Mam HWAP TP-Link WA200+ (GWAP300) 22Mbps v klientskem modu. Kdyz si na nasem Full AP zobrazim skript wewimo, tak tam ma TX Rate pouze 1Mb/s kdezto ostatni tam maji 11Mb/s. Zkousel jsem tu u sebe vseljak menit, ale proste to nejde. Jak na to
rychlost se zpravidla nastavuje sama podle kvality spojení, takže hodnota 1MBps značí, že je spojení "nakraji".
Zlepšit se dá směrovější anténou, případně změnou polohy antény. Tato rychlost je typická pro spojení nad 800metrů.
je pravda, ze tam mam MMDS sito, le vzdalenost je 215m s primou viditelnosti a presne nastavenym smerem. Ale napr. jeden uzivatel z jinyho AP ma orig. antenu koupenou v obchode (parabola) a chodi mu to stejne.
taky ze jede. Quad i sito jedou suprove, akorat tam porad je ten 1Mb/s TX Rate. Kabel je zakoupeny u Rasel.cz za 350 kc a myslim, ze jede dobre. Antena je nejspis problem... Zkusim ji "presneji" nasmerovat a kdyz to nepomuze, tak vymenim kabel. Je mozny, ze to zpusobuje HWAP?
ne, je tam Basic & Supported Rate nastaveny na: 1-2-5.5-11(Mbps). Hrabal se mi v tom nadalku Looser, ale taky si s tim vubec nevedel rady. Jestli tim antenim kompletem myslis "Antenna Selection", tak tam je Diversity - i v manualu od HWAP pisou, ze diversity je default s nejlepsim signalem.
Muzes zkusit pohrat si s tim nastavenim rychlosti u hwAPcka v Advanced settings. Prekladali to Cinani, takze nikdo nevi, co co melo znamenat a uz VUBEC nikdo nevi, co z toho funguje v Client mode. Byl bych Ti vdecen, kdybys to vyzkoumal. Muj zpravce APcka je natolik nepouzitelny, ze mi za neco pres pul roku, co jsem pripojeny, nebyl shopen zjistit ani SNR, natozpak vysilaci rychlost, takze to je na tobe...
Muj nazor je, ze Basic Rate by MOHLA byt vysilaci rychlost a Supported Rate maximalni prijimaci. V AP modu.
Ale podle toho, co rikas, to zadnej efekt nema. Vis, co by to chtelo? Nedelat pokusy v realny situaci, ale na stole. Sorry. Ja pocitac s wifi kartou nemam, takze zase nekdo jiny...
V kazdym pripade - TP-LINK je dobrej, ale ten firmware...