Ahoj,potřebuji vsokokapacitní spoj na cca 27.5km s propustností 100Mbit v základu,krajně alespoň 70 s možností navýšení.Vzhledem k určení pojítka na dodávku primární konektivity bych to zatím vyděl na Alcomu 136/200Mbit .Máte někdo jiné návrhy vzhledem k ceně pojítka ?10.5GHz mi tam asi v pásmu neklapne navíc kromě Summitu který není co vím škálovatelný směrem nahoru nikdo se k daným kapacitám moc nehrne.
Vím ještě o Ceragonu a Dragon wavu ,ale to jsou vcelku draha pojítka předpokládám i vůči Alcomě.Nebo co vím se tu naťukl i dovoz pojítek ze zahraničí...uskutečnilo se pak něco?
V případě Alcomy i ostatních 11GHz pojítek jaké máte zkušenosti se servisem - pakliže se něco pos... ? Alcoma teď má dělat v určitých krajích 8hodin SLAčko za 1500 měsíčně...ale jakou má standardní dobu na výměnu,nějaké zkušenosti?
Zatím to vypadá na tu Alcomu,Ceragony jsem také dost viděl u jiných firem,ale cena mě nějak chybí...většinou si je snad ani nekupují jen pronajímají trasy,ale přijde mi to jako dražšší řešení,pakliže to plánuji dlouhodobě používat.
Ceragon je v pohodě. Ale používáme 38GHz a to na pomalu 30km trochu smolík ... Ale zaručeně dělají i jiná pásma. Ale cena, to je zážitek, my to máme v dlouhodobém nájmu (vlastně "leasing") a vychází to okolo 800 tisíc.
Alcomy bych se nebál. Asi protože s nima problémy nejsou ... krom jedné závady a ta byla opravená myslím do druhého dne (tedy bez započítání dopravy, my na to nepospíchali). A jeden od nich prohlásil, že SLA dobu opravy spíš prodlužuje ... že je rychlejší jim to dovést a nechat opravit, než vozit náhradní jednotku a dvakrát měnit.
Zkušenosti máme pouze s ME a teď MP90
30km v 10G pásmu asi neprojde. Odhadoval bych to na dvoumetrové antény ...
To Hwsoft
No právě....taky se mi nechce platit spoj který mi nebude kapacitně za 3-4roky stačit a co pak sním když 11GHz je problém někdy přeložit a 120cm antény nejsou zrovna malé a platit za výměnu na menší+relokaci jinam atd. ,snad leda doplnit ho druhým,ikdyž kdoví co bude... .Ad optika...ta v daném případě ikdyby byla reálná tak by ji zabyla cena netu který by mi do ní šel,ale pro dané místo nečekám optiku na to mám jiné odběrné místo jako zálohu.
Blaxy,možná jsi nechtěně trefil do černého ....uvidím co mi ATH pošle majlem v nabídce na 155Mbit a 11GHz pásmo...v telefonu zneli konkurenceschopně...i pro mě .
Urcite zkus Miracle. Na pronajem tam budes mit sevis do 3h nekdy i driv zalezi jak je to daleko. Konkurencni cenu ti urcite taky nabidnou. Do alcomy bych nesel - nemaji FEC Jinak bez spis do 11ky tam budou daleko mensi anteny.