Jako nejrozumnejsi PCI karta pod Windows mi prijde nejaka s Realtek chipsetem, narozdil od AMDteku jsem tu na ne nenasel zadne stiznosti, maji pry dobrou citlivost, bus mastering, regulaci, akorat podpora v Linuxem je horsi a potrebuje PCI 2.2. XI-626 je precejen na sve stari drazsi kousek.
Jak je to u Realteku s regulaci vykonu? Umi to kazda karta s nim? A reguluje se to nejakou utilitou, nebo je to primo v ovladacich?
Mam na vyber Micronet SP906BB, D-Link 510 a Edimax 7126. Slyseli jste o nektere z nich neco? Kterou si vybrat? Nejvyhodneji by me vyslel ten Micronet (muzu ho mit od znameho z VO).
Zmena: DJDodo pise, ze regulovat jdou jen ty Realteky co prodava on a ostatni nesly (ovladace nebyly kompatibilni). Ma vubec nekdo nejakeho jineho Realteka nez od DJDoda a jde regulovat?
Mam kartu Edimax EW-7126 PCI, 907kč s DPH, chipset Realtek RTL8180. Šlape jak hodinky, na dodávanou všesměrovku chytím AP vzdálené 400metrů použitelně a nepadá, signál asi 40% a kvalitu nevím přesně, jelikož s RTL8180 nechodí Network Stumbler. Dokonce od sebe z bytu chytím eurotel WifiJet z hotelu Corinthia Towers, ode mě vzdáleno přes 4km, přímá viditelnost, signál 20%. Neví někdo o nějaké utilitce pod Win98SE/linux na monitorování jako n.stumbler, co by chodila i na tomto čipsetu?
Jinak kartu jsem rozchodil v desce FIC VA-502 s intel Pentiem 200, a pochybuji, že by deska uměla PCI2.2. Zatím provozuji Win98SE a chystám se nainstalovat Linux. Kartu můžu jen doporučit.
o tech edimaxkach jsem slysel hodne. Musis si zakoupit takovou aby na pravo nahore od chipsetu nemela 4 resistory (nebo co toje) pojmenovane A1,b2 anebo neco takovyho. To je pry vadna varka od edimaxu. Doporucuju WLine 365R z wlanshop.cz, bezproblemova regulace na minimum,12.5,25,50,75,100 procent. A FUNGUJE V NETWORK STUMBLERU!!!!! Nevim jak je to sregulaci u D-linku 510, ale asi by to taky melo jit. Radsi bych vzal bud starsi edimaxku anebo tu co jsem doporucil.
VCERA JSEM JI ROZCHODIL S POMOCI AP PETRIKA a signal na 1.4km s 21Db sitem na me strane a max.3Db vsesmer na druhe, je mezi 50-60%. Je dokonce vice citliva nez xi-626 (a levnejsi )
mam dlink 510 a na to se mi podarilo decentni upravou narvat ten driver z realtek stranek, ale nejdou mi na tom ty utility od realteku. zajimalo by me jak to dodo udelal.
tyhle karty nejsou v zadnem pripade citlivejsi nez zcom, ba naopak. tehle realtek bere signal buhvi odkud a na miste kde realtek ukazoval 80% signalu byl packetlost 5% a zcom tam ukazoval 20% ale paketlost byl 0.5% !
Ahoj (prominte jsem francouz a moc ceskou neumim / anglicky bez problem)
Mam Micronet SP906BB a to je uplne na hovno, to je disconnect/reconnect kazdy 3 minuty, uplne spatny. Nevite co muzou delat (except koupit nova karta) ?