Potřebuji připjit 2 PC k 1 anténě pro příjem internetu. Původně jsem myslel, že do 1 kompu dám wifi kartu a druhej spojím přes sí?ofku. Pokud budu chtí surfovat na 2. kompu, musí oba běžet.
Slyšej jsem, že existují nějaké routery (asi Edimax) které mi signál z antény naroutují na oba kompy. Poradí mi něgdo, jaký router koupit a co to znamená klient mód? Prý to musí mít.
díky, díky moc
No je to nekolik veci spojenych dohromady, ale nejlepsi by pro tebe bylo koupit HW apcko a za ne dat petiportovy switch . Do jednoho portu pripojis ethernet vystup toho HW AP a mas porty pro 4 komple.
Jeste jednodussi reseni - HW apcko,ktere ma switch v sobe. Jestli chces neco levneho - tak treba Ovislink 1120, umi klient mod a ma vystup na 2 PC.
Mam pocit, ze obe PC soucasne nepojedou. Bud jedno, nebo druhe. Teda predpokladam, ze to zarizeni jede v modu klient. V jinych rezimech to vetsinou funguje, ale asi to budes potrebovat coby klienta proti AP. Switch nepomuze, musi tam byt jeste router s NAT a nebo proxy. Samozrejme spousta drazsich HW APcek ma vse v sobe.
Tak jsem si znovu precetl prvni prispevek a reknu to jednoduseji :-) Ano, napriklad Compex WP11B a Compex WPE54G umi presne to, co potrebujes. Asi i nektere dalsi, ale tyhle mam odzkouseny s vice PC a opravdu to funguje. Ta 54G umi i regulaci vykonu v rezimu klient, coz na externi antenu je vetsinou potreba.
Můžu vřele doporučit ASUS WL-500b nebo WL-500g. Jako klient jede super, pro stanice má 4 LAN porty (+ jeden WAN port, kterej se dá taky použít). Kromě toho má ještě paralelní a USB port, takže se přes něj daji třeba sdílet tiskárny, připojit webkamera nebo USB disky. Pro domácí použití ideální a za cca 3 litry i s daní (WL-500b) momentálně nevim o ničem lepšim.
uvazuji o zakoupeni vyse zmineneho asus WL-500g, ale nevim jak je to s propustnosti signalu. pripojen na net jsem bezdratove za pomoci smerovane anteny, kterou k zarizeni mohu pohodlne pripojit. problem je v tom, ze bydlim v cihlovem dome (sirka zdi asi 40cm) a potrebuji po nem vicemene vsude rozvest signal (maximalni vzdalenost tak do 30m)- nejsem si jist, zda to zvladnou anteny, co jsou v zarizeni zakomponovane uz pri koupi, nemate s tim nekdo zkusenosti?
27.07.2004 v 17:46
RadeK_B
Senior Member
Re: jak je to s propustnosti signalu u ASUS WL-500g
a existuje moznost ,ze by mi treba v nejakem obchode pujcili to zarizeni proti nejake zaloze a ja s tim zajel domu, vyzkousel, a pak bud koupil nebo ne?
Zkusenost s tim Asusem nemam, ale donedavna vykon normalne regulovat nesel. Mluvilo se hodne o neoficielnim firmware. Jak to s regulaci vykonu dneska vypada?