych jednu IP v LAN bloknout, aby neměl přestup na net, takže nějak omezit lan -> wan
Já neříkám že tomu rozumím já jenom zkouším co mě napadá...
Jde o to že pořebuju aby měli klienti na LAN portech veřejné IP adresy v CZF.... tzn. aby to alespon nějak routovalo....
Jestli to správně chápu tak aby klienti mohlí mít IP adresy 10.33.17.95 a 96 tak musí být LAN i WLAN(WAN) IP adresa ze stejného rozsahu né?! proto jsem nastavil ten bridge aby měl stejnou IP....
a 13_x_ClientMode=2 je Wireless Ethernet Bridge
No v podstatě už mi to nefunguje ani přez ten obyčejný hub, někde jsem to totálně domrvil. Zkrátka na té stanici, která se chce připojit na ten počítač s internetem se mi zkrátka objeví v sí?ových připojeních internetová brána, že je připojená. Ale když otevřu explorer, tak to vyhodí chybu, že nelze otevřít vyhledávácí stránku.
Sakra, mít tak někoho, kdo by se mi na to mrknul, jsem to nějak domrvil a už to nezpravím :-((((( Moc složité na mě
tak jsem zkoušel přes telnet napsat "iptables -A FORWARD -s IP.AD.RE.SA -d !10.0.0.0/8 -j DROP" a psalo to chybu, tak sem smazal ! a prošlo to.
Ale internet furt jde.. Neni to tim že mam branu nastavenou IP toho asusu 10.0.0.1?
tak jsem to zkoušel že sem dal ! a mezeru zato, ale internet na te IP adrese furt funguje neni to tim, že ma ta ip přistup na lan a na internet jde přes 10.0.0.1 (branu)?
No, to je teda divný, radši jsem to vyzkoušel na svym routeru, jestli jsem něco nezvoral, ale funguje to... teda, není tam náhodou bridge WAN-LAN? Bridge totiž právě firewall obchází... (a skutečně to pak nefunguje, teď jsem si ověřil i to :-))
Tak už jsem se trošku pohnul z místa. Problém je v routování.
Když mám vše zapojené přez ten hub Planet, a spustím průvodce sítí a nasdílím si přes toto internet, tak to funguje. Ale počítač s internetem dostane IP 192.168.0.1 , jenže jakmile to přepíši na 192.168.1.2 kvuli apecku a zmenim i branu na ostatnich pocitacich, tak to stejne nefunguje.
je to použitelné i pro AP, jenom musíte pingat na nějakou adresu kterou klient nevypíná, proto jsou tam 2 ip aby se zabránilo tomu, že jeden zdechne a bude z toho cyklický resetátor, klidně si můžete přidat i 4 ipčka to je jenom věc vkusu, pokud jich je více tak se to resetne až když jsou zároven všechny odpovědi špatné, když jedno ip ze 2 vypadne tak to jede dál
Jak je to s rychlosti CDMA s Asusem? Bezne na Linuxu, dle mereni nekoliak dalsich lidi, je CDMA pomalejsi nez na Windows. Napriklad u me 600 kbit/s Windows, max 230 kbit/s Linux. :-(
Dale, jake mate zkusenosti se stabilitou WLAN? Mne napriklad nedavno vytuhly dve WL-500g, jeden jako AP, druhy jako client. Jsem z toho docela rozladeny.
Potřeboval bych vědět, jak zpřístupnit telnet přes Internet. Kdysi mi to fungovalo, ale tuším, že od nového fw (1.7.5.9.) to mám vypnuté, mohu na telnet jen z lokálních stanic. Taky bych chtěl vědět, jak to také opět vypnout. Veřejnou adresu mám.