Nevite nekdo jake jsou rozdily mezi jednotlivymi verzemi firmwaru pro zcom-626 ? Zkousel jsem 1.5.6 1.7.4 a 1.8.3, s hostapem to chodi, ale to je asi tak vsechno na co jsem prisel
Z vlastní zkušenosti:
1.8.0 je cca o 4dB horší v citlivosti (příjmu) oproti 1.7.4 - tedy nebrat. Hostap mi pod BSD 5.0release nefunguje s ničím novějším než 1.5.6... :-)
Tertiary firmware by mel byt firmware ktery udela z karty APcko (teda ze APcko dela hardware karty nikoli software pocitace jako to dela hostap), melo by to chodit s wlan-ng, ale nejak se mi to nepodarilo rozebehnout.
Tak jsem zas zabil odpoledne a malem jsem pri tom znicil kartu
Testoval jsem prenosovou rychlost AP->klient s ruznymi firmwary. Klient byl linux s 626kou fw 1.3.4. Jel jsem na male antenky poce byly asi 2m od sebe.
Tady jsou vysledky:
1.5.6 620kB/s ping 0% packet loss
1.7.4 580kB/s ping 0% packet loss
1.8.3 490kB/s ping 17% packet loss
1.3.4 340kB/s ping 34% packet loss a hromada hlasek v syslogu
Koukal jsem i na silu signalu na obou stranach a nezazanamenal jsem vetsi rozdily (+-2 dBm to skace porad).
Rozdily i pri takto jednoduchem testu nejsou vubec male a packet loss nekterych firmwaru je dost zarazejici. Jako nejlepsi vychazi 1.5.6, asi by nebylo spatne otestovat jak si 1.5.6 a 1.7.4 vedou pri zatizeni nekolika uzivateli, ale abych to tu simuloval na to nemam dost karet
Take uz vim ze neni vubec dobry napad zkouset do karty flashnout jen primary firmware. I hostap pak ma potize to rozchodit a prefleshovat to.
U některých verzí firmware mám changelist,takže až bude čas, tak to sem hodím. Ale všeobecně je nejlepší verze firmwaru 1.7.4
Těch změn v jednotlivých firmwarech je opravdu dost a hodně záleží v jakém OS se karta používá a jestli se používá WEP/WPA, jestli se nastavuje hidden broadcast apod.
Nejlepší je pro každého vyzkoušet firmwary 1.5.6 / 1.7.4 / 1.8.0 a pak si vybrat...
Jak jsem prave zjistil, pri tahani dat ve smeru client->AP mi karta v AP s firmwarem 1.5.6 tuhne zhruba po kazdych prenesenych 200MB. Firmwary 1.7.4 a 1.8.0 funguji bez problemu (tahal jsem asi 2.5GB).
S firmwarem 1.8.0 mam rychlost AP->client 580kB/s a client->AP 600kB/s
je to porad asi o 30kB/s mene nez s 1.5.6 ale netuhne to.