Zakoupím AirCA8-PRO + např Panelová anténa EAP 19 dBi nebo jiná 5Ghz anténa s co nejmenšími rozměry (síto ani parabolu ne), např ještě Směrová anténa ASD 17dBi.
Pro spojení mezi anténou a routerem mohu použít koax Belden H1000 (cca 10m) ze stávající 2,4Ghz, ale koupě nového na 5Ghz by byla lepší? Bude v tom znatelný rozdíl? Pigtail asi nový?
Jaké jsou cca použitelné vzdálenosti od AP pro dané antény? Nezapomněl jsem na něco?
Jinak předpokládám, že u 5Ghz nebudu mít takový problém s rušením od ostatních uživatelů jako u 2,4Ghz, kterých mám v okolí požehnaně. To je hlavní důvod proč chci změnu.
Advanced routering, IPv6, skutecna regulace vykonu skriptovani, propustnost, tohle jsme tu resil asi 1 000 000x. Jinak zkus tu H1000 je to dobrej kabel, uvidis jak to bude chodit jakej to bude mit utlum. Pak zacni davat novy kabely.
U OpenWRT, nevim tam jsme to nikdy nezkousel. Proste mikrotika a RB je jina liga naz AIRKa. Kazdopaden oboji je postveny na bazi Linuxu tkze moznosti podobny. Jinak AIRKy se vic ser.... Nevim, uz bych to nechtel.
provozovat chci klasického klienta, nic extra od toho nepotřebuju. Rychlost netu max 1-2Mbit max.
Existuje nějaká anténa na vzdálenost 1-2km menších rozměrů (ne parabola nebo síto). Nebo na to můžu zapomenout? Ještě přesně nevím odkud budu tahat signál, ale obávám se, že to bude více než 500m...
Pokud jede v bridge modu (pomerne caste) tak nema cenu moc resit SW, i kdyz mam k Mikrotiku odpor, tak nemyyslim, ze by tady delal problem.
p.s. Airca s OpenWRT je nasazena asi na dvou mistech a nevim o ni. Je to jen kratsi odskok v 5G, na delsi mam pripravenyho Compexe. ale zbytek site povetsinou Alix/WRAP a klony Debianu
NN-15 by klidně také mohla být, koukal jsem na ni, ale má větší vyzařovací úhel a nižní zisk což na delší vzdálenost nevím, tak jsem myslel že ten panel by byl lepší? Nebo ADMET: Směrová anténa ASD 17dBi?