Nemate nekdo zkusenosti s jednim ci druhym acces pointem? Zkousim je zapojit proti sobe a naprosto nereagujou.
Ten Askey ma umet mod AccesPoint Client, kdyz ho tak nakonfiguruju, tak po mne chce BSS, coz jsem pochopil jako MAC toho druhyho acces pointu. Ani tak to nefunguje.
Dale mam dotaz, jak nakonfigurovat protokol TCP/IP. Kdyz pridelim acces pointu nejakou IP adresu, mam ji potom zadat jako vychozi branu? Nebo ji vubec nepouzivat?
Zkousel jsem to tak ze Planet delal AP a Askey AP clienta
IP adresy obou musi byt z jedne site. Pokud pouzijes staticke adresy. Nebo pustis na AP DHCP a klienty prepnes do rezimu DHCP a AP jim IP prideli dynamicky pri prihlaseni. Ale konfigurace IP siti je na delsi povidani.
Spis napis co konkretne potrebujes a jak by to melo chodit a nekdo ti tu urcite poradi.
Hele a jina vec: Kdyz budu mit AP D-link na strese , ja do nej zapojenej ethernetem, vsesmerovou antenu, budu moc byt pripojen dal a budou se na me moci pripojit i ostatni po WI-fi? Pripadne kdyz tam pred ten RJ45 sopunu jeste switch tak pobezi to na vsechny pripojeny pocitace(wifi i ethernet)?
Tak to by mne take zajimalo, zdali mohu rovnou do tech
sofistikovanejsich AP (co maji ethernetove rozhrani vyvedene
pomoci RJ45 - treba Microne SP912) pripojit switch.
Cau,
rad by jsem se zeptal jestli mate zkusenosti s D-Link DWL-900AP+ AirPlus Enhanced 2.4GHz Wireless Access Point. S novym firmwarem dokaze pry fungovat jako Bridge. Ale ma jenom jeden vystup na antenu. Ja bych ho chtel pouzit na prijem i odeslani.
Diky za info.
Faust
O režim Bridge není ve standartu ani zmínka ale výrobci jej přece jen dělají, jenže každy po svém a tak musíš používat zařízení od stejné fy aby to fungovalo.
Volal jsem na d-link .cz coz je nejaky jejich autorizovany prodejce a tam mi rikali, ze produkty d-link umi jet jako klient proti d-link APecku kdyz tam v nazku maji pismeno R nevim co tim chtel rici - je to fakt asi jejich proprietarni shit. Nekdo mi psal, ze i-tec v rezimu klient jede. A neni drahej. Akorat nevim, kolik mac adres dokaze nabridgovat, mozna ze vsechny ale nejsem si jistej. To by se muselo vyzkouset, pac on by se musel za kazdou mac adresu na likalni TP siti tvarit jako jinej konmcovej uzel (vcetne tech blbin v wifi protokolu atak).
Jetsli hces byt nejak (k apeckU) pripojenej a zaroven byt apecko pro dalsi, potrebujes bud 2 krabice (jeden pro uplnik a druhy v modu AP) a nebo pocitac - bridge ci router, nebo APecko co ma v sobe sachtu na dalsi mikrovlnnou jednotku (pcmcia) coz je ale jiz lepsi resnei tak >10 az 15kkc