Prosim o radu, jsem na wifi TOTAL AMATER a to si jeste fandim. Soused mi rekl, ze ma pripojeni na net od chella a ja bych se chtel na nej tzv. napichnout. Chtel bych zakoupit asus WL 500b, zapojit do nej vystup z kabeloveho modemu, dale sitovym kabelem zapojit sousedovo PC a spojit asus WL 500b se svoji wifi-kartu v PC. Lze to tak udelat? Dekuji vsem za radu a prosim nezlobte se, zadny uceny z nebe nespad...
Napojení na Asus router mám ověřeno. Modem pro chello dát do wan rozhraní. Je nutno přepsat mac adresu současné připojené si? karty do Asusu na wan rozhraní ( mac je také v papírech co poskytla kabelovka při instalaci) Chodí bez problému. Ohledně dosahu wifi mi to chodí bez modifikace výkonu a s malou orig. antenou přes 4 místnosti v činžáku ( zděný dům ). Nicméně pokud je to soused tak proč nepoužít pouze router cca 1200Kč a pak to natáhnout kabelem, vyjde to výrazně levněji.
Co si myslite (jako odbornici na wl500 ) o tom jestli by slo na wl500b rozbehnout teoreticky napriklad klienta dc nebo edonkey s tim ze by pristupoval na usb disk? Nemam s tim zadny zkusenosti, takze si nedokazu predstavit jak muze bejt treba ten edonkey klient narocnej na hw...? Mozna existuje nejaka minimalisticka verze...
Nabla: No možný je skoro cokoliv, akorát to musí někdo udělat... Tak jestli máš zdrojáky, můžeš to zkusit přeložit pro MIPS a uvidíš, jestli to pojede... Nějaký info jak na ty překlady najdeš na Chupa fóru.
mkol5222: No pokud postupuješ přesně podle instrukcí, co sem tady a na Chupa fóru napsal, funguje to bez problému. Takže nejspíš někde děláš chybu. S tim firewallem jsi seš jistej? Nic ve zlým, ale leckdo ani netuší, že firewall je taky integrovanej přímo v XPčkách - sice defaultně je vypnutej, ale...
Power LEDka bliká celou dobu, co se na ASUSe tou utilitou dobejváš nebo po puštění utility blikat přestane?
Ahoj. Provozuju 2 WL-500b jako AP. Rozdil mezi nimi je jen ten, ze jedno je venku v krabici a to druhe uvnitr budovy. To, co je uvnitr, jede uz skoro 2 mesice bez jedineho problemu. To druhe vsak za cas zacne vykazovat delsi pingy a nakonec uplne vytuhne. Stava se to tak 1 za tyden. Uz jsem ho jednou menil a opet se zacinaji prodluzovat casy odezvy. Nevite nekdo, cim by to mohlo byt? Delalo to uz v dobe, kdy byly normalni teploty kolem 15 st.C.
Je tam origos firmware. Zatuhnutim myslim to, ze se na AP nedopingnu pres bridge, kterej k nemu vede (usti do WAN portu Asusu) Na Ap se vsak da dostat z jakehokoliv jeho wifi klienta. Odtud se da restartovat a pak uz se na nej zas dostanu odevsad. Nedivil bych se, kdyby to delalo i to 2. Ap. Ale dela to jen jedno.
tak jo, diky. toto forum mam precteny kompletne asi do strany 20. zabralo me to tak 3 dny kdyby se tu dalo aspon nejak rozumne vyhledavat...
Jeste k tomuto apecku - je v nakem fw implementovanej shaper? Pokud to tu uz nekde je, tak se omlouvam
Hodila by se mi moznost nastavit max. rychlost prenosu dat mezi klienty Apecka tak, aby mi ho nezahltili prenasenim dat mezi sebou navzajem, ale zaroven mohli gamesit. Nebo v nejhorsim pripade zakazat viditelnost klientu mezi sebou uplne.
Mam takovy navrh na zlepseni, bohuzel sam nevim jak, ale treba ma nekdo nejake snadne reseni a poradi a myslim ze to tu fakt jeste nebylo Hodne by se mi hodila funkce (a myslim ze nejom me.. ), kterou jsem drive dost vyuzival u USR routeru a to je, ze jsme se pres wan pripojil k webovemu rozhrani routeru, kde byla fce wake on lan na zadanou mac adresu (pamatovalo si to tu posledni pouzitou) a zapnul jsem si tim PC v LAN, ke kteremu po nabehnuti jsem se pripojil, mohl udelat co potrebuju a zase ho vypnul na dalku. Vyuzival jsme to tak z prace. Ted mam doma adsl s routerem, ktery to neumi, pak tam mam pripojenyho WL500G (zatim experimentuju a az se v tom trochu zorientuju chci se pripojit k czfree) a kvuli wake-on-lan USR router.. ale fakt mit doma 3 routery mi prijde ujety a proto bych to nejak rad zakomponoval do Asuse ale nevim jak.. klient mod nebyl problem, ale to jsem udelal dle navodu... jeste zajima vec, kterou jsem zjistil karta 3com (dost nova) co jsem mel umela PC pouze probudit ze stand by ale karta Intel (docela stara) ho dokazala zapnout i kdyz byl normalne vypnutej. A samozrejmne vsechny mozny nastaveni power managmentu jak v biosu tak os jsem zkousel.
Možná jsem to někde přehlídl.
Chci k WL 500b připojit Palma přez USB. Jde nastavit IP adresa USB portu ve WL500b ? Pokud tam běží linux, tak by to jít mělo.
Nemáte s tím někdo zkušenost ?