my požíváme taky tydle wrapa, za ty penize je to dobry kup ale je v nich problem rozchodit orinoco minipci kartičky takže pozor a u jednoho kusu sme skončili na hlášce bios check data succesfull ... a nic
srovnavat mikrotika ze startOSem je jako srovanavat Bavoraka s trabantem. Zcela jasne se ta investice do mikrotika vyplati (nejsou s nim zadne problemy a nastaveni ma 100x lepsi nez starOS (a na wrapech bezi suprove)
Ja pouzivam WrapBoard 1D (2x lan, 2x miniPCI) 2 mesice mi bezel s FreeBSD a bez problemu, tedkon je na nem mikrotik a o5 mna problema. v Radonicich maj na nem starOs a drobne skripani tam je.
Volal jsem nekam do prodejny kde prodavaji tyto anteny a bylo mi receno ze s touto antenou na mensi frekvenci je strata o 2-4db.
Na ten 15km spoj bych asi sahl po PW antenach...Jsou sice o trochu drazsi ale maji rozsah vysilani 5,2-5,8
A nebo si vzit tu parabolu a pocitat stim ze ma stratu cca 2db...
Take si dovoluji Mikrotik doporucit - bezi nam tu asi na sesti routerech a jsme navysost spokojeni, planujeme nahrazeni linuxu na nekolika dalsich routerech. Ono naklikat si OSPF holt ma svy kouzlo.
Gesendet: 16-2, 2:14